Lectii pe care le inveti pana implinesti 16 ani

16 februarie 2016, 17:16

Viata e plina de lectii dure. Din pacate, unele lectii trebuie sa le inveti pe pielea ta iar unele lectii le vei invata pana implinesti 16 ani. Iata cateva dintre ele:

1. Oamenii care se comporta urat cu tine NU sunt prietenii tai
Lectii pe care le inveti pana implinesti 16 aniOrice persoana care te face sa te simti nefericit, speriat, tensionat sau orice persoana care te minte, imprastie barfe, te ignora, foloseste slabiciunile tale, pune la indoiala calitatile tale si nu te respecta Nu este o persoana pe care ar trebui sa o numesti prieten. Fugi cat de departe poti!

2. Banii vin si se duc

Da, banii sunt plictisitori si trebuie sa-i avem pentru a-i cheltui. Nu, nu e asa simplu. Incearca sa tii evidenta banilor pe care ii ai si pe ce ii folosesti. O sa observi ca banii aia care au zburat pentru jeleuri si aia pe care i-ai folosit pe sticlele de Cola ajungeau sa-ti cumperi casti noi pentru telefonul tau sau poate tricoul mult visat cu trupa preferata.

3. Trebuie sa muncesti ca sa-ti atingi visele
Lectii pe care le inveti pana implinesti 16 aniNimic nu vine pe tava! Daca vrei sa iei note mai bune, inveti mai mult. Daca vrei sa intri la liceul X, te pregatesti mai bine. Regula se aplica si mai tarziu pentru jobul visat, marirea salariala, relatii si cam absolut totul.

4. Prietenii vin si pleaca
Lectii pe care le inveti pana implinesti 16 aniTrist, dar adevarat. Majoritatea prietenilor din gradinita, scoala sau liceu nu o sa-ti mai fie prieteni cand o sa implinesti 30 de ani. Fiecare va merge pe drumul lui si va fi cam greu sa mentii o prietenie daca nu va vedeti sau vorbiti zilnic. Nu e nimic rau in asta. Iti vei face noi prieteni.

5. Fii politicos!

Poate nu iti plac anumite persoane, dar tot trebuie sa le respecti. Fii politicos si trateaza-i pe toti asa cum ai vrea sa fii tratat si tu!

6. Egoismul este o realitate!

Oamenii nu sunt impotriva ta, ci lupta pentru interesele lor. Pana la urma, fiecare isi doreste ce-i mai bun pentru el. Asta nu inseamna ca suntem persoane rele.

7. Nu trebuie sa-ti faci grija pentru orice!

De fiecare data cand nu poti dormi noaptea pentru ca iti faci griji pentru vreo problema, gandeste-te daca aceasta problema va mai fi relevanta pentru tine si luna viitoare sau peste sase luni. Daca raspunsul este nu, atunci bea un ceai de tei si culca-te linistit.

8. Talentul nu e suficient!

Unii oameni talentati nu ajung sa-si valorifice calitatile si unii oameni mediocri ajung sa aiba cariere de succes. Poate pentru ca talentul nu este suficient pentru a reusi in viata. Chiar daca esti geniu, trebuie sa muncesti!

9. Nimeni nu iti datoreaza nimic

Cea mai importanta dintre lectii! Deciziile si actiunile pe care le iei/faci sunt ale tale si trebuie sa ti le asumi. Cu cat inveti mai repede ca nimeni nu-ti datoreaza nimic cu atat vei fi mai impacat cu tine.

Tu ce lectii de viata ai invatat pana acum?

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


In aceasta zi o sa descoperi ca faci anumite lucruri gresite in grupul tau de prieteni. Daca situatia devine tensionata, nu strica sa iti ceri scuze si sa fii mai atent/a pe viitor.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Conditiile de pe Luna sunt cu totul neprielnice pentru existenta materiei vii si anume: lipsa atmosferei, lipsa apei si existenta unor temperaturi care variaza in limite foarte largi, atingand +100 grade Celsius, in partea orientata spre Soare si -150 grade Celsius, in partea umbrita.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Cum scapi de o blonda?
- O pui sa numere treptele unei scari rulante.

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro