Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

De ce au elefanti urechile mari ?
Sa poata zbura din floare in floare

› vrei mai mult

Cultura generala

Pe globul pamantesc exista nu mai putin de 800 000 de specii de insecte. S-a calculat ca pe un km patrat de pamant se afla 2 miliarde de insecte diferite.

› vrei mai mult

In decembrie esti invitat la Targul de Carte Gaudeamus Radio Romania

4 decembrie 2022, 15:33

Targul de Carte Gaudeamus Radio Romania

Editia 29 ● 7 – 11 decembrie ● Bucuresti, Pavilionul B2 Romexpo


Editia Bucuresti 2022 a Targului de Carte Gaudeamus Radio Romania, organizat de postul public de radiodifuziune, se va desfasura intre 7 si 11 decembrie, in Pavilionul B2 Romexpo. Inaugurarea oficiala a editiei va avea loc miercuri, 7 decembrie, la ora 12.00. Targul va fi deschis zilnic, intre orele 10.00 si 20.00, iar la aceasta editie, accesul tuturor categoriilor de public va fi gratuit.

In ciuda conditiilor dificile din ultimii ani, care au dus la suspendarea celor mai multe evenimente de acest tip, Radio Romania a reusit sa mentina continuitatea acestui proiect, atat prin intermediul editiilor online, cat si prin organizarea primelor targuri de carte din tara din timpul pandemiei, in vara anului 2021. Astfel Gaudeamus a fost prezent nu doar in inimile pasionatilor de carte (pe care nu le-a parasit niciodata!), ci si virtual, in casele a zeci de mii de romani, si fizic, in cateva dintre cele mai cunoscute si indragite locuri de intalnire din tara.

Editia Bucuresti 2022 a Targului de Carte Gaudeamus Radio Romania, reluata dupa doi ani de pauza, consolideaza statutul evenimentului de varf de piata editoriala, la nivel national:

- Aproape 7.900 mp de standuri si spatii de evenimente vor ocupa integral cel mai mare pavilion expozitional din tara; din perspectiva anvergurii evenimentului, editia din acest an a Targului de Carte Gaudeamus se apropie foarte mult de editia care a stabilit un record national, derulata in noiembrie 2019.

- Circa 200 de participanti vor oferi publicului o gama extrem de variata de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor varstelor si domeniilor de interes, muzica si jocuri educative. Alaturi de nume consacrate de zeci de ani in peisajul editorial romanesc, se vor regasi numerosi participanti in premiera la acest eveniment, atat edituri care si-au castigat deja o binemeritata notorietate, cat si proiecte noi, la inceput de drum. Toate standurile gazduite de Pavilionul B2 Romexpo se vor regasi in format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro.

- Peste 600 de evenimente editoriale, care se vor desfasura deopotriva in cele sase spatii dedicate  amenajate in incinta si la standurile participantilor au fost deja programate; programul integral al evenimentelor, reactualizat in permanenta, va fi disponibil incepand cu data de 5 decembrie pe website-ul www.gaudeamus.ro. In premiera, in incinta targului vor fi amenajate, impreuna cu partenerii acestei editii – Opera Comica pentru Copii si Asociatia Versus – doua spatii dedicate activitatilor interactive pentru cei mai tineri vizitatorii. Proiectele conexe marca Gaudeamus Radio Romania care se vor desfasura in cadrul acestei editii a targului reunesc traditia si initiative in premiera:

- Concursul National de Lectura Mircea Nedelciu, adresat liceenilor, care va reuni concurenti din intreaga tara, se va desfasura in acest an intr-o formula inedita, pe baza de eseuri transmise in format video; tema concursului este „Centenar Marin Preda. 100 de ani de la nastere.”

- „Invitati de nota 10: Olimpicii Romaniei” este proiectul prin intermediul caruia Radio Romania si partenerii sai recompenseaza si promoveaza elevii care obtin rezultate exceptionale la olimpiade internationale la diferite discipline.

Premiile pentru cele doua proiecte, in valoare de circa 25.000 lei, vor fi oferite de Asociatia Lions Club Millennium Bucharest, sponsor traditional al evenimentului.

- „Pick up a Secret Story” este un nou proiect, initiat cu acest prilej si derulat in colaborare cu fundatia Hospice Casa Sperantei (cea mai mare organizatie specializata in ingrijire paliativa gratuita din Romania), cu sprijinul participantilor si al publicului, care vor putea contribui la strangerea de fonduri pentru sustinerea activitatii curente a fundatiei, donand sau achizitionand pachete de carti al caror continut ramane un secret, pana la desfacerea pachetului.

inapoi la stiri Clopotel