Garderoba pentru zile reci: ce nu trebuie sa lipseasca odata cu venirea frigului

25 august 2022, 18:12

Garderoba pentru zile reci: ce nu trebuie sa lipseasca odata cu venirea frigului

In ultimii ani, zilele sunt tot mai calduroase, chiar si toamna, iar frigul se lasa asteptat. Desi parca avem o vara prelungita, tot nu vom scapa de zilele in care mai trebuie o haina in plus pentru caldura si protectie. Iar odata cu venirea toamnei, garderoba copiilor sufera cateva modificari semnificative.

Cei mici au sistemul imunitar mai vulnerabil in zilele reci, astfel incat hainele trebuie sa ofere caldura si confort. Uitam de tricouri si trecem la pulovere si sosete. In plus, din garderoba copiilor nu trebuie sa lipseasca:

Incaltaminte rezistenta la apa si frig

Ploile sunt frecvente toamna, iar adidasii nu vor fi o optiune. Alegerea potrivita sunt incaltarile impermeabile, rezistente la ploi. Cei mici vor fi tentati sa se joace in apa, asa ca o incaltaminte sigura nu va aduce raceala.

In diminetile racoroase, cele mai potrivite sunt ghetele. Asa ca, daca gradinita incepe la ora 8, este bine de pe acum ca cel mic sa fie pregatit. Sunt mai multe modele de ghete fete care pot fi purtate si cu rochie sau fuste. La fel exista mai multe optiuni si pentru baieti, in toate culorile preferate.

Tricouri si bluze din bumbac

Inainte de a pune un pulover mai gros, este indicat ca la baza sa fie un tricou sau o bluza din bumbac. Cele mai potrivite sunt din bumbac organic, pentru ca nu provoaca alergii, se fixeaza pe corp si ofera un confort maxim pentru copii, cand sunt la joaca sau la scoala.

Se spala usor, astfel incat vin si cu beneficii pentru parinti, fiindca nu vor trebui sa se ingrijoreze cand se pateaza. De la culorile puternice pana la cele clasice, tricourile si bluzele din bumbac sunt esentiale in garderoba oricarui copil in zilele reci.

Geci impermeabile

Asa cum la partea de incaltaminte trebuie sa existe siguranta, la capitolul geci este aceeasi poveste. Gecile impermeabile nu trebuie sa lipseasca de indata ce gradele scad. Cu ajutorul lor, copiii sunt protejati de ploaie.

Se gasesc in diferite modele si culori, special concepute pentru a inveseli intreaga tinuta. Si mai mult, sunt gandite pentru zilele de toamna cand afara nu e foarte frig, dar se pot gasi cu usurinta si modele de iarna. Alese corect, dintr-un material calitativ, pot fi purtate si la urmatorul sezon.

Sosete calduroase

O tinuta pentru zilele reci nu este completa fara sosetele calduroase. Ele trebuie sa fie din bumbac, pentru a oferi rezistenta si confort. Desi pare o alegere mai usoara, si la sosete vor exista pareri. Mai scurte sau mai lungi, este necesar sa se potriveasca cu personalitatea copilului si cu incaltamintea pe care o poarta de obicei cel mic. Asta nu inseamna ca nu exista optiuni, ci din contra. Vor fi nenumarate, de la printese pana la eroii preferati. Vor oferi caldura, dar si o stare de bine.

Sepci, palarii si caciuli

In garderoba de toamna-iarna, este esential sa existe o sapca, palarie sau caciula. Copiii sunt protejati si se vor bucura de modelele simpatice ale sepcilor pe drumul catre scoala.

Garderoba pentru zilele reci poate fi extrem de versatila, in functie de modele si culori. Insa, unele piese trebuie sa existe neaparat, pentru a face fata cu bine zilelor cu mai putin soare. Cele de mai sus sunt indicate pentru dulapul fiecarui copil.

Sursa foto: Shutterstock.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Din cauza programului incarcat, se poate sa fi neglijat cititul unei carti sau a noutatilor, activitate pe care o faci zilnic. Poti totusi sa recuperezi, daca maine esti mai atent/a.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Razboiul Ruso-Turc din anii 1877-1878, la care a participat si Principatul Romaniei, a adus pe langa costurile umane, si un important cost fianciar, respectiv un total de 100 milioane lei aur, pe care cetatenii a trebuit sa-l plateasca. Aceste costuri i-au adus Romaniei independenta sarbatorita in fiecare an la 9 mai.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Asociatia de mame :
-Ce suntem noi ?
-Mame!!
-Si ce vrem ?
-Sa ne enervam copiii!
-Cum facem asta ?
-Nu-i mai lasam la jocuri online !
-Ce-i aia online ?
-Nu stim , dar ii enerveaza foarte tare !

› vrei mai mult