Incurajeaza-i pe copii sa descopere lumea fascinanta a cartilor

16 noiembrie 2023, 12:55

carti

Copilaria este un univers plin de culoare si de imaginatie, iar în acest univers un loc special îl ocupa – sau ar trebui sa îl ocupe – cartile pentru copii. Acestea deschid porti catre aventuri incredibile si le ofera copiilor sansa de a învata lectii de mare valoare. De la povesti clasice care rezista trecerii timpului pana la creatii contemporane pline de farmec, cartile pentru copii reprezinta una dintre ferestrele care pot fi deschise pentru ca acestia sa cunoasca lumea si sa se dezvolte într-un mod armonios. Mai multe despre acest univers al cartilor pentru copii vei descoperi în acest articol.

Care este rolul cartilor în dezvoltarea copiilor?

Exista un rol important pe care îl au cartile în dezvoltarea copiilor, pentru ca acestea nu sunt simple obiecte de divertisment sau o simpla sursa de petrecere a timpului liber într-un mod placut. Cartile pentru copii pe care le poti achizitiona din oferta variata a librariei Citila joaca un rol esential în dezvoltarea cognitiva si emotionala a celor mici. Acestea contin povesti captivante, povesti care contribuie la dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii, dar si la întelegerea empatiei, respectiv la formarea unor valori fundamentale pentru dezvoltarea adultului de maine.

O mare varietate de genuri si stiluri

Exista atat de multe carti pe care le poti cumpara pentru copilul tau, ca nu ar fi loc în zeci de biblioteci pentru ele. Într-adevar, lumea cartilor pentru copii este extrem de diversa – poate la fel de diversa precum imaginatia însasi. De la clasicele povesti pline de aventuri la basmele fantastice si la cartile educationale sau romanele contemporane, ai la dispozitie o gama nelimitata de carti pentru copii. Tocmai aceasta diversitate le permite copiilor sa gaseasca acele carti care le sunt pe plac, astfel încat sa le fie captata atentia si sa se simta încurajati sa descopere placerea lecturii.

Profita de marile reduceri la carti pentru copii pe care libraria Citila ti le-a pregatit, astfel încat sa alegi titlurile care se vor potrivi perfect preferintelor sau nevoilor pe care le are copilul tau.

descopera oferta

Cartea, prietenul de încredere al copiilor

Cartile pentru copii devin, de cele mai multe ori, prietenii de încredere ai celor mici, însa pentru aceasta este important sa aiba contact cu acestea cat mai repede posibil. Prezinta-i copilului tau cartile înca din primii ani ai vietii si ofera-i sansa de a descoperi aceasta lume fascinanta, plina de aventura si personaje captivante. Prin lectura, copiii au sansa de a se identifica cu lumea înconjuratoare, respectiv de a învata lectii valoroase despre prietenie, curaj, încredere si alte valori umane esentiale.

Nu uita ca rolul pe care îl au parintii în încurajarea copiilor de a deveni cititori pasionati este unul foarte mare. Poti citi împreuna cu copilul, puteti discuta despre povestile pe care le-ati parcurs si, astfel, vei reusi astfel sa îi creezi copilului mediul care va contribui la dezvoltarea unei legaturi puternice între acesta si lumea cartilor.

Cartile pentru copii devin, în acest fel, o modalitate nepretuita de a deschide noi orizonturi chiar si celor mai mici dintre copii, acestea oferind instrumentele esentiale pentru a naviga prin lumea înconjuratoare. Lectura le ofera copiilor sansa de a deveni calatori în timp si spatiu, de a experimenta emotii si aventuri care îi vor ajuta sa creasca si sa se dezvolte într-un mod armonios.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Ca e vacanta sau nu, se pare ca tu nu te saturi de ea. Totusi, ar trebui sa te gandesti si la scoala, la colegi sau la felul cum se vor desfasura activitatile de la clasa.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Mahomed a avut prima revelatie la 40 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Banc sec:
Un om avea un magar si magarul nu avea nimic impotriva.

› vrei mai mult