Filmul manifest "Ce-ai facut la scoala?" a ajuns in 35 de unitati scolare si cinematografe din Romania

14 mai 2024, 16:41

CE-AI FACUT LA SCOALA?

Lansat pe 28 martie 2024, filmul documentar “CE-AI FACUT LA SCOALA?” produs de Asociatia GO-AHEAD în regia lui Tedy Necula spune povestile tinerilor din Romania, un manifest dedicat recunoasterii si valorizarii abilitatilor practice si tehnice extraordinare ale tinerilor elevi din liceele tehnologice si importantei lor în societate ca profesionisti si membri activi ai comunitatii.

În luna aprilie 2024, în cadrul Caravanei “GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM” desfasurata cu sprijinul Active Citizens Fund Romania, filmul a fost proiectat gratuit în 35 de unitati scolare din judetele Bacau, Vaslui, Harghita, Dolj, Olt, Bucuresti-Ilfov, Dambovita, Valcea, Neamt, Suceava, Hunedoara, Alba, Prahova si Constanta. 

De asemenea peste 4500 de participanti au beneficiat în cadrul caravanei de activitati ce au constat în realizarea de ateliere interactive de conectare, de constientizare si de dezvoltare personala cu elevi si profesori, folosind metoda Affirmative Art, metoda furnizata exclusiv de Asociatia GO-AHEAD în Romania. Întalnirile cu reprezentantii unitatilor de învatamant si ai agentilor economici, locali si nationali, au avut ca obiectiv discutii despre traseul educational si profesional al acestor elevi, dar si cresterea gradului de educatie si constientizare, în randul publicului larg, cu privire la importanta dezvoltarii personale în parcursul educational si ulterior profesional al copiilor si tinerilor, dar si a societatii civile din Romania.

“A fost o onoare sa va avem printre noi. Multumim pentru oportunitatea de a ne implica activ în activitati atat de interesante! A fost o zi în care am constientizat ca motivatia pentru viitorul nostru este foarte importanta!”- au transmis reprezentantii Liceului Tehnologic Voinesti

Într-o era în care meseriile lor sunt din ce în ce mai necesare, tinerii talentati din liceele tehnologice se ridica cu curaj si determinare pentru a-si urma vocatia si pentru a contribui semnificativ la progresul societatii noastre. Cu toate acestea, ei sunt înca stigmatizati de prejudecati care le limiteaza optiunile si potentialul. “Ei sunt viitorii nostri mecanici, electricieni, instalatori, ospatari, bucatari, lucratori în constructii, sudori, pe care riscam sa îi pierdem prin viziunea deficitara asupra importantei învatamantului profesional si tehnic, prin lipsa investitiilor în acestia si stereotipurile asociate” atrag atentia reprezentantii Asociatiei GO-AHEAD. Acestia desfasoara programe integrate destinate tinerilor si profesorilor din licee tehnologice si scoli profesionale, urmarind un obiectiv ambitios ca pana în 2030 sa implementeze astfel de programe în toate unitatile de învatamant cu acest profil din tara.

“Un liceu tehnologic nu ar trebui sa fie privit ca un esec, ci ca o oportunitate”,  Maria Teodoreanu Director Colegiul Tehnic “Petru Musat” din Suceava

Filmul “Ce-ai facut la scoala?” este disponibil în acest moment pentru proiectii private si grupuri organizate în scoli, licee, universitati, companii si evenimente educationale, urmand ca în urmatoarele saptamani acesta sa poata fi vizionat de publicul larg. În acest sens Asociatia GO-AHEAD încurajeaza colaborarile si parteneriatele pentru o distribuire larga catre publicul tinta, echipa putand fi contactata pentru detalii în vederea proiectiei de film.

““Ce-ai facut la scoala?” este un manifest pentru educatie, pentru egalitate de sanse, pentru schimbare! Noi stim ca schimbarea este un proces de lunga durata, ca nu se va întampla peste noapte, dar suntem încrezatori ca mesajele din film vor ajunge la tinerii care au nevoie si ca acestia ne vor cauta, vor ajunge la companii care înteleg ca e timpul sa se implice în numar cat mai mare si ca sustinerea trebuie sa mearga si catre echilibrarea emotionala a tanarului înainte de orice altceva.” - Alexandra Balseanu – Presedinte Asociatia GO-AHEAD

Teaser-ul filmului documentar poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=Z3VytjAyNjc.

