Meet the Beat - recitalul extraordinar al tinerilor percutionisti Cantus Mundi alaturi de Zoli Toth

18 mai 2023, 11:58

Meet the Beat

Programul National Cantus Mundi invita publicul la Meet the Beat - recitalul extraordinar al copiilor si adolescentilor de la Sectia de percutie a programului, coordonata de cunoscutul muzician Zoli Toth.

Evenimentul va avea loc marti, 30 mai 2023, de la ora 19:00, si se va desfasura la Sala Gloria, din Strada Bucovina 6, Sector 3, Bucuresti.

Recitalul va fi sustinut de Ansamblul de percutie Young Beats, fondat de prof. coordonator Zoli Toth si Ansamblul de percutie Good Vibes, coordonat de prof. asociat Bogdan Pop. Repertoriul „Meet the Beat” va include lucrari semnate de J. S. Bach, Cl. Debussy, B. Bartok, G. Dinicu, M. Jackson, Ed Sheridan, R. Nitu, Z. Toth si altii.

Accesul la spectacol este gratuit, cu rezervare pe platforma online Bilete.ro (https://s9.ro/1sd3).

„Va invit la o demonstratie de eleganta si energie fabuloasa, avandu-i ca protagonisti pe viitorii percutionisti ai tarii. Repertoriul ales pentru 30 mai va deschide apetitul pentru muzica de percutie, atat celor mici, cat si celor maturi. Trecerea de la batut la cantat la tobe se face in ani multi de munca, iar acesti tineri stapanesc deja foarte bine aceste fineturi.”, a spus Zoli Toth, coordonatorul Ansamblurilor de percutie Cantus Mundi.


Zoli Toth este un artist conceptual, de avangarda, care a dezvoltat unele dintre cele mai interesante si respectate proiecte fusion din Romania. Detinatorul in 2005 a celei mai bune pozitionari pana in prezent a Romaniei la Eurovision, muzicianul este bine cunoscut atat pentru experienta sa in zona muzicii pop, ca fondator al trupei SISTEM si creator al Zoli Toth Project, cat si ca solist de muzica clasica sau electronica. In anul 2021, Zoli a lansat albumul-concept Better Together, primul sau album solo, un proiect unic in muzica romaneasca, in care vibrafonul este instrumentul principal, alaturi de sintetizatoare analogice, instrumente de percutie si materiale reciclate. Zoli Toth este singurul artist roman care a cantat de doua ori la Expozitia Mondiala de la Dubai - cel mai mare eveniment cultural international din lume, la care au participat 190 de tari. Totodata, Zoli Toth este un eco-activist recunoscut ca fiind cel mai titrat artist roman in domeniul educatiei ecologice si implicarii sociale din Romania. Promoveaza si participa regulat la cauze sociale si proiecte educationale, actiuni de voluntariat si responsabilizare dedicate protectiei mediului si de dezvoltare durabila si incurajeaza asumat abordarea unui stil de viata sanatos. In anul 2018, Zoli Toth s-a alaturat Programului National Cantus Mundi, devenind unul dintre cei mai indragiti formatori ai programului.

Ansamblul de percutie Young Beats este un proiect dezvoltat in cadrul Sectiei de percutie a Programului National Cantus Mundi. Formata din 10 membri, sub coordonarea lui Zoli Toth, Young Beats este cea mai tanara trupa de percutie din Romania, cu o varsta medie a componentilor de numai 13 ani. Inca din 2018, Young Beats s-a remarcat pe unele dintre cele mai importante scene ale Romaniei: Cantus Mundi Bucuresti Fest, Festivalul International „Cerbul de Aur”, Ateneul Roman. Young Beats si Zoli Toth au participat alaturi de Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” la cele 4 reprezentatii cu public ale evenimentului „Ave Maria”, dar si la Filarmonica din Brasov sau pe scena Teatrului National din Bucuresti. Din 2021 se regasesc alaturi de Corul Madrigal pe albumul discografic „Ave Maria”, iar de curand au inceput imprimarile pentru primul material discografic al grupului. In luna octombrie 2021, au fost invitati sa sustina un concert alaturi de Zoli Toth in cadrul evenimentului de deschidere a Pavilionului Romaniei de la Expozitia Mondiala de la Dubai.

Ansamblul de percutie Good Vibes a luat nastere in anul 2019 in cadrul Programului National Cantus Mundi si include copii din Bucuresti pasionati de muzica si percutie. Sub coordonarea lui Bogdan Pop – Principal Timpani la Filarmonica „George Enescu” si formator Cantus Mundi, „Good Vibes” abordeaza un repertoriu adresat publicului larg, care cuprinde si elemente de miscare scenica. Prima reprezentantie cu public a ansamblului a avut loc in 2019, pe scena Ateneului Roman, alaturi de Young Beats si corurile Cantus Mundi, urmata de mai multe aparitii pe scena sau la televiziune.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat cu implicarea membrilor Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

Dupa peste 11 ani de activitate, Programul reuneste sub umbrela sa peste 1.800 de coruri. Peste 63.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Limba germana este limba oficiala in cinci tari: Germania, Elvetia, Austria, Luxemburg si Liechtenstein.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mama ii zice lui Bula :
-Te rog , nu mai spune mereu "se poate "
-Hmmm... se poate !

› vrei mai mult