God of War, Wednesday si pisica Beluga sunt principalele subiecte de interes ale copiilor in toamna anului 2022

22 decembrie 2022, 20:10

Beluga Cat meme

 Beluga Cat meme

Un studiu recent realizat de Kaspersky dezvaluie cele mai populare subiecte ale copiilor in toamna anului 2022. Din datele rezultate din cautarile YouTube, seria Netflix „Wednesday” a generat cel mai mare interes, devenind cea mai populara serie. „God of War” a reusit, de asemenea, sa atraga atentia multor copii, alaturi de lideri consacrati in materie de gaming – „Roblox” si „Minecraft”. In plus, meme-ul „Beluga Cat” ramane in cele mai populare tendinte, datorita propriului canal de YouTube.

Decembrie este momentul alegerii cadourilor pentru copii, dar pentru parinti poate fi sa inteleaga ce isi doresc cu adevarat acestia. O modalitate de a gasi cadoul perfect poate fi explorarea intereselor lor. Kaspersky a analizat datele anonimizate furnizate de utilizatorii software-ului de siguranta pentru copii Kaspersky Safe Kids, in perioada 28 august - 28 noiembrie 2022, inclusiv interogarile de cautare de pe YouTube.

In aceasta toamna, serialul Netflix „Wednesday” a facut generat un interes semnificativ. Vloggerii au realizat videoclipuri dedicate ideilor legate de machiaj, vestimentatie si dansul personajului principal, pe care Jenna Ortega il interpreteaza in episodul patru din serial, in scena balului, acest dans devenind viral in mediul online.

Peste jumatate dintre copii au cerut sa vada desene animate in aceasta perioada, in categoriile „Desene animate, filme si emisiuni TV” (50,48%). In toamna, copiii au fost cei mai interesati de emisiunile Netflix „Inside Job” si „Zootopia+”, lansate pe Disney+. Iar unul dintre cele mai populare filme a fost Enola Holmes 2, cu Millie Bobby Brown, lansat in octombrie, tot pe Netflix.

In categoria jocurilor, luna noiembrie 2022 a cuprins trei lansari noi – Pokémon Scarlet and Violet, God of War Ragnarök si Just Dance 2023 Edition – toate avand multi tineri printre urmaritori. Acestea au reusit sa capitalizeze atentia copiilor, alaturi de lideri consacrati in materie de gaming – Roblox si Minecraft.

God of War Ragnarok

God of War Ragnarok

Tot in aceasta toamna a revenit in atentie si meme-ul „Beluga Cat”, datorita canalului de YouTube Beluga. Un alt subiect major a fost Cupa Mondiala FIFA Qatar 2022, in timpul pregatirii turneului de fotbal, lucru evidentiat de toate cautarile legate de „Sport”.

In ceea ce priveste jucariile, seria LEGO Ninjago este inca extrem de populara pentru toate varstele si ocupa primul loc in topul intereselor. De asemenea, este interesant ca produsele legate de „Harry Potter”, inclusiv jucarii si seturi LEGO au fost, de asemenea, printre cele mai populare solicitari din aceasta toamna.

Iata cateva sfaturi pentru a va mentine copiii in siguranta online:

  • Urmariti cu atentie activitatea online a copiilor. Intrebati-i daca puteti viziona impreuna serialele lor preferate sau puteti asculta muzica lor. Optional, puteti invata impreuna cateva bune practici pentru a ramane in siguranta online.

  • O optiune buna sunt aplicatiile de control parental. Este important nu doar sa le instalati, dar si sa discutati cu copiii despre ele, sa le explicati cum functioneaza si de ce sunt necesare pentru a ramane in siguranta online.

  • Explicati-le ca informatiile sensibile ar trebui partajate numai prin intermediul aplicatiilor sigure de mesagerie si numai cu persoane pe care le cunosc in viata reala. Le puteti arata exemple de comportament potrivit in astfel de situatii.

  • Petreceti mai mult timp comunicand cu copiii despre masurile de siguranta online. Acordati atentie si propriilor obiceiuri. Folositi smartphone-ul in timp ce mancati sau vorbiti? Copiii imita vreunul dintre aceste obiceiuri sau modele de comportament? Reactioneaza diferit fata de dumneavoastra cand lasati telefonul deoparte?

  • Faceti discutiile despre securitate cibernetica mai placute si mai interesante, prin intermediul jocurilor si al altor modalitati distractive.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 2003 era lansat cel mai mare vas de croaziera din lume "Queen Mary 2", acesta masurand 345 de metri si cantarind 149,215 tone. Acest record fiind depasit de "Freedom of the Seas" in 2005 si apoi de sora sa "Liberty of the Seas" in 2007 cu o lungime de 338.92 metri si 155,889 tone. Ca o comparatie, Titanicul avea o lungime de 269 metri si 52,310 tone.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Erau doi ciobani moldoveni si stateau sprijiniti in bate. Deodata unul dintre ei ia bata si il loveste zdravan pe celalalt in fata. Ala se ridica plin de sange si ia pozitia initiala fara sa zica nimic. Peste un timp il intreaba pe celalalt cioban:
- Ba, tu cand ai dat adineauri, ai dat serios sau in gluma?
- Pai, in serios...
- Asa ba! Sa nu faci tu glume din astea cu mine!

› vrei mai mult