Implanturile dentare - cand se pot recomanda?

24 mai 2022, 16:25

Implanturile dentare - cand se pot recomanda?

Îngrijirea corespunzãtoare a danturii tale poate sã ajute în pãstrarea dinților naturali cât mai mult timp. Însã nu este singurul factor de influențã. În sãnãtatea dinților tãi un rol decisiv îl joacã factorul genetic. Astfel cã dacã genetic ești predispus la probleme ale dinților, nici chiar cele mai bune tehnici de îngrijire nu te pot proteja 100%. Însã tehnica dentarã a evoluat foarte mult iar procedurile medicale care se fac pot sã îți ofere zâmbetul mult visat.

Înlocuirea dinților pierduți

Pierderea unui dinte sau a unei mãsele este foarte grea, pentru cã îți va influența întreaga cavitate bucalã. Astfel cã dacã se creeazã un spațiu liber, toți ceilalți dinți vor migra ducând la o mușcãturã defectuoasã care în timp îți va afecta sãnãtatea. De aceea, este necesar și se recomandã înlocuirea dinților pierduți. 

Din fericire tehnicile de implant dentar sunt accesibile și pot fi efectuate aproape oricãrei persoane. De ce spunem aproape? Pentru cã sunt situații când condiția medicalã a individului nu poate permite realizarea implantului, sau când este necesarã o intervenție mai complexã pentru reușirea implantului, cum ar fi aditie de os. Însã, toate aceste detalii se stabilesc împreunã cu medicul care urmeazã sã se ocupe de intervenție, într-o consultație prealabilã.

În ce condiții nu se poate realiza implantul dentar?

Existã unele situații în care efectuarea unui implant dentar nu este tocmai recomandatã. De regulã, pacienții care se confruntã cu diferite boli, precum cele de sânge sau care urmeazã tratamente de radioterapie sau chimioterapie, nu sunt eligibile pentru aceastã procedurã stomatologicã.

Totodatã, nu se recomandã aplicarea unui implant dentar persoanelor sub 18 ani. În cazul în care un pacient suferã de diabet zaharat, de bruxism sau de o boalã venericã, poate avea posibilitatea de a beneficia de un implant, în momentul în care medicul stomatolog considerã cã este în afara oricãrui pericol.

Întreținerea implantului dentar

Dacã beneficiezi de un implant dentar te poți folosi de acesta ca de dinții tãi naturali, motiv pentru care este necesar sã fie îngrijit precum dantura naturalã. Adicã trebuie periat de douã ori pe zi, folosirea de ațã dentarã și apã de gurã este imperativã și necesitã vizita de rutinã la medicul dentist o datã la 6 luni, pentru verificare.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ciocanitoarea ciocane de 20 de ori pe secunda.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Care este asemanarea intre un OZN si o blonda desteapta ? R: Tot auzi de ele dar nu le vezi nicodata.

› vrei mai mult