Intrebari frecvente despre replicile de arme din Airsoft

17 aprilie 2022, 16:58

Airsoft

Airsoft este unul din cele mai populare sporturi în care ai ocazia sa testezi replici de arme care imita foarte bine armele adevarate, dar care folosesc bile de plastic pentru a nu cauza rani grave.

Acest joc cu tenta militara atrage mii de jucatori pasionati de jocurile cu împuscaturi, pe cele mai tari terenuri special amenajate pentru airsoft. Daca vrei sa te apuci si tu de acest sport, e bine sa citesti cu atentie regulamentul si sa vezi cum se desfasoara un meci organizat. Airsoft este un sport fair play, asa ca regulile sunt foarte importante. Alege sa fii mereu documentat înainte de a încerca un sport sau joc nou.

Ce tipuri de arme se folosesc la airsoft

Cele mai populare sunt armele airsoft automate electrice. Acestea permit actionarea rapida a energiei electrica care se transforma în energie cinetica si ofera o viteza de lansare a bilei foarte mare. Sunt preferate în randul jucatorilor începatori pentru optiunile variate pe care le poti avea la dispozitie. De asemenea, autonomia crescuta a acumulatorului este un factor extrem de important în economia jocului. Cu o arma electrica poti lansa cateva mii de bile airsoft fara sa reîncarci.

Un alt tip de arme airsoft sunt cele care folosesc puterea gazului pentru lansarea bilei. Sunt replici de arme cu recul sau fara unde experienta de tragere este foarte apropiata cu cea a armelor reale. Nu sunt recomandate jucatorilor începatori. E bine sa te acomodezi înainte cu o arma automata electrica pentru a întelege cum functioneaza. Dupa ce capeti suficienta experienta, poti trece pe o arma pe baza de gaz.

Replicile pe baza de arc sunt armele preferate de jucatorii care prefera sa traga la o tinta sigura decat sa umble cu încarcatoarele pe teren dupa ei. Sunt folosite la replici de arme cu munitie limitata precum shotgun sau puttile cu luneta.

Ce tip de munitie se utilizeaza în airsoft

Munitia utilizata la airsoft este compusa din bile de cauciuc. Acestea trebuie sa nu cantareasca mai mult de 0.5 grame deoarece îsi pierd din viteza si precizie. Greutatea bilelor este cea care ofera tragerile perfect si punctaj foarte bun jucatorilor.

De asemenea si dimensiunea care asigura o lansare eficienta si la tinta. Asigura-te ca stii bine regulamentul jocului deoarece nu ai voie sa tragi la distante foarte mici de ceilalti jucatori. Chiar daca ai un echipament de protectie, risti sa expui alti jucatori la accidentari nedorite. Echipamentul tau trebuie sa cuprinda ochelari de protectie si bocanci militari pentru mobilitate crescuta pe teren.

Cum se curata o arma airsoft

Curatarea nu necesita foarte multa pricepere, ci doar atentie. E bine sa cureti periodic teava interioara. Atunci cand se depune plastic sau murdarie, precizia de tragere nu mai este aceeasi. Pentru curatarea unei replici de arme, ai nevoie de o vergea speciala pe care o gasesti la NRG si de o carpa îmbibata în alcool sanitar sau alte substante de curatare.

Procesul de curatare trebuie efectuat cu mare atentie fiindca poti risca sa strici componentele interioare. Unele arme au un sistem de hopup de care trebuie sa ai grija cand aplici substante de curatare. De asemenea, curata periodic si arma la exterior pentru a nu aparea murdarie sau rugina.

si accesoriile armelor de airsoft necesita atentia ta. De exemplu, acumulatoarele electrice nu e bine sa le lasi fara baterie fiindca risti sa nu mai aiba o autonomie crescuta. tine si o evidenta clara a bilelor de plastic ca o data la cateva luni sa mergi la un service specializat pentru întretinerea pieselor. Daca esti pregatit de joc, atunci echipeaza-te si demonstreaza ca esti cel mai bun la airsoft.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Astronautii americani au aterizat in anul 1969, dupa intoarcerea lor de pe Luna, in Pacific.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda trece pe langa zebra.Un politist o intreaba:
-Doamna, de ce nu treceti pe zebra?
-Pai nu o doare?

› vrei mai mult