La Art Safari Kids explicam arta pe intelesul copiilor

28 aprilie 2017, 10:29

Cautam zi de zi sa stimulam creativitatea celor mici, sa-i ajutam sa se exprime liber si sa-si dezvolte abilitatile, prin tot felul de activitati. si anul acesta Art Safari Kids vine cu o propunere creativa de a petrece timpul: ateliere si tutruri ghidate pentru cei mici. Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45, langa Muzeul National de Arta al Romaniei) vor gazdui Pavilionul de arta Bucuresti – Art Safari, care are o importanta component educationala – Art Safari Kids.

Art Safari Kids
Stimulam creativitatea copiilor prin diferite ateliere, iar tururile ghidate sunt o ocazie extraordinara de a pune bazele unei frumoase pasiuni sau, de ce nu, unei cariere de artist. intr-un spatiu perfect pentru cei mici, ii vom indemna sa-si picteze propriul tricou, sa realizeze un colaj din personajele lor preferate sau chiar sa paseasca pe urmele marilor artisti romani.


Art Safari Kids
Atelierele dedicate pictorilor romani le vor da sansa sa fie chiar ei artisti adevarati. Vor afla notiuni despre cromatica, diversitatea formelor, spatialitate si perspectiva, tehnica si compozitie; isi vor dezvolta simtul estetic, vor intra in pielea artistilor consacrati si vor fi provocati sa creeze picturi utilizand tehnici caracteristice. ii vor descoperi pe Tonitza, Luchian sau Grigorescu si se vor indragosti de peisajele romanesti pe care le pot reda cu usurinta folosind goase si pictand in linii.

 

Pictura pe tricou a fost vedeta anului trecut, iar copiii s-au aratat maestri in crearea propriului tricou. Un dram de atentie sporita si indemanare din partea copilului ii va oferi bucuria de a putea purta un obiect vestimentar personalizat chiar de el.

Tricouri Art Safari Kids

Brancusi este fondatorul sculpturii moderne, un artist reprezentativ pentru Romania, care a prezentat in opera sa esenta lucrurilor, iar copiilor nu ar trebui sa le fie strain. De aceea, la Art Safari Kids vor avea sansa sa recreeze o parte din operele lui Brancusi, iar noi le vom transmite principiile de realizare care l-au ghidat pe acesta.


Chiar daca Art Safari Kids este un program dedicat copiilor, ne-am gandit sa le dam ocazia parintilor sa participle la cateva ateliere, dedicate familiilor. Intr-una din cele 31 de zile
safariene familiile se vor bucura de un atelier pus la cale de un artist cunoscut pentru caricaturile sale.


Pe langa toate acestea, copii vor putea realiza decoratiuni, coronite de sanziene, mascote din fetru, dinozauri 3D, tablouri personalizate cu poze si multe alte surprise ce vor putea fi descoperite la fata locului.


Masca ipsos
Va spunem ca asa ceva nu trebuie ratat si va dam intalnire la final de primavara, inceput de vara
(19 mai -18 iunie), la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45, langa Muzeul National de Arta al Romaniei).

Inscrie-ti copilul la atelierele Art Safari Kids
aici.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Iti trece prin minte sa faci cateva activitati sportive, doar iti trece, inca nu stii daca le vei duce la bun sfarsit.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Liliacul care migreaza pe cea mai lunga distanta este, dupa toate probabilitatile, liliacul de seara, care zboara primavara dinspre nordul spre estul Europei in jur de 1.600 km.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Profesoara de matematica:
- Bula, care este optimea unei patrimi?
- Pai, asta numa` patrimea o stie, doamna profesoara; eu sunt bulime!...

› vrei mai mult