Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

-Tata, pot sa ma uit la tv?
-Da.Dar numai sa-l nu deschizi!

› vrei mai mult

Cultura generala

Pentru o viata sanatoasa, faceti miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi.

› vrei mai mult

Maneskin si Simple Dimple - Ce i-a interesat pe copii in online in aceasta vara?

17 septembrie 2021, 15:42 | afisari: 133

Aplicatii

O noua
cercetare Kaspersky Safe Kids a dezvaluit continutul online de care copiii au fost interesati in vara anului 2021. In acest timp, TikTok a reusit sa depaseasca WhatsApp pe lista de aplicatii in care copiii au petrecut cel mai mult timp. Popularitatea Instagram in randul copiilor a continuat sa scada, in timp ce Eurovision a crescut, iar Brawl Stars a depasit popularitatea lui Roblox.

Vara este cel mai bun moment pentru relaxare si divertisment, deoarece nu exista scoli, lectii si teme. In aceasta perioada, copiii au mai mult timp sa consume diverse continuturi, sa urmareasca mai multi bloggeri, sa petreaca timp cu jocuri online si sa discute cu prietenii. Kaspersky a analizat date anonimizate, cum ar fi istoricul de cautare si cele mai populare aplicatii Android, precum si categoriile de site-uri web, toate furnizate voluntar de utilizatorii Kaspersky Safe Kids, pentru a explora modul in care s-au schimbat interesele si nevoile copiilor in vara anului 2021.

Copiii care folosesc dispozitive Android au petrecut cel mai mult timp pe YouTube (32,9%). In aceasta vara, TikTok (19%) a reusit sa depaseasca WhatsApp (16%), aceasta din urma ajungand pe locul al doilea in topul utilizarilor. Constatarea evidentiaza diferenta dintre noile procente si tendinta observata din noiembrie 2020 pana in aprilie 2021, cand ponderea utilizarii TikTok era de 14,9%, in timp ce WhatsApp era de 18,1%.

 

Principalele activitati care au fost de interes pentru copii au fost videoclip-urile online si YouTube si, in special, detaliile legate de jocurile video (32,3%), cum ar fi prezentarile de pe parcursul Let’s Play. Printre cele mai populare canale „Let’s Players” s-au numarat SSundee si MrBeast Gaming, ambele in limba engleza. Minecraft (25,9%) a fost cel mai popular joc in timpul verii, in timp ce Brawl Start (4,9%) a depasit pe Roblox (4,6%).

A doua tendinta cheie in randul copiilor a fost muzica. Aproape o cincime din toate cautarile pe internet pe YouTube (18,4%) a fost dedicata artistilor si clipurilor. Cea mai populara piesa a acestei veri a fost Astronaut In The Ocean de Masked Wolf, in timp ce Ariana Grande si Lil Nas X au devenit cei mai renumiti interpreti.

Interesant este faptul ca Eurovision Song Contest s-a dovedit a fi popular si in randul copiilor si adolescentilor. Castigatorii din acest an, formatia italiana Måneskin, au devenit una dintre cele mai populare trupe de adolescenti din intreaga lume. Pe YouTube, copiii au cautat cel mai frecvent melodiile lor Beggin', I WANNA BE YOUR SLAVE si melodia castigatoare a Eurovisionului - ZITTI E BUONI.

Printre alte tendinte de pe internet, este important de remarcat popularitatea uriasa a noilor jucarii Simple Dimple si Pop It. Au fost mentionate in piese muzicale care au devenit virale pe TikTok si au primit o multime de recenzii pe YouTube.

Cercetarea arata ca cei mici nu isi schimba frecvent preferintele si continua sa urmareasca acelasi tip de continut, doar ca personajele principale se schimba. De exemplu, rockerii italieni Måneskin inlocuiesc BTS, iar jocul Friday Night Funkin' il depaseste pe Among Us. Rezultatele arata, de asemenea, ca muzica prezinta un interes mai mare decat sportul pentru copiii din ziua de azi. Nici evenimentele globale precum Euro 2020 si Jocurile Olimpice de la Tokyo nu le-au putut atrage atentia”, spune Anna Larkina, web content analysis expert la Kaspersky.

Pentru a se asigura ca cei mici au parte de o experienta online pozitiva, Kaspersky recomanda parintilor:

  • Sa navigheze online si sa invete impreuna. Descoperiti unde isi petrec copiii timpul online si explorati modalitatile prin care sa-i tineti in siguranta.

  • Luati in considerare descarcarea aplicatiilor de control parental si discutati acest subiect cu copilul dumneavoastra pentru a-i explica modul in care functioneaza astfel de aplicatii si de ce au nevoie ca ei sa ramana in siguranta online.

  • Petreceti mai mult timp comunicand cu copiii despre masurile de siguranta online. Spuneti-le copiilor dumneavoastra ce nu trebuie, in niciun caz, publicat pe internet si de ce.

1Kaspersky a analizat cele mai populare 10 aplicatii din lume. Distributia procentuala in TOP 10 reflecta numarul de ore petrecute in fiecare dintre acestea, din totalul de 10 aplicatii

inapoi la stiri Clopotel