Georgia - File din natura

15 septembrie 2023, 18:11

GEORGIA – File din natura

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” in parteneriat cu Ambasada Georgiei in Romania va invita joi, 21 septembrie 2023, de la ora 16:00, la deschiderea expozitiei temporare de fotografie „GEORGIA – File din natura”, care va avea loc in prezenta E.S. Dna. Tamar Beruchashvili, Ambasadorul Republicii Georgia la Bucuresti.

Ciclul expozitional „File din natura”, care aduce in atentia publicului natura diferitelor tari ale lumii prin intermediul artei fotografice, ne prezinta in acest an 30 de ipostaze fascinante ale tarii din care a pornit legeda Lanii de aur.

Situata la intersectia continentului european cu cel asiatic, Georgia este una dintre cele mai frumoase tari din regiunea Caucazului. Natura a fost generoasa cu aceasta tara, oferindu-i peisaje de o frumusete unica, varfuri maiestuoase, pesteri si cascade, o clima propice si o varietate bogata a florei si faunei.

Georgia are probabil cea mai veche cultura viticola a lumii, mandrindu-se cu faptul ca este prima tara din lume care a realizat vin din struguri. In prezent mai sunt folosite procedee de vinificare stravechi, de fermentare a mustului in vase mari de lut numite „qvevri”.

Afis GEORGIA – File din natura

Sunteti asteptati, asadar, joi, 21 septembrie 2023 incepand cu ora 16:00 la Muzeu si mai trebuie sa stiti ca intrarea la vernisaj este libera, apoi expozitia va face parte din circuitul de vizitare pana pe data de 31 decembrie 2023.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Azi vei avea parte de o atmosfera rece in jurul tau. Din fericire, reusesti sa extragi ce e mai frumos din orice situatie si sa iei intotdeauna cele mai bune decizii. Tine-o tot asa!

› vrei zodia ta

Cultura generala

"insurance.com" era in 2010 cel mai scump domeniu de internet, suma pentru care a fost achizitionat fiind de 35,6 milioane de dolari.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi ii trimite Dumnezeu pe Sf Petru, Sf Pavel, Sf Iosif si Iuda pe pamant sa observe ce se mai intampla si sa aduca ce le place lor din ce gasesc.
Dupa vreo 3 saptamani se aud batai in poarta Raiului.
- Cine e? intreaba Dumnezeu.
- Sf Petru! Am adus muzica! Dupa care intra.
Dupa 5 zile, batai in poarta.
- Cine e?
- Sf Pavel! Am adus bautura si tigari! Intra si el.
Dupa alte 3 zile vine si Sf Iosif cu 3 femei frumoase.
Petrec ei ce petrec acolo sus si, prin zgomotul muzicii, se disting batai usoare in poarta Raiului. Dumnezeu si intreaba:
- Cine e?
- Iuda.
- Si ce ai adus?
- Politia!

› vrei mai mult