Lucruri scarboase pe care n-ar trebui sa le mai faci

15 februarie 2016, 15:09

Sigur ai mancat de pe jos cel putin o data cand erai mic. Acum ca esti mai mare n-ai mai face acest lucru, nu? Acum te sperie ideea de a pune mana pe tomberonul de gunoi sau de a manca la gogoseria de la coltul blocului. Cu siguranta, nu suntem germofobi daca dorim sa fim in siguranta si sa nu imprastiem si mai multi microbi.

Lucrurile marunte ne fac sa contactam si sa purtam mai departe diversi microbi. Daca vrei sa te feresti de microbi citeste lista de mai jos pentru a invata sa eviti situatiile care te pun fata in fata cu pericolul infestarii.
Lucruri scarboase pe care n-ar trebui sa le mai faci1. Nu folosi incaltamintea de afara in casa

Imagineaza-ti noroiul, bacteriile si materiile fecale care se prind de incaltamintea ta de fiecare data cand te plimbi pe strada. Acum imagineaza-ti cum intri si te plimbi prin casa folosind aceeasi incaltaminte. De fapt, fiecare pas pe care il faci aduce cu sine microbi peste microbi in toata casa. Apoi, microbii ajung pe haine si pe piele. Nu suna prea bine.

2. Nu lasa ghiozdanul sau geanta pe pat

Ghiozdanul tau contine milioane de bacterii asa ca punerea lui pe pat nu este o idee foarte buna. Imagineaza-ti ca vei ajunge sa imparti patul, pernele si pilota cu acesti germeni.

3. Lasa capacul de WC peste colac

De fiecare data cand tragi apa si lasi capacul deschis, bacteriile zboara liber in toata baia (inclusiv pe periuta de dinti sau prosopul de fata) asa ca ai grija sa inchizi capacul de fiecare data cand mergi la toaleta.

4. Nu folosi telefonul mobil in baie

Nu ai cum sa minti! Stim ca folosesti telefonul in baie. Unul din sase telefoane este contaminat cu materii fecale conform unui studiu facut la Universitatea din Londra. Acum imagineaza-ti ca de fiecare data cand folosesti telefonul duci pe fata si pe par o parte din acesti microbi. Scarbos, nu?

5. Spala sacosa cu care mergi la piata!

Daca ai o sacosa de panza pe care o folosesti la cumparaturi poate ar trebui sa o speli din cand in cand chiar daca pare curata. Fructele, legumele si chiar ambalajele produselor contin o groaza de bacterii care se transfera pe sacosa ta. O sa fii in siguranta daca speli sacosa o data sau de doua ori pe saptamana.

6. Dezinfecteaza tastatura

Un microbiolog britanic, James Francis a testat de mircobo 33 de tastaturi, un colac de toaleta si clanta unei toalete. Surpriza a fost cand a vazut ca tastaturile erau mai infestate decat scaunul de toaleta. Concluzia noastra: foloseste dezinfectant pentru tastatura si spala-te pe maini dupa ce folosesti una.

Claudia Grigore 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Ziua de azi va fi pentru tine o zi de relaxare. Nimic nu iti va strica echilibrul interior.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Libelula este carnivora hranindu-se cu insecte mari si mici, de la tantari, fluturi, molii pana la libelule mai mici, iar in stadiul de nimfe in mediul acvatic consuma larve, mormoloci si chiar pesti mici, atata timp cat sunt mai mici decat ele.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Stii care e culmea tupeului?
Sa impingi o baba pe scari si sa o intrebi de ce se grabeste.

› vrei mai mult