Medicii alearga, pentru ca toti copiii care au nevoie de tratament medical imediat sa treaca cu bine linia de sosire

2 septembrie 2021, 11:23

 Semi-maraton Bucuresti

  • 7 medici alearga, pentru a-i trece linia de sosire pe copiii care au nevoie de tratament medical adecvat;

  • In ultimii ani, Salvati Copiii a dotat sectia de neonatologie a Spitalului Universitar Bucuresti cu echipamente in valoare de 209.685 Euro;

  • Salvati Copiii a dotat sectiile de Terapie Intensiva Nou-nascuti, ORL si ATI ale Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante si doua ambulante, in valoare totala de 540.000 euro.

 

 

Sapte medici fac echipa pentru copiii care au nevoie de tratament medical de elita. Pentru a strange cei 40.000 de euro, necesari dotarii cu aparatura medicala vitala a maternitatii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si a Spitalului „Grigore Alexandrescu”, ei vor lua startul la semi-maratonul Bucuresti, care are loc in zilele de 4 si 5 septembrie, alaturi de sustinatorii Organizatiei Salvati Copiii Romania.

 

Suntem neonatologi si alergam pentru ca toti copiii care au nevoie de interventie medicala sa treaca linia de sosire.”, spun cei sapte medici.

 

Astfel, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti – SUUB are nevoie de un ventilator performant, care sa sustina functiile respiratorii ale copilului, reducand complicatiile si implicit durata de spitalizare a nou-nascutului.

 

Primul ventilator neonatal performant din maternitatea SUUB a fost donat de Organizatia Salvati Copiii – foarte multi oameni au alergat la Maraton pentru a strange banii necesari achizitiei acestui ”colac de salvare”. si a fost pentru noi o bucurie extrema sa vedem ca ii ”intelegem” mai bine pe pacientii nostri, functiile acestui aparat permitand o evaluare mai precisa a nevoilor de interventie. Nevoile sunt mari si ne-ar ajuta tare mult sa finalizam aceasta cursa impreuna si in anul 2021”, a explicat Dr. Adriana Dan, sef sectie neonatologie SUUB.

 

Spitalul „Grigore Alexandrescu”, una dintre unitatile medicale pe care Salvati Copiii le-a sustinut si dotat prioritar, fiind cel mai mare spital de pediatrie din tara, are nevoie de instrumente medicale de ultima generatie, pentru Sectia ORL, pentru interventii complexe. Aparatura medicala este necesara pentru vizualizarea patologiei endonazale si sinusale, pentru interventiile complexe endoscopice, precum sinuzite complicate cu abcese de orbita, cu meningita, tumori benigne sau cancere rinosinusale.

 

Cei care vor sa afle mai multe despre eforturile medicilor si sa sprijine cauza copiilor pot alege sa doneze pe pagina special creata:

https://salvaticopiii.galantom.ro/event_projects/view?id=3590

 

Date de context

  • Maternitatea SUUB are 10 locuri de terapie intensiva si alte 10 locuri de prematuri, pentru ingrijirea nou-nascutilor cu varste de gestatie foarte mici sau cu afectiuni grave, ce necesita suport cardiorespirator, multi dinte acestia fiind transferati de la alte maternitati din tara.

 

  • Rata nasterilor premature a fost sensibil mai mare (14%) la maternitatea Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) fata de media nationala (9-10%), in anul 2020, chiar in conditiile in care pandemia a generat o scadere a numarului total de internari. Foarte multe mame provin din grupe populationale vulnerabile: nediagnosticarea unor boli materne asociate sarcinii, incidenta crescuta a infectiilor antenatale, a malformatiilor congenitale intrauterine nedepistate si a bolilor genetice, in lipsa controlului medical regulat, cresc riscul nasterilor cu probleme si acutizeaza nevoia de aparatura medicala performanta.

 

  • De-a lungul timpului, Salvati Copiii a dotat sectia de neonatologie cu echipamente in valoare de 209.685 Euro.

 

  • Spitalul „Grigore Alexandrescu” este unul dintre cele doua spitale din Bucuresti care asigura linie de garda continua in specialitatea ORL pediatrie, avand peste 30.000 de consultatii pe an si in medie 100 de consultatii pe zi.

 

  • Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 sectii clinice si numeroase compartimente medicale, 19 departamente insotitoare si 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultatii si sunt internati peste 30.000 de copii cu varste intre o zi si 18 ani, peste 60% din cazuri constituind urgente medico-chirurgicale. Media zilnica a pacientilor care se prezinta la spital pentru diverse probleme este de 600 de copii, variind de la malformatii congenitale pana la traumatisme.

 

  • Salvati Copiii a dotat sectiile de Terapie Intensiva Nou-nascuti, ORL si ATI ale Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente performante si doua ambulante, in valoare totala de 540.000 euro.

Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania, a atras atentia ca eforturile pentru intarirea sistemului medical trebuie accelerate: ”Sectiile de neonatologie si pediatrie au nevoie in permanenta de echipamente noi, de multe ori cele vechi sunt uzate sau apar tehnologii noi, care pot oferi medicului posibilitatea de a interveni mai rapid si mult mai precis. Vom accelera programul de echipare a sectiilor de pediatrie si de terapie intensiva neonatala, pentru ca subfinantarea cronica, problemele sistemice s-au acutizat in aceasta perioada. in egala masura, solidaritatea sociala este un capital care poate pune in miscare un sistem intreg”.

Nota: Pentru siguranta tuturor alergatorilor, participarea la cursele fizice se poate face doar pe baza certificatului de vaccinare, dovada trecerii prin boala sau pe baza unui test COVID negativ.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Tableta de ciocolata a fost inventata in anul 1933.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mai Gheo, gasit-ai tu vreodata barbati straini la tine in sifonier?
- Mai Ioane, n-am gasit nici un strain, toti erau romani

› vrei mai mult