Micutul tau a ajuns la etapa diversificarii? Afla care este solutia perfecta pentru digestia zilnica

22 martie 2019, 17:15

Momentul diversificarii e o alta etapa importanta din viata copilului tau si a ta, in calitate de parinte ingrijorat care nu stie cum o sa fie aceasta perioada. E firesc. Apar inevitabil o grija in plus, un stres suplimentar generat de elementul de noutate – introduci alimente noi in alimentatia puiului tau.

In continuare vom puncta cateva din problemele care pot aparea in aceasta noua faza din viata micutului tau. De fapt, de ce sa le numim probleme? Mai bine le numim incercari. Copilul iti ofera doar incercari.

Initial, fie ca e vorba de lapte matern sau de formula speciala, problema alimentatiei copilului era clara. Ca sa-l parafrazez pe Vasile Alecsandri: ziua lapte, noaptea lapte, dimineata lapte iara. Din momentul in care, pe langa lapte, trebuie introduse si alte alimente, apar incercarile. Iar una din ele este indigestia.

Astfel pot aparea balonarea, senzatia de preaplin, eructatiile, diareea, dureri si crampe abdominale. De ce pot interveni aceste probleme? Simplu: alimentele sunt incomplet digerate, raman mult timp in stomac si intestin, fermenteaza, produc gaze si pot provoca diaree acuta. De asemenea, pancreasul este suprasolicitat, iar flora intestinala normala este perturbata. E cert: nu sunt deloc lucruri usoare pentru organism. Insa, Alinan Digestie usoara il va ajuta foarte mult pe micutul tau. Cum?

  • Enzimele pe care le contine ajuta la inlaturarea simptomelor neplacute ale indigestiei (balonare, crampe abdominale, diaree)

  • Ajuta la absorbtia completa a nutrientilor din alimentatie

  • Favorizeaza absorbitia vitaminelor si mineralelor

  • Impiedica fermentatia alimentelor incomplet digerate in colon, prevenind astfel formarea de gaze intestinale, balonarea, crampele

  • Mentine echilibrul florei intestinale.

Asadar, Alinan Digestie usoara nu are actiune doar asupra procesului de digestie in perioada diversificarii, ci contribuie la starea de bine a intregului organism. De remarcat e faptul ca se poate admininistra inca din momentul diversificarii alimentatiei (6 luni).

Alinan Digestie usoara

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat". La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior. Dindu-si seama ca unii semeni ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mana "mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat langa mormant. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell" ("salvat de clopotel").

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un purice si un elefant se plimba prin padure. Puricele spune elefantului "Ce mare esti"; Mai merg putin si iar "Ce mare esti".
Elefantul spune "Gata, gata". Mai merg putin si elefantul spune puricelui "Ce mic esti". Mai merg putin si iar "Ce mic esti".
"Gata, gata" spune puricele "Eu sunt foarte mic", spune puricele "tinand cont ca am fost si bolnav".

› vrei mai mult