Intrare libera la proiectiile outdoor la cea de-a 11-a editie Les Films de Cannes a Bucarest intre 23 octombrie si 1 noiembrie

21 octombrie 2020, 10:45

Mai sunt doar cateva zile pana la startul celei de-a 11-a editii a Les Films de Cannes a Bucarest ce va avea loc intre 23 octombrie si 1 noiembrie. Timp de zece zile spectatorii vor putea vedea cele mai noi titluri de la Cannes 2020 si din selectia celor mai importante festivaluri de film din lume la drive-in dar si outdoor. Proiectiile outdoor din Pergola Gradinii Verona din spatele Carturesti Verona si de pe taresa Muzeului de Arta Recenta vor avea intrarea libera.

Cannes

Cinefilii vor fi intampinati cu ceai, incalzitoare si, la nevoie, paturi pentru a le asigura confortul necesar, iar purtarea mastii este obligatorie pe toata durata proiectiilor ce vor incepe la ora 19:00 in ambele locatii.

Pe toata durata festivalului, timp de 10 zile, in Pergola Gradinii Verona din spatele Librariei Carturesti Verona va fi proiectat cate un film in fiecare seara, intr-un program care ne invita sa ne bucuram de caldura nostalgica a verii si de amintirea vibrantilor ani '80, gratie dramei franco-belgiane ete 85, scrisa si regizata de François Ozon si inspirata din romanul Dance on My Grave de Aidan Chambers. „Nimeni, de la Eric Rohmer incoace, nu intelege mai bine fercirea si agonia iubirii adolescentine de sub soarele estival frantuzesc, asa cum o face, din nou si din nou, Ozon”, e de parere Hollywood Reporter. Iar The Wrap vorbeste de „o poveste deseori stanjenitoare si nitel dureroasa la privit, insa sincera si adevarata despre adolescenta, asa cum rareori vezi intr-un film facut de un regizor de varsta mijlocie.”

Ozon, aflat de trei ori in selectia oficiala la Cannes si in competitia pentru Palme d’Or, a fost prezent in salile de cinematograf din Romania cu mai multe din filmele sale premiate, printre care 8 femmes (2002), Potiche (2010), Jeune et Jolie (2012) sau Grace a Dieu (2018).

Tot la Carturesti Verona va fi proiectat si Malmkrog, cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, distins cu Premiul pentru cea mai buna regie al competitiei Encounters la Berlinale. Bazat pe textele filosofice ale lui Vladimir Soloviov „Trois entretiens” si filmat timp de 40 de zile intr-un conac din satul Malancrav din Sibiu, filmul este plasat la inceputul secolului XX. Marele moºier Nikolai si invitatii sai discuta despre religie, moralitate si razboi, iar pe masura ce conversatiile devin mai aprinse, ei ajung sa cada in capcanele propriului discurs.

Programul complet de la Carturesti Verona, pe zile, mai jos :

Vineri, 23 octombrie – True Mothers de Naomi Kawase

Sambata, 24 octombrie – Le discours de Laurent Tirard

Duminica, 25 octombrie – Still the Water de Naomi Kawase

Luni, 26 octombrie – La Verite de Hirokazu Koreeda

Marti, 27 octombrie – ete 85 de François Ozon

Miercuri, 28 octombrie – Mandibules de Quentin Dupieux

Joi, 29 octombrie – Sweat de Magnus Von Horn

Vineri, 30 octombrie – Sweet Bean de Naomi Kawase

Sambata, 31 octombrie – Malmkrog de Cristi Puiu

Duminica, 1 noiembrie – Another Round de Thomas Vinterberg 

Proiectiile de pe terasa din curtea Muzeului de Arta Recenta (MARE) sunt programate sa aiba loc tot cu incepere de la ora 19:00, dupa cum urmeaza:

Vineri, 23 octombrie – Another Round de Thomas Vinterberg

Sambata, 24 octombrie – ete 85 de François Ozon

Duminica, 25 octombrie – Le discours de Laurent Tirard

Participantii la proiectii vor primi cadou cate un bilet de vizitare al muzeului, gratuit din partea MARe, valabil pana la finalul anului (2020). 

Intregul program al proiectiilor drive-in si outdoor poate fi gasit pe www.filmedefestival.ro sau pe paginile noastre de Facebook si Instagram unde puteti afla mai multe despre filme dar si despre evenimentele conexe pe care vi le pregatim.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Mercur NU ofera un mediu propice pentru om. Oricine ar ajunge acolo ar arde instantaneu pe timpul zilei. Pe timpul noptii ar ingheta. Temperaturile pe timpul zilei ajung la 427 de grade Celsius si noaptea la -183 de grade Celsius. Daca planeta ar fi totusi colonizata, din cauza lipsei atmosferei, oamenii ar fi bombardati de meteoriti. Planeta neavand atmosfera nu are nici fenomene meteo. Fotografiile realizate de sonda Messenger au indicat faptul ca la polii planetei Mercur exista apa inghetata ce rezista in aceasta forma pentru ca se afla mereu in intuneric. Gravitatia mult prea mica a acestei planete (aproximativ 38 la suta din cea a Pamantului) ar face ca oamenii sa piarda masa musculara, sa li se micsoreze picioarele si sa li se deregleze inima. Totodata, oamenii ar face osteoporoza, iar calciul din oase ar ajunge in sange, putand duce la constipatie, pietre la rinichi si chiar depresie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula este cautat de politie: -Cine este?Politia!-Ce vreti?-Sa stam de vorba.-Càti sunteti?-Cinci.-Si nu puteti vorbi intre voi?

› vrei mai mult