Fundatia pentru Copii Ronald McDonald doteaza Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Sfanta Maria" din Iasi cu aparatura medicala in valoare de 40.000 euro

25 octombrie 2022, 10:24

aparatura medicala

Fundatia pentru Copii Ronald McDonald continua sa sustina spitalele de pediatrie din Romania, contribuind cu aparatura medicala performanta in valoare de 40.000 euro pentru dotarea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria” din Iasi. Donatia include aparatura specializata pentru identificarea infectiilor nosocomiale (infectii survenite in perioada de spitalizare sau in cursul unei ingrijiri in ambulatoriu) si un aparat performant pentru blocul operator ORL. Donatia a fost posibila in urma unei ample campanii de strangere de fonduri derulata de Fundatie.

Astfel, cei peste 33.000 de micuti pacienti internati anual la spitalul de pediatrie din Iasi vor putea avea o recuperare mai rapida.

Campania de strangere de fonduri initiata de Fundatia pentru Copii Ronald McDonald a fost sustinuta printr-un demers special: o expeditie pe Varful Kilimanjaro. Intreprinsa de Paul Dragan, Director General Premier Restaurants Romania, operator al lantului de restaurante McDonald's in Romania, expeditia a motivat numerosi sponsori si donatori sa se alature cauzei.

„Fiecare dintre noi poate contribui decisiv la ceva bun, care sa aiba un impact semnificativ in comunitate si pentru cei din jur. Am pornit cu incredere in expeditie, fiind sprijinit de prieteni si parteneri care au crezut in aceasta misiune. Impreuna, am reusit sa atingem un obiectiv ambitios, iar incepand de astazi pacientii au acces la echipamente medicale performante si moderne, atat de necesare spitalului pentru tratarea celor mici”,  a declarat Paul Dragan, Director General Premier Restaurants Romania.

Cu ajutorul aparaturii de monitorizare a pacientilor si identificare a infectiilor nosocomiale, aparat introdus in premiera intr-un spital din Romania, copiii vor avea parte de o spitalizare mai sigura, din prima si pana in ultima zi a tratamentului. In plus, pentru copiii care ajung anual in stare grava la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria” din Iasi, acest aparat are un impact semnificativ, permitand preventia infectiilor. Totodata, Fundatia a dotat Spitalul Clinic de Urgenta cu un aparat medical de inalta performanta, o trusa de chirurgie endoscopica rinosinusala pediatrica, dedicata blocului operator ORL. Cu ajutorul acesteia, echipa medicala are posibilitatea sa diagnosticheze mai usor si sa trateze patologia acuta a pacientilor pediatrici.

„Echipamentele donate reprezinta un real sprijin pentru echipa noastra medicala. Sistemul de monitorizare a infectiilor nosocomiale ne permite sa luam masuri suplimentare pentru a preveni infectiile si a interveni intr-un mod benefic pentru copii. In plus, ca unica sectie pediatrica din regiune care asigura urgenta ORL, trusa endoscopica atat de necesara blocului operator va face o diferenta pentru mii de copii care trec pragul sectiei in fiecare an. Suntem deosebit de recunoscatori tuturor celor implicati, atat Fundatiei, cat si donatorilor, pentru sprijinul acordat”, a declarat Alina Belu, Manager al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria” Iasi.

Prin acest demers, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald isi continua activitatea in sprijinul spitalelor de pediatrie din Romania si isi reafirma implicarea pentru a oferi speranta si incredere, sustinand accesul copiilor la ingrijire medicala de cea mai inalta calitate.

„Credem zi de zi in puterea lui , pentru ca astfel reusim sa atingem cele mai ambitioase teluri. Ii suntem recunoscatori lui Paul pentru ambitia, determinarea si generozitatea cu care si-a asumat un demers dublu – o expeditie a Binelui la mare altitudine, in beneficiul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria” din Iasi. Alaturi de fiecare sponsor si donator care a raspuns pozitiv campaniei sale de strangere de fonduri, am reusit sa depasim suma de 40.000 de euro si am achizitionat echipamentele medicale ce vor contribui la mai mult Bine pentru micii pacienti. Multumim comunitatii de sustinatori: DDB Romania & Tribal Worldwide Romania & OMD Romania, Fundatia Vodafone Romania, Coca-Cola Romania, KET Interior Systems, H&K International, ACROM, UP Romania, Smartree, Eisberg Romania, Ness Digital Engineering”, a adaugat Andreea Cioban, Director Executiv al Fundatiei pentru Copii Ronald McDonald.

Prezenta in Romania din anul 1998, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald sprijina familiile vulnerabile, oferindu-le acestora cazare gratuita in Casele Ronald McDonald pe durata spitalizarii copiilor. Prima Casa a fost inaugurata in anul 2003, in Bucuresti, si a gazduit de-a lungul timpului peste 11.200 de parinti si copii veniti din toate colturile tarii pentru tratament. Urmand modelul din Bucuresti, in anul 2008 a fost deschisa cea de-a doua Casa, in Timisoara, proiectul fiind remodelat complet si extins in cursul anului 2020. In luna mai a anului 2022, Fundatia a inaugurat la Iasi cea de-a treia Casa Ronald McDonald, amplasata in incinta Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria”.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Starea ta de sanatate nu este tocmai buna si din aceasta cauza, esti cumva nevoit/a sa renunti la ce aveai in plan. Totusi, nu e cazul sa te intristezi, iti vei reveni rapid si vei face in alta zi ce ti-ai propus sa faci azi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Socrate, Pitagora, Plato, Aristotel, Hipocrate, au participat ca atleti la Jocurile Olimpice.

› vrei mai mult

Bancul zilei

care este culmea sarutului?
sa saruti o gura de canal

› vrei mai mult