Gaseste echilibru intre munca si educatia copiilor

24 septembrie 2020, 14:59

Educatia copiilor
In loc sa se simta reinnoit si entuziasmat pe masura ce incepe anul scolar 2020-2021, o multime de parinti care lucreaza de acasa se recupereaza dupa o vara impozanta. Avand planuri de tabara de vara si de vacanta reduse, multi parinti s-au abtinut de la a lua timp liber, economisind salariu in cazul in care starea lor de sanatate sau locul de munca se schimba. Fie ca copiii dvs. se intorc la scoala sau vor avea invatamant la distanta, fiecare poate simti provocatorile dupa o vara dificila. Cum va puteti recupera echilibrul?

Revendicati-va spatiul

Daca copiii dvs. invata de la distanta, probabil ca va directioneaza problemele tehnologice, logistice si dietetice. Acest lucru te scoate din zona de concentrare pentru a rezolva probleme intr-o alta sfera a vietii tale, ceea ce poate fi frustrant si stresant.

Daca lucrati de la distanta, identificati acele ore in care casa dvs. este linistita - seara sau dimineata devreme. Faceti atunci munca care necesita cea mai profunda concentrare. Maximizati flexibilitatea pe care o ofera un aranjament la distanta.

Daca lucrati in afara casei, va recomandam sa aveti un timp de check-in stabilit. Suna-i pe copii atunci. In acest fel, nu trebuie sa va intrerupeti concentrarea si sa efectuati apeluri si mesaje dispersate pe tot parcursul zilei.

Stabiliti limite care va servesc, asigurandu-va ca copiii inteleg cum sa-si contacteze profesorii, administratorii sau asistenta tehnica. Desi vrei sa fii disponibil pentru copiii tai, trebuie sa ai si grija de tine. Aceasta inseamna sa va revendicati spatiul si sa va faceti treaba.

Acest lucru este foarte important in aceasta perioada deoarece conform unui studiu oferit de calculator salariu 2020, o treime dintre angajati au fost trimisi in somaj tehnic, insemnand salarii mai mici. Exista si o veste buna, salariu minin net va creste in 2021 cu aproximativ 100 de lei.

Obtineti ceea ce aveti nevoie

Munca pe care o faceti sustine intreaga operatiune a familiei. Asigurati-va de ce aveti nevoie pentru ca acest aranjament sa functioneze. Daca asta inseamna sa solicitati mai multa flexibilitate la locul de munca, discutati-o. Daca implica angajarea de ajutor pentru menaj, faceti-o. Daca inseamna etichetarea unui membru al familiei pentru a tine copiii pe drumul cel bun, solicitati acest sprijin. Faceti acest lucru sa functioneze. Cu toate acestea, trebuie; vremurile disperate necesita o abordare inventiva. Nu exista loc pentru vinovatie cand faci ceea ce trebuie facut.

Este de inteles sa te simti alarmat in acele momente in care totul pare greu si urgent. Recunoasteti-le si spuneti-va ca este in regula sa simtiti nevoia unei pauza, deconectari.

In loc sa lasati acele sentimente de a fi coplesiti sa va deraieze, tratati-va cu bunatate. "A ramane deschis la amestecul de emotii si ganduri este o oferta de compasiune fata de tine, ca si cand ai consola un copil mic, spunand ca este in regula sa te simti speriat. Acesta este trucul pentru a lasa griji, frici si indoieli sa-ti treaca prin minte ca niste nori intunecati care blocheaza temporar soarele".

Faceti tot posibilul in vremuri grele

Este greu sa obtii un echilibru in vremuri incerte. Faceti tot posibilul si fiti amabili cu voi insiva. Daca va pierdeti jobul incercati sa faceti un CV profesional, complet si alaturatii o scrisoare de intentie care sa intregeasca dorinta dvs. de a face parte din grupul respectiv. Niciun pas pe care il faceti, nicio decizie pe care o luati nu este sigura ca va fi "corecta", deoarece fundamentul este incert. Este bine sa ne amintim ca orice actiune pe care o intreprindeti este cea corecta, deoarece ati luat masuri.

Faceti munca grea in vremuri dificile. Faceti tot posibilul in fiecare zi. Fii mandru de tine in fiecare zi.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


In aceasta zi o sa descoperi ca faci anumite lucruri gresite in grupul tau de prieteni. Daca situatia devine tensionata, nu strica sa iti ceri scuze si sa fii mai atent/a pe viitor.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Regina Anne (1665-1714) a Marii Britanii a trait mai mult decat toti cei 17 copii ai sai.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merg romanul englezul si chinezul la munte.Zice romanul:"TE IUBESC"si ecoul zice:TE IUBESC"
Englezul zice:I LOVE YOU!"
Ecoul:I LOVE YOU
Zice chinezul :WO AI HE SHE
La care ecoul:
-Ce ai zis ma??!

› vrei mai mult