Incubatorul de povesti colorate: atelier de creatie pentru scriitori si ilustratori (editia a II-a)

13 decembrie 2019, 08:14

Incubatorul de povesti colorate

Incubatorul de povesti colorate
 este locul unde se intalnesc oameni pasionati de literaturaAtelierul de creatieva avea loc pe 14-16 februarie 2020, la Muzeul National al Literaturii Romane (Bucuresti). Invitata de anul acesta este indragita autoare de literatura pentru copii, Nadine Brun-Cosme, premiata in intreaga lume si cunoscuta in Romania prin seria "Lupul cel Mare si Lupul cel Mic", publicata de editura Cartea Copiilor.

Pentru a doua editie a Incubatorului de povesti colorate, organizatorii (Asociatia Cu Alte Cuvinte si Miscarea Citim impreuna Romania) au pregatit un atelier de creatie de trei zile si un concurs adresat scriitorilor si ilustratorilor de literatura pentru copii.

Care este cartea ta ilustrata preferata? Ce carte cu imagini minunate te-a purtat intr-o calatorie atat de emotionanta si de profunda incat, atunci cand ai terminat-o de citit si de contemplat, te-ai intrebat uluit: "Cum au reusit scriitorul si ilustratorul sa creeze ceva atat de semnificativ cu atat de putin?"

Daca vrei sa creezi alaturi de noi ocarte pentru copii de varsta prescolara, te asteptam, indiferent daca ai mai publicat sau nu, la Incubatorul de povesti colorate, in limita celor 20 de locuri disponible!

In urma atelierului, un scriitor si un ilustrator vor obtine doua premii in valoare de 5000 RON. Cartea rezultata va fi publicata de editura Cartea Copiilor in 1000 de exemplare si distribuita in gradinitele din reteaua OvidiuRo, in cadrul proiectului de alfabetizare a copiilor din mediile rurale, Gradibiblioteci.

Te invitam sa descoperi toate etapele Incubatorului pe site-ul www.incubatordepovesti.org si sa ne trimiti candidatura, folosind acest formular, pana la data de 30 decembrie. 

Echipa noastra ii felicita pe alumnii Incubatorului care au creat carti ilustrate pentru copii in 2019. Ne-am bucurat cu totii de aceste povesti si asteptam cu nerabdare roadele anului 2020!

Cine suntem?

Organizatori: Asociatia Cu Alte Cuvinte si Miscarea Citim impreuna Romania (reprezentata de Brandi Bates)

ParteneriEditura Cartea Copiilor, Asociatia OvidiuRoAsociatia Profesorilor de Limba si Literatura Romana (ANPRO), Muzeul National al Literaturii Romane

Parteneri media: Radio Romania Cultural 

Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE (25 de litere) este cel mai lung cuvant din DEX'98.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Iarna grea. Un pescar fanatic se duce la pescuit, desi era mult sub zero grade. Scoate tarnacopul, da o copca, dupa care-si arunca sculele in apa. Sta el ce sta si deodata aude o voce groasa din spate:
- Aici nu este peste!
Cand aude, pescarul isi extrage unditele si se muta mai incolo. Tot nu misca nimic. Dupa o vreme, aude iarasi vocea:
- Aici nu este peste!
Tipul, suparat, se muta din nou, sparge gheata si sade. Din nou, in spatele lui, vocea:
- Aici nu vei gasi peste!
Enervat, pescarul se-ntoarce si graieste:
Da cine esti tu, ba, de-mi tot sperii norocul?
- Eu sunt directorul patinoarului!

› vrei mai mult