Inimile mari se intalnesc: Fundatia Mobexpert sustine Asociatia CONIL

8 noiembrie 2023, 13:44

Fundatia Mobexpert sustine Asociatia CONIL

In 2021, o intamplare deosebita a avut loc intr-o emisiune de televiziune adorata de romani, "Imperiul Leilor." A fost momentul cand Adela Hanafi, Presedinte al Asociatiei CONIL, fondatoarea Scolii CONIL, a intrat in atentia publicului pentru a cere sprijinul investitorilor in realizarea unui vis nobil - acela de a crea un mediu educational in care copiii atipici sa fie acceptati, sustinuti si sa aiba sansa la o educatie incluziva. Gradinita si Scoala primara CONIL au fost doar inceputul. Pentru a oferi o educatie completa si pentru a continua dezvoltarea copiilor atipici, era necesara o scoala gimnaziala in cadrul aceleiasi structuri. Acest pas era esential pentru a asigura succesul pe termen lung al acestor copii si “ leii ” au inteles ca sunt necesare resurse pentru a aduce viziunea Adelei aproape de realitate.


Povestea sa de viata a impresionat pe toata lumea, dar un om de afaceri remarcabil a luat decizia de a face ceva mai mult decat atat. Dan Sucu, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Romania, a fost acel investitor care nu doar ca a fost impresionat de Adela Hanafi, ci si a hotarat sa ii sustina visul. A oferit 20 de burse pentru copiii care urmau sa frecventeze cursurile Scolii Gimnaziale CONIL, marcand astfel inceputul unei colaborari semnificative.

Un parteneriat desavarsit – Fundatia Mobexpert si Asociatia CONIL

De atunci, parteneriatul strans dintre Fundatia Mobexpert si Asociatia CONIL a continuat sa creasca si sa se dezvolte. Fundatia Mobexpert a fost intotdeauna prezenta atunci cand Asociatia a avut nevoie de ajutor si sprijin, si aceasta a devenit o colaborare durabila si de suflet. Cea mai recenta dovada a implicarii Fundatiei Mobexpert a venit odata cu cea de-a XXIII - a editie a Festivalului CONIL - "Romania Copiilor – Unirea Diferentelor." In cadrul acestui eveniment extraordinar, Fundatia Mobexpert se va implica activ oferind rechizite pentru cei 1.500 de copii care vor performa pe scena prestigiosului Circ Metropolitan din Bucuresti.

Fundatia Mobexpert si Asociatia CONIL au creat o colaborare minunata, cu impact profund asupra comunitatii. Ceea ce incepuse ca o poveste personala de curaj si determinare, a devenit o miscare sociala puternica, oferind copiilor cu nevoi speciale sansa la o educatie si viata mai buna. Aceasta alianta reprezinta un exemplu viu de cum oamenii de afaceri pot sa isi foloseasca resursele si influenta pentru a schimba vietile celor din jur. Speram ca aceasta colaborare va inspira si alti oameni de afaceri sa se implice in proiecte caritabile si sa sprijine cauze nobile, pentru un viitor mai bun pentru toti.

Incepand cu anul scolar 2022-2023, Scoala Gimnaziala CONIL si-a deschis portile intr-o locatie noua si generoasa, situata pe strada Bascov nr. 14-18, sector 5, Bucuresti. Aceasta schimbare a marcat un moment important in evolutia sistemului educational CONIL care a reusit sa ofere un sistem complet si de calitate, cu toate facilitatile necesare: sali de clase moderne, laboratoare specifice (informatica, chimie, fizica, biologie, geografie), spatii de recreere (loc de joaca, sala de sport, teren de tenis), spatii specializate (Gradina Urbana, sala de mese, sala de festivitati, bucatarie, biblioteca) si spatii pentru terapii (camera senzoriala, sala de meloterapie, cabinete specializate).

" Apreciem eforturile si dedicarea Asociatiei CONIL in sustinerea copiilor cu nevoi speciale. Este o onoare sa facem parte din acest parteneriat minunat si sa contribuim la crearea unui mediu in care toti copiii au oportunitatea sa creasca si sa invete impreuna. Asa cum spune mereu Adela Hanafi, ' fiecare copil este o lume si fiecare dizabilitate este o abilitate.' Fundatia Mobexpert este alaturi de Asociatia CONIL cu inima deschisa si cu determinare pentru a face o schimbare semnificativa in vietile acestor copii si a comunitatii.”, a declarat Diana Sucu Vice-Presedinte Fundatia Mobexpert.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Cocosul de mare (Lodoicea seychellarum) - este un palmier care creste pe tarmurile pietroase ale micilor insule situate in arhipelagul Sechelles din Oceanul Indian. Fructele sale, "nuci de mare", "cocos de mare" sau "nuca maledivica" au un diametru de aproximativ 50 de cm si ating o greutate de pana la 25 de kg. Din samburele fructului se pot face recipiente pentru apa cu o capacitate de 7-8 litri. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intrebare la Radio Erevan din partea romanilor:
- Cind vom avea si noi bomba atomica?
Raspuns din partea sovieticilor:
- Cind va vom da-o noi!

› vrei mai mult