Meta lanseaza noi instrumente pentru adolescenti si parinti pe Instagram, in Romania

15 septembrie 2022, 15:01

instrumente pe Instagram

Meta tocmai a anuntat lansarea unor noi instrumente si resurse concepute pentru a sprijini parintii, tutorii si adolescentii pe Instagram.

Anuntul include:

  • Lansarea instrumentelor de supraveghere parentala pe Instagram: Meta lanseaza astazi instrumentele de supraveghere parentala pe Instagram. Aceasta suita de instrumente permite parintilor si tutorilor sa:

    • Trimita adolescentului o invitatie pentru a-i putea supraveghea contul sau sa accepte o invitatie de la adolescent

    • Sa vada cat timp petrece adolescentul pe Instagram în fiecare zi – si sa stabileasca limite zilnice

    • Sa programeze pauze la anumite ore în timpul zilei

    • Sa vada pe cine urmareste adolescentul si, de asemenea, cine îl urmareste pe el

    • Sa primeasca o notificare atunci cand adolescentul alege sa distribuie o postare, raporteaza un cont sau o postare, inclusiv persoana care a fost raportata si tipul de continut.

  • Lansarea Centrului pentru Familie: Parintii din Romaniasi din întreaga lume vor putea vizita Centrul pentru familie, ce contine materiale concepute de experti pentru a-i ajuta pe adolescenti si parinti sa navigheze în lumea digitala. 

  • Noi functii care îi ajuta pe adolescenti sa îsi gestioneze mai bine timpul pe Instagram: Meta testeaza noua sa functie nudge la nivel global, care îi va încuraja pe adolescenti sa urmareasca alt subiect daca se uita în mod repetat la acelasi tip de continut pe Explore. Desi în prezent este la nivel de testare, compania doreste sa lanseze aceasta functie în curand.

Meta a publicat recent si mai multe detalii despre cadrul dupa care se ghideaza pe masura ce dezvolta functii pentru tineri. Compania a creat acest proces pentru a-i ajuta sa aplice Conventia ONU privind Drepturile Copilului (UNCRC) în dezvoltarea produsului. Cadrul utilizat de echipele de la Meta este un ghid despre modul de aplicare a acestui standard pe parcursul dezvoltarii experientelor digitale pentru persoanele cu varsta sub 18 ani.

Meta a conceput toate noile functii prin contributia adolescentilor, parintilor, expertilor si factorilor de decizie si va continua sa lucreze în colaborare cu acestia pentru a raspunde nevoilor tinerilor pentru toate aplicatiile sale. 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Gradinile suspendate ale Semiramidei au fost construite de babilonieni.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Zice-se ca un ardelean se duce sa se dea cu parasuta. In avion instructorul il invata cum sa procedeze: - Apoi dupa ce te arunci matale din avion, numeri pana la zece si tragi de sfoara asta sa se deschida parasuta. - No, bine, zise ardeleanul nostru si sari din avion. Instructorul priveste din avion cum nea' Gheorghe se duce jos ca pietroiul fara ca parasuta sa se deschida. Avionul face stanga'mprejur si aterizeaza. Instructorul se arunca intr-un Jeep intr-o cautare disperata pe campul plin de capite de fan. Intr-un final aude un zgomot dintr-o capita. Cand se apropie de locul cu pricina il aude pe nea' Gheorghe murmurand in capita: - Apoi no, ma rog frumos, noua ... , apoi no, ma rog frumos, zece, si nea' Gheorghe trage cu sete din sfoara parasutei.

› vrei mai mult