Lidl Romania organizeaza cea de-a zecea colecta de alimente

18 aprilie 2024, 12:31

colecta de alimente


Lidl Romania, impreuna cu Federatia Bancilor pentru Alimente din Romania, organizeaza o noua colecta de alimente, in perioada 19 – 21 aprilie 2024, pentru a veni in sprijinul comunitatilor defavorizate. Lansata cu ocazia sarbatorilor pascale, actiunea de colectare va avea loc la nivel national, in toate cele 355 de magazine ale retailer-ului. Prin aceasta initiativa, clientii Lidl pot dona produse alimentare neperisabile in cutiile special amenajate la iesirile din magazin, sprijinind astfel batrani, copii, adulti in prag de saracie si multe alte persoane aflate in dificultate, care sunt in grija ONG-urilor partenere ale retelei.

Campania de colectare este a zecea actiune de acest tip organizata de Lidl Romania si Reteaua Bancilor pentru Alimente, ce se va desfasura in perioada 19 – 21 aprilie, in toate magazinele Lidl din tara. In cele trei zile dedicate colectei de alimente, clientii pot dona produse alimentare neperisabile, in cutiile special amenajate cu sprijinul FEPRA, la iesirea din magazine, dupa casele de marcat. Aceste produse vor fi preluate si distribuite prin intermediul tuturor celor 9 Banci Regionale pentru Alimente din Bucuresti, Cluj-Napoca, Roman, Brasov, Oradea, Timisoara, Constanta, Craiova si Galati.

Produsele care pot fi donate fac parte din categorii neperisabile, care nu necesita o temperatura speciala de pastrare, precum: alimente de baza (ulei, faina, zahar, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste fainoase, sosuri, lapte UHT (care se pastreaza la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiti, cafea, ceai, dulceturi si gemuri.

Prin organizarea actiunilor de colecta alimentara, Lidl Romania isi propune sa implice clientii in misiunea de a sprijini persoanele aflate in dificultate, care cu greu isi pot procura hrana zilnica. Mai mult, la ultima editie a colectei de alimente, desfasurata anul trecut, cu ocazia sarbatorilor de iarna, solidaritatea clientilor retailer-ului a fost fara precedent, acestia donand 153,8 tone de alimente, ce reprezinta mai mult de o treime din totalul cantitatii colectate de la prima editie a colectei alimentare si pana in prezent.

Colectele de alimente organizate in magazinele Lidl nu sunt singurele actiuni prin care retailerul isi propune sa sustina misiunea Bancii pentru Alimente. In calitate de partener fondator, in anul 2023, Lidl Romania a contribuit la reducerea risipei alimentare cu peste 3,5 milioane de lei, sprijinind financiar functionarea si dezvoltarea retelei nationale a Bancilor pentru Alimente. Tot in aceasta perioada, peste 850 de tone de alimente si produse nealimentare donate de catre Lidl Romania au ajuns prin reteaua Bancilor pentru Alimente la peste 500 de organizatii caritabile care au in grija sute de mii de persoane vulnerabile din comunitate.

colecta de alimente afis

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pamantul este cea mai densa planeta, si singura care nu a fost denumita dupa o zeitate.

› vrei mai mult

Bancul zilei

3 betivi mergeau in patru labe pe linia ferata. Primul:
-Mai avem mult, ma, ca am obosit?!
Al doilea:
-Taci ma, idiotule, si tine-te de balustrada!
Al treilea:
-Hai ma baieti, nu va mai certati, ca vine liftul!

› vrei mai mult