MINA, Museum of Immersive New Art, aduce in premiera in Romania spectacolul imersiv "Micul Print: Povestea unei prietenii"

22 noiembrie 2023, 10:39

Micul Print

MINA, Museum of Immersive New Art, va inaugura un nou spatiu imersiv in care va expune, exclusiv in luna decembrie, piesa de teatru digitala „Micul Print: Povestea unei prietenii”, prezentata de George. Primul banking inteligent, in parteneriat cu 360 Revolution. Aceasta productie inovatoare reprezinta un mix captivant intre teatrul traditional, animatia de film si arta digitala.


Prin intermediul tehnologiilor emergente, spectacolul transpune audienta in universul magic al Micului Print. Personajele din poveste sunt interpretate de catre actori reali, utilizand tehnologii precum motion tracking si efecte speciale cu chroma key. Aceasta abordare ofera o productie multimedia captivanta, care aduce laolalta actori filmati si personaje animate, oferind publicului o interpretare inedita a povestii clasice a Micului Print.

Folosind tehnologii de scenografie de ultima generatie, atat traditionale, cat si digitale, piesa nareaza povestea magica a Printului si a prieteniei sale cu un pilot. Pe parcursul povestii, sunt dezvaluite secretele prieteniei si ale iubirii.

Piesa a fost deja prezentata cu succes in Dubai, Istanbul si Antalya, atragand peste 31.000 de vizitatori in doar cateva luni. Prin aceasta adaptare moderna, spectacolul reprezinta un omagiu adus povestii care anul acesta implineste 80 de ani de la prima publicare a cartii.


„Este o minunata oportunitate sa sarbatorim si in Romania aceasta aniversare printr-un spectacol digital imersiv. Acesta este un exemplu perfect de opera clasica contemporana care transcende granitele timpului si spatiului. Suntem incantati sa oferim publicului roman acces la aceasta realizare cinematografica, mai ales in aceasta luna speciala, dedicata sarbatorilor”, spun fondatorii MINA.


Piesa este realizata de Illusionist Digital Art Studio, o echipa de artisti interdisciplinari, de new media art, din Turcia, premiata la nivel international, in competitii precum Muse Creative Awards din SUA, categoria Experiential & Immersive, Event Technology Awards din UK, categoria Best Technology Use, si Reddot Awards din Germania, categoria Communication Design Awards. Pentru reprezentatia din Romania, productia audio a fost realizata de Alexei Turcan, cu voci inregistrate de actori romani.

Scrisa si ilustrata de Antoine de Saint Exupéry, cartea „Micul Print” a fost publicata pentru prima data in 1943 la New York in engleza si franceza, inainte de a fi lansata in Franta in 1946 de Gallimard, unde a devenit un bestseller vandut in peste 14 milioane de exemplare. A fost adaptata de mai multe ori in animatii, filme si piese de teatru si a avut un mare succes in intreaga lume. Este cea mai tradusa carte din lume, cu peste 500 de traduceri oficiale.


Biletele pentru „Micul Print: Povestea unei prietenii” sunt disponibile online, pe site-ul https://miculprint.minamuseum.com/, la pretul de 50 de lei. Spectacolul dureaza 40 de minute si este recomandat celor cu varsta de peste 3 ani. Reprezentatiile au loc din ora in ora, in zilele:

- miercuri - vineri, intre orele 17:00 si 21:00

- sambata - duminica, intre orele 10:00 si 21:00.

Ultima proiectie din fiecare zi este programata la ora 20:00.

Pentru ca locurile sunt limitate, recomandam achizitionarea biletelor online, in avans.

Grupurile scolare isi pot rezerva locurile in afara programului anuntat.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Globul pamantesc este in fiecare secunda tinta a 100 de trasnete.

› vrei mai mult

Bancul zilei

I: O blonda merge la Londra cu avionul; cum poti sa-i furi locul de la geam?
R: Ii spui ca locurile care merg la Londra sint cele din centru.

› vrei mai mult