Mai multe informatii despre proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! sunt disponibile accesand https://www.go-ahead.ro/ro/go-ahead-your-best-dream.

Asociatia GO-AHEAD pune la dispozitia celor care doresc sa se implice si sa sustina în continuare activitatea si proiectele asociatiei în zona educationala diverse modalitati de colaborare, sponsorizare si chiar posibilitatea de a dona individual prin redirectionarea a 3,5 % din impozit sau direct printr-un SMS la 8864 cu textul AUTENTIC.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati managerul de proiect, Georgiana Tudora, la office@go-ahead.ro   / 0765 478 100.

Despre Asociatia GO-AHEAD:

Asociatia GO-AHEAD este o organizatie non-guvernamentala dedicata schimbarii în domeniul educatiei, promovand egalitatea de sanse, incluziunea sociala si îmbunatatirea calitatii educatiei. Prin proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM! , asociatia îsi propune sa ofere sprijin si sa inspire tinerii sa îsi urmeze visele si aspiratiile, facilitand dezvoltarea personala si profesionala.

Despre Proiectul GO AHEAD WITH YOUR BEST DREAM!:

Proiect derulat de Asociatia GO-AHEAD în parteneriat cu Art for Change Foundation Norvegia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunatatirea imaginii si a perceptiei publice a societatii civile în randul a cel putin 50.000 de persoane, cresterea gradului de vizibilitate, întelegere si recunoastere a impactului pozitiv pe care activitatile de consiliere si dezvoltare personala desfasurate de GO-AHEAD îl au asupra vietilor tinerilor si a comunitatilor.

Despre Programul Active Citizens Fund Romania:

Programul Active Citizens Fund Romania este finantat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitatile economice si sociale si a consolida relatiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare si statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de catre consortiul compus din Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Fundatia pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, Fundatia PACT si Frivillighet Norge, care actioneaza în calitate de Operator de Fond desemnat de catre FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE si Norvegiene. Active Citizens Fund Romania vizeaza consolidarea societatii civile si a cetateniei active si cresterea capacitatii grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totala de 46.000.000 euro, programul urmareste dezvoltarea pe termen lung a sustenabilitatii si capacitatii sectorului societatii civile, intensificand rolul sau în promovarea participarii democratice, a cetateniei active si a drepturilor omului si consolidand în acelasi timp relatiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein si Norvegia. Pentru mai multe informatii despre Active Citizens Fund în Romania, va rugam accesati http://www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informatii despre Granturile SEE si Norvegiene, accesati www.eeagrants.ro.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Este o zi pe care o vei tine minte, deoarece trebuie sa acorzi o atentie deosebita familie. Rabdarea si calmul sunt esentiale pentru tine ca sa treci ziua cu bine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Piramidele egiptene de la Gizeh au fost construite in timpul celei de-a patra dinastii egiptene de catre cei trei faraoni: Kheops, Kephen si Mykerinos. Cea mai renumita dintre acestea este Marea Piramida de la Gizeh, inaltata de catre faraonul Kheops (Khufu),in jurul anului 2.580 i.Hr. Marea piramida are aspectul unui corp perfect, cu fete plane, muchii drepte si varful ascutit si este realizata din peste 2.500 de blocuri de calcar. Unele dintre aceste blocuri depasesc 15 tone.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Micul Lord, educat in toate cele ale vremii, avea o problema care ingrijora pe toata lumea: desi avea deja 6 ani, nu vorbise niciodata.
Intr-o zi, la micul dejun, se produse minunea:
- John, ceaiul asta este prea rece!
Stupoare! Incantare!
- Dar, Sir - intreba John cu respect - cum de nu ati spus nimic pana azi?
- Pentru ca pana azi serviciul a fost ireprosabil!

› vrei mai mult