Maraton de sculptat dovleci si ateliere de creatie, la Titan Pumpkin Fest, intre 20 si 22 octombrie

19 octombrie 2023, 12:58

Festivalul dovlecilor

Festivalul dovlecilor, Titan Pumpkin Fest, are loc in Capitala intre 20 si 22 octombrie.

Bucurestenii de toate varstele sunt asteptati in Parcul Titan (zona Scenei, cu intrare dinspre Strada Liviu Rebreanu, Calul Titanilor), la o sarbatoare autentica a toamnei, unde vedeta este dovleacul.

Intrarea la eveniment este libera. Festivalul cuprinde trei zone, cea de ateliere creative, zona de spectacole si cea dedicata designerilor si artizanilor.

Evenimentul isi propune sa creeze un context in care Halloween-ul, atat de iubit de cei mici, se impleteste perfect cu arta si traditiile romanesti de toamna, construind impreuna o alternativa culturala de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii.

Sute de dovleci sculptati si ateliere cu atmosfera de Halloween
Un adevarat maraton de sculptat si decorat dovleci se va desfasura in zona artistica, la atelierele de creativitate din cadrul festivalului. Programul acestora este:

• Vineri, 20 octombrie, orele 14.00 – 20.00
• Sambata si duminica, 21-22 octombrie, orele 10.00 – 20.00

Adultii si copiii sunt asteptati si la alte activitati distractive si interactive, in cadrul acestor workshop-uri. Printre acestea se numara:

• reciclare creativa - masti de Halloween cu motive traditionale romanesti
• reciclare de pet-uri si transformarea lor in jucarii;
• pictura pe ceramica si desene pe nisip;
• face painting cu modele specifice sarbatorii Halloween;
• tatuaje cu henna si codite colorate cu impletituri;
• design textil ce include si pictura cu motive traditionale romanesti;
• modelare slime.

Momente de “groaza“, la parada costumelor de Halloween
Titan Pumpkin Fest va fura startul sarbatorii Halloween. Astfel ca sambata, 21 octombrie, cat si duminica 22 octombrie, incepand cu orele 16:00, cei mici sunt invitati sa isi aduca costumele “de speriat“ si sa urce ce scena mare din parcul Titan pentru o parada cu personaje terifiante, ce amintesc de celebra sarbatoare ce are loc anual pe 31 octombrie.

Dansurile vrajitoarelor incing scena de la festival
Festivalul dovlecilor este prilej de sarbatoare pentru cei de toate varstele, care vor sa se distreze nu numai la ateliere, dar si prin dans si muzica. Acestia vor putea participa, in zona scenei, la “dansuri ale vrajitoarelor”, adevarate flashmob-uri sustinute de copii si adulti de la diverse scoli de dans.

In zilele de weekend, pe scena Titan Pumpkin Fest vor performa DJ Vasile si Marinov, iar serile vor apartine muzicii jazz, indie-rock, folk si trupelor Corina Sirghi si We Singing Colors.

Zona amatorilor de obiecte create de designeri
Sarbatoarea dovlecilor este dedicata si celor care doresc sa admire si sa cumpere creatii ale designerilor si artizanilor romani. Astfel, va exista o zona unde artisti, designeri si artizani iscusiti isi vor expune bijuterii si accesorii, haine, produse ce au la baza lavanda, produse realizate prin imprimare 3D, carti pentru copii si jucarii, cosmetice si alte produse handmade ingenioase, la realizarea carora si-a spus cuvantul din plin imaginati si nonconformism. Tema centrala a expozitiei este, bineinteles, dovleacul.

Titan Pumpkin Fest este un eveniment organizat de Asociatia Creative Arts & Events si finantat prin fonduri nerambursabile de la bugetul local de catre Primaria Sectorului 3 Bucuresti.

Orar de vizitare:
• Vineri, 20 octombrie – orele 14.00 – 20.00
• Sambata si duminica - orele 10.00 – 20.00

Mai multe informatii despre eveniment si program, pe:
• Facebook:
https://www.facebook.com/GradinaCuArtisti
https://bit.ly/46xagWs
https://www.facebook.com/CreativeArtsBucuresti/

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Azi vei merge la un eveniment important pentru cineva apropiat tie. Chiar daca nu ai chef de nimic azi, trebuie sa te aduni si sa dai dovada de maturitate.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Citate celebre: Mark Twain - Da sansa fiecarei zile sa fie cea mai frumoasa din viata ta.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Inaintea unei operatii, chirurgul isi intreaba pacientul:
- Ce varsta aveti?
- Peste o luna, voi implini 40 de ani.
- Imi place optimismul dv.!

› vrei mai mult