Idei de cursuri si activitati de vara pentru elevii care vor sa-si dezvolte abilitatile (cursuri online care necesita laptop bun)

18 iunie 2020, 16:54

Laptop

Vacanta de vara este perioada in care elevii trebuie sa-si imparta timpul intre activitati relaxante, care le fac placere, dar fara a uita de pasiunile lor. In Romania, vacanta de vara este una dintre cele mai lungi din Europa, avand o durata mai mare de 12 saptamani, in timp ce in alte tari pauza din timpul verii dureaza intre sapte si zece saptamani. Doar in Italia vacanta este mai lunga si dureaza 14 saptamani.

Cu atat de mult timp la dispozite, este esential pentru copii si parinti deopotriva ca acesta sa fie bine impartit si folosit, mai ales ca semestrul al doilea al anului scolar 2019-2020 a fost atipic, fiind intrerupt brusc din cauza pandemiei de COVID-19.

Vacanta de vara ar putea fi perioada ideala pentru perfectionarea abilitatilor elevilor, a pasiunilor si hobby-urilor, pentru ca acestea duc la dezvoltarea intelectuala a copiilor, dar si la performante ce le vor fi de folos pentru a se descoperi pe sine si a alege un drum in viata. 

Cum aproape toate activitatile s-au mutat in lumea virtuala, de la scoala online, la tururi virtuale de muzee si spectacole de teatru, opera si balet pe YouTube, este esential sa dispunem de instrumente pe masura necesitatilor. Accesul aproape nelimitat si facil la internet face ca oricare dintre aceste laptopuri sa fie mai mult decat un instrument. Din foarte multe puncte de vedere, un laptop reprezinta o prima necesitate a elevilor din ziua de azi, pentru ca este mijloc de comunicare, de socializare si, nu in ultimul rand, de invatare la purtator. 

Ce pot face elevii in vacanta

Lectura de placere este una dintre cele mai utile activitati de vacanta. Cititul imbogateste cunostiintele, ajuta la dezvoltarea limbajului si a performantelor intelectuale, este un mod de relaxare si o bucurie in egala masura. Varianta e-book este, in plus, mult mai accesibila, mai comoda si respecta mediul. 

Este important de mentionat ca unele dintre cele mai mari biblioteci si fonduri de carte din lume, inclusiv banca de date UNESCO, au fost deschise publicului in variante online. Oferta de informatii, carti si subiecte de interes este practic infinita. 

Cursurile online de limbi strãine sunt accesibile de oriunde, oricui, in orice limba. Creierul elevilor de gimnaziu si liceu este avid de cunostiinte si este capabil sa acumuleze informatii extrem de repede, mai ales daca metodele de predare sunt eficiente. Perfectionarea intr-o limba straina sau invatarea unei limbi noi este una dintre cele mai bune activitati pentru vacanta. Este minunat sa stii ca exista undeva in laptopul tau un profesor care este gata in orice moment sa te ghideze in strategia de a invata o limba straina, de exemplu. 

Cursuri online ale marilor universitati: o simpla astfel de cautare pe Google te va duce spre cursurile online, din cele mai diferite domenii, ale marilor universitati. Poti gasi prelegeri sau cursuri intregi predate la Harvard, Yale, Cambridge sau Sorbona. 

Arta fotografica este una din activitatile care se impletesc foarte bine, cel putin in prezent, cu tehnologia. Perfectionarea acestui talent – sau doar la nivelul unui hobby – este una dintre activitatile utile ideale pentru perioada de vacanta. 

Blogul este o activitate extrem de interesanta, caruia i se poate dedica o parte din timpul liber al vacantei de vara. Exprimarea in scris, pe orice subiect, este o modalitate foarte buna de exercitiu intelectual, iar un blog si, implicit, dorinta de a castiga cititori poate fi un demers util care sa aduca si beneficii. 

Orice activitati extracurriculare trebuie incurajate si sustinute. Aici poate sa fie vorba de  voluntariat, actiuni de strangere de fonduri pentru o cauza umanitara, dezvoltarea unor campanii online de protectie a mediului, pana la placerea de a mesteri in garajul familiei reparand un motor electric, o bicicleta sau construind ceva. Pentru toate acestea exista tutoriale si sfaturi utile pe internet.

Copiii si adolescentii au nevoie de indrumare, dar mai ales de provocari. Timpul liber din vacanta reprezinta o perioada lunga din an si trebuie valorificata intelept. Sfatul parintilor, al profesorilor si al fratilor mai mari este esential. Simpla dorinta de a folosi intelept timpul liber nu este suficienta. Este necesara starnirea continua a curiozitatii si mentinerea vie a dorintei de a sti. Dupa un timp, din toate acestea vin lucrurile bune, iar adolescentii de azi vor putea face lumea de maine mai buna si mai fumoasa.

Sursa foto: unsplash.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In U.S.A., rosul este cea mai folosita culoare pentru masini.

› vrei mai mult

Bancul zilei

il suna fata pe baiat:
-hai la mine ca nu-i acasa nimeni
merge baiatul repede,n-o fost nimeni acasa

› vrei mai mult