Ghid pentru soferii incepatori. Cum obtii permisul auto cu usurinta?

16 august 2017, 10:17

Examenul auto este, alaturi de bacalaureat, un examen al maturitatii pentru majoritatea oamenilor. Foarte multi oameni aleg sa dea acest examen la 18 ani, devenind participanti cu acte in regula la traficul periculos al Romaniei.


Ghid pentru soferii incepatori. Cum obtii permisul auto cu usurinta?


Scopul unui elev al scolii de soferi nu ar trebui sa fie doar promovarea cu brio a examenului, ci mai degraba educarea corecta si obtinerea unei conduite exemplare in trafic.


Examenul auto se poate lua usor, in conditiile in care exista din ce in ce mai multe carti precum "Codul rutier Mura in Gura" si informatiile sunt livrate intr-un mod cat se poate de direct. Pentru a obtine totul de pe urma scolii si a examenului, este bine sa urmezi cateva sfaturi, insa.


Atentie, atentie, atentie!


Este extrem de important sa fii atenti! La orele de condus, la orele de legislatie si ori de cate ori iesi in trafic, fie ca esti la volan sau nu, este bine sa fii atent la fiecare detaliu. Atentia te poate pune in garda atunci cand apar pericole neprevazute si te poate invata sa reactionezi.


Daca nu intelegi ceva sau ti se par dificile anumite manevre, intreaba! Poti sa iti intrebi instructorul sau prietenii care au deja permis. Vei invata foarte multe lucruri punand intrebari.


Lecturarea legislatiei, extrem de importanta si ea


Foarte multi cursanti aleg sa faca doar teste drpciv, incercand sa invete pe de rost raspunsurile la cele mai populare intrebari de la examen. Este o solutie care iti poate aduce permisul in buzunar, dar care in acelasi timp te poate lasa cu anumite necunoscute. Lectura legislatiei din scoarta in scoarta este obligatorie si poate sa pregateasca orice sofer pentru condus fara evenimente.


Rezolvarea unui numar cat mai mare de chestionare auto


Chestionarele drpciv au si ele importanta lor, care este extrem de mare. Practic, trebuie sa rezolvi atat de multe teste auto pana in momentul in care numarul greselilor este aproape zero. Exista din ce in ce mai multe site-uri de chestionare auto care ofera o multime de avantaje si te ajuta sa economisesti timp, asadar este bine sa gasesti din timp un site de incredere.


Condusul in mai multe conditii de drum


Daca instructorul auto te plimba zi de zi pe acelasi drum si pe aceeasi vreme, incearca sa ii soliciti sa conduceti pe mai multe tipuri de drum: autostrazi, drumuri de tara, drumuri aglomerate de oras, etc. De asemenea, conditiile meteo ar trebui sa fie si ele importante. Este bine sa conduci atat pe ploaie, cat si pe soare sau chiar ninsoare, daca alegi sa faci scoala de soferi pe timp de iarna ( ceea ce este chiar indicat).


Fara agitatie!


Este important sa fii cat se poate de calm: in timpul orelor de condus, la examen, la orele de legislatie, etc. Practic, ori de cate ori esti implicat in trafic trebuie sa fii calm. In felul acesta poti gandi mult mai usor orice problema si poti gasi rezolvari rapid la ea.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Planeta Venus este cea mai fierbinte planeta din sistemul solar, inregistrand la suprafata o temperatura de pana la 480 grade Celsius.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cica un evreu moare si ajunge in rai si merge la Dumnezeu si spune:
- Doamne, vreau sa ma primesti in rai!
- Bine mai, dar ce-ai facut tu ca sa te primesc in rai?
- Am dat un leu la un cersetor!
- Bine, dar nu-i de ajuns! Ce ai mai facut?
- Am mai dat un leu la un cersetor!
- Bravo, dar nu-i destul, ti-am mai spus.
- Doamne, Doamne, dar am mai dat un leu la un cersetor!
- Petre, da-i lu' asta 3 lei si da-l nabii afara!

› vrei mai mult