In sezonul de iarna (re)descoperim ca joaca este pentru toate varstele

8 noiembrie 2023, 16:11

LEGO Ford GT

Indiferent de varsta, pasiunile sunt intotdeauna un mod prin care fiecare se poate deconecta de la viata de zi-cu-zi, un mod de a evada mereu in alte universuri. Copiii au deja capacitatea de a-si atinge maximul potential de creativitate prin imaginatia lor nemarginita. Si seturile LEGO® ii ajuta sa isi construiasca propria poveste. Insa, nici pasiunile adultilor nu sunt neglijate. Fie ca doresc sa isi decoreze casa cu un nou obiect creativ sau ca vor sa devina si ei parte din povestea filmului preferat, cu ajutorul caramizilor LEGO® acestia pot lasa in urma agitatia lumii moderne.

Cand ii intrebi pe cei mici ce superputere le-ar placea sa aiba, raspunsurile vor fi toate diferite. Pentru ca superputerile sunt cultivate prin magia jocului, fiind strans legate si inspirate de pasiunile copiilor. De generatii intregi, copiii au dat viata pasiunilor lor prin intermediul posibilitatilor infinite ale seturilor LEGO® si se prea poate sa nu fi existat doua povesti la fel. Sezonul sarbatorilor este contextul perfect pentru ca ei sa construiasca in continuare fara teama. 

De fapt, sarbatorile de iarna sunt cadrul potrivit in care toate generatiile se pot (re)conecta cu joaca. E momentul in care adultii pot facilita procesul de joaca, pentru a debloca potentialul copiilor, pentru a le starni curiozitatea, a le cultiva creativitatea, a-i ajuta sa faca conexiuni si pentru a le spori increderea in sine. Si cand joaca cu LEGO devine o activitate recurenta si la adulti, acestia isi limpezesc mai repede mintea, se mentin ageri mental si se simt (mai) creativi. Toate acestea sunt sustinute si de date. Studiul LEGO Play Well* ne arata ca un procent uimitor de 95% dintre parinti considera ca joaca este un factor esential in dezvoltarea copiilor lor. De altfel, 90% dintre acestia considera ca joaca nu este benefica doar pentru cei mici, ci remarca ca intareste legaturile familiale, imbunatateste bunastarea familiei si ofera oportunitati de relaxare si pentru adulti. Astfel, fie ca acestia aleg sa construiasca alaturi de copii sau prefera sa isi dedice timp pasiunilor proprii, caramizile LEGO sunt potrivite pentru toate varstele.

De sarbatori, copiii isi pot pune la lucru pasiunile pentru eroi, aventuri, luptatori ninja, animale, natura, vehicule, gaming si nu numai. Asadar, in acest sezon, parintii sunt incurajati sa isi ajute copiii sa isi descopere si dezvolte pasiunile, dar sa aloce putin timp si pentru ei.

Abilitatile si superputerile unice ale fiecarui copil pot fi descoperite prin cele mai neasteptate interese pe care le arata pentru vasta gama de seturi LEGO. Iata doar niste exemple...

LEGO® Star Wars™ Naveta Jedi T-6 a lui Ahsoka Tano (75362) este potrivit pentru copiii in cautare de aventura, care viseaza sa salveze lumea de raufacatori si sa ajute eroii in incercarea lor de a proteja intregul univers.
Daca pasiunea copiilor o reprezinta animalele, ingrijirea si descoperirea unor noi specii de fiecare data, setul LEGO® Creator 3-in-1 Caini adorabili (31137) ii poate ghida spre noi aventuri alaturi de un beagle, un pudel si un labrador.

In timp ce se joaca, copiii fac legatura foarte usor intre lumea fizica si cea digitala. Cu setul LEGO® Sonic the Hedgehog™ Sonic vs. Robotul Death Egg al Dr. Eggman (76993) acestia pot colecta toate personajele lor preferate si pot porni in aventuri complet noi, cu cele mai neasteptate rasturnari de situatie - toate create de ei. 

Si pentru ca nu doar cei mici au sansa sa-si cultive pasiunile in acest sezon, LEGO are cateva recomandari si pentru adultii care vor sa se alature lor intr-o calatorie palpitanta.

Setul LEGO® Art Arta moderna (31210), garanteaza un obiect de decor perfect pentru a fi expus dupa ce este finalizat, dar ofera in acelasi timp si multe momente distractive si creative pe parcursul constructiei unei opere de arta abstracta.

Fie ca iti plac aventurile in spatiu, in lumea fantasy sau in cea a desenelor animate, setul LEGO® Harry Potter™ Castelul Hogwarts™ si imprejurimile (76419) ofera scene memorabile din universul Harry Potter, care includ Turnul principal, Turnul de astronomie, Sala mare si Casa barcilor de la Hogwarts, dar si curtile, serele, aleile si podurile, precum si peisajul stancos si Lacul negru.

Pentru adultii pasionati de automobile, gama LEGO® Technic™ ofera oportunitatea de a construi masina la care poate ca visau de ceva vreme. LEGO® Technic™ Yamaha MT-10 SP (42159) este un proiect care ii va incanta pe fanii motocicletelor. Fiecare detaliu a fost luat in considerare pentru ca aceasta macheta sa fie cat mai fidela modelului Yamaha din viata reala.

Pentru a urmari si a stoca instructiunile LEGO in format PDF si 3D ale seturilor preferate, aplicatia LEGO® Builder Poate fi descarcata gratuit pe dispozitivele mobile Apple si Android.

Cu LEGO® Builder, constructorii de toate varstele se pot bucura de experienta modelarii 3D de ultima generatie, care ofera asistenta la construirea seturilor LEGO selectate. Este de ajuns scanarea unui cod QR pentru accesarea instructiunilor LEGO in format PDF pentru toate seturile incepand cu anul 2006 si pana in prezent. In plus, functia Build Together (Construieste impreuna), aduce impreuna familia si prietenii. Cele peste 200 de seturi LEGO din aplicatie pot fi construite in echipa. 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Este o perioada destul de tensionata, si asta ar putea duce la neintelegeri in relatia cu prietenii de joaca. Pastreaza-ti calmul si incearca sa gasesti o solutie de compromis!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Napoleon a murit otravit cu arsenic.

› vrei mai mult

Bancul zilei

CUM VOPSESTE UN OLTEAN GARDU?????
REPEDE REPEDE SA NU SE TERMINE VOPSEAUA

› vrei mai mult