Lucruri enervante pe care le spun parintii, dar care nu sunt neaparat adevarate

17 februarie 2016, 12:09

Parintii nostri cred ca le stiu pe toate. Adevarul este ca de cele mai multe ori au dreptate. Ar trebui sa dormi mai mult, sa iti faci curat in camera si n-ar trebui sa te apuci de fumat vreodata. Uneori, insa mai spun si lucruri care nu sunt chiar asa de adevarate. Parintii tai au crescut in alta perioada de timp, cu alte reguli care acum nu prea se mai aplica. Poate ca parintii tai au trait experiente negative si au invatat gresit din ele.

Stim ca parintii nostri incearca sa fie parintii ideali si tot ceea ce intreprind fac din dragoste. Dar, asta nu inseamna ca au mereu dreptate. Citeste si tu lista noastra cu lucrurile enervante pe care le spun parintii, dar care nu sunt neaparat adevarate.

1. Daca Andrei/Andreea e premianta, nu vad de ce n-ai puteai sa fii si tu.
Lucruri enervante pe care le spun parintii, dar care nu sunt neaparat adevarateStiu sigur ca ai auzit mereu comparatiile dintre tine si alti colegi de scoala. Uneori nu e doar o comparatie, dar pare si o rautate. Toata lumea invata in ritmul sau si premiile nu sunt atat de importante in viata.

2. Pentru ca asa am zis eu!
Lucruri enervante pe care le spun parintii, dar care nu sunt neaparat adevarateO astfel de propozitie nu te lamureste prea mult. Alegerile noastre ne definesc. Fiecare decizie pe care o iei, fiecare alegere pe care o faci va construi o bucatica din personalitatea ta.

3. Termina tot din farfurie!
Lucruri enervante pe care le spun parintii, dar care nu sunt neaparat adevarateCand stomacul tau se simte deja plin, e deja un semn ca ar trebui sa te opresti. Starea de satietate se instaleaza mult mai tarziu dupa ce mancam, asa ca nu e asa rau daca te ridici de la masa fara sa termini de mancat.

4. Pe vremea mea...
Lucruri enervante pe care le spun parintii, dar care nu sunt neaparat adevarateNu exista termeni de comparatie! Parintii tai nu aveau telefoane mobile, tablete si Facebook. Ei au trait intr-o alta lume.

5. Stai prea mult pe internet.
Lucruri enervante pe care le spun parintii, dar care nu sunt neaparat adevarateNu e neaparat adevarat. Internetul e cea mai mare enciclopedie din lume de unde poti invata o groaza de lucruri. Internetul nu se rezuma doar la Facebook, nu?

6. Trebuie sa fii cel mai bun.

Daca ai parinti competitivi vei simti mereu ca nu esti suficient de bun. Singura persoana cu care trebuie sa fii in competitie esti chiar tu. Daca intri in comepetitie cu colegii tai vei ajunge sa fii prea stresat si chiar contraproductiv.

7. Trebuie sa-ti alegi o meserie banoasa
Lucruri enervante pe care le spun parintii, dar care nu sunt neaparat adevarateCateodata parintii isi proiecteaza temerile asupra ta. E in regula ca sunt ingrijorati, dar tu va trebui sa faci o alegere pentru viitoarea ta cariera, nu ei.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Azi vei afla ca ai musafiri care vin de departe. Nu trebuie sa intri in panica, acum cu vremurile acestea! Respecta regulile de igiena si distantare, imbraca-te frumos si incearca sa ai o stare pozitiva, restul vine de la sine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cartea Recordurilor (The Guinness Book of Records) detine recordul pentru cea mai furata publicatie din librarii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In cabinetul medicului intra un tip. Se impiedica de prag, cade, isi rupe mana, se loveste cu capul de muchia unui scaun, isi sparge nasul si doi dinti, dupa care abia ridicandu-se se apropie de masa:
- Doctore, eu de fapt intrasem sa intreb daca lucrati si sambata.

› vrei mai mult