Fundatia Globalworth aduce prima solutie digitala pentru sport virtual in centrele de plasament din Romania

27 iulie 2021, 17:31

Fundatia Special Olympics Romania

Fundatia Globalworth finanteaza Fundatia Special Olympics Romania cu 35.000 de euro pentru prima solutie digitala care faciliteaza sportul de la distanta pentru copii si tineri cu dizabilitati fizice si intelectuale din centre de plasament si rezidentiale.

 

Ce presupune aceasta solutie digitala?

 

  • Solutia dezvoltata se bazeaza pe un mix de tehnologii, astfel incat sa ajute comunicarea si sportul la distanta

  • Fiecare centru este dotat cu un kit de comunicare de tip videoconferinta, compatibil cu majoritatea platformelor utilizate in prezent (zoom, microsoft teams, google meet, live facebook)

  • Sesiunile de antrenament live beneficiaza de o experienta vizuala si auditiva biderectionala datorata echipamentelor: display cu diagonala mare, camera video integrata de ultima generatie, sistem de sonorizare performant si laptop cu conexiune la internet

 

Cu ajutorul acestei tehnologii, peste 400 de copii vor participa la exercitii de fitness, concursuri online, vor invata sa faca miscari corecte si vor interactiona de la distanta atat cu antrenorul virtual, cat si cu alti copii din alte centre de plasament si sociale.

Centrele rezidentiale si de plasament in care a fost implementa solutia digitala de sport sunt din localitatile Stefanesti (Arges), Targu Jiu (jud. Gorj), Simeria (jud. Hunedoara), Piatra Neamt (jud. Neamt), Gura Humorului (jud. Suceava) si Babeni (jud. Valcea).

 

Prin proiectul Campionatul de Fitness si Zambete”, pe langa antrenamentele saptamanale se vor organiza si competitii virtuale de fitness in care copiii vor putea sa fie evaluati in timp real de arbitri.

Toti cei 230 de kinetoterapeuti si ingrijitori vor beneficia de sesiuni de formare de la distanta pentru a putea intelege etapele proiectului, dar si modul de lucru cu materialele si dotarile puse la dispozitie de Fundatia Special Olympics din Romania prin finantarea de la Fundatia Globalworth.

 

Cu ocazia evenimentului Iluminat pentru Incluziune” Fundatia Globalworth s-a alaturat miscarii internationale Special Olympics de lupta pentru inlaturarea discriminarii persoanelor cu dizabilitati intelectuale si a iluminat in rosu cladirea sa emblematica: Globalworth Tower.

In conditiile actuale, impuse de pandemie si distantarea sociala, persoanele cu dizabilitati fizice si intelectuale, aflate in astfel de centre au o situatie mult mai dificila fata de persoanele cu dizabilitati care traiesc impreuna cu familiile lor: izolarea, lipsa interactiunii sociale si lipsa accesului la recuperare ducand la depresie si anxietate. Accentul va fi pus pe lectiile digitale distractive care vor imbunatati bunastarea copiilor”, a spus Georgiana Iliescu, Director Executiv Fundatia Globalworth.

„La Special Olympics dorim sa aducem impreuna copiii si tinerii cu dizabilitati intelectuale pe terenul de sport si sa le inbunatatim starea de sanatate si abilitatile sociale. Pandemia a schimbat major modul nostru de a face miscare, iar copiilor cu dizabilitati le-a fost foarte greu sa ramana departe de ochii tuturor, in izolare. Ne propunem prin acest proiect sa reinventam modul de a face sport, de a aduce antrenorul virtual in fiecare din cele 6 centre in care vom lucra, cu ajutorul tehnologiei”, a spusViorel Mocanu, directorul sportiv al Special Olympics Romania.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In Mexic sunt 300 de specii de insecte comestibile, care contin elemente nutritive.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Ce-i cu dumneata??? Esti orb??? il intreaba pe sofer pietonul pe care acesta tocmai l-a lovit cu masina.
-Cum adica orb??? Nu vezi ca te-am nimerit?

› vrei mai mult