Filmul inovator Guvernul Copiilor 2 va putea fi vizionat din 26 aprilie in 22 de orase din tara

22 aprilie 2024, 10:08

Guvernul Copiilor 2

Cabinetul de ministri din Guvernul Copiilor 2 | Government of Children 2 va da intalnire din 26 aprilie in cinematografele din 22 de orase din tara. Proiectul cinematografic vizionar este conceput si regizat de Ioana Mischie, cineasta multi-premiata si lector universitar. Prin conceptul unic si prin noile tehnologii folosite, proiectul reprezinta o forma de pionierat audio-vizual pentru industria de film din Romania.



Trailerul poate fi urmarit pe: https://youtu.be/ReVlPhDWL6I

Filmul propune o colectie de viitoruri spectaculoase co-imaginate de copii va putea fi vazut in prima saptamana la: Bucuresti (Cinema Elvire Popesco, Cinema Eforie, Cinema Muzeul Taranului, Cinema Union, Hollywood Multiplex), Alexandria (Happy Cinema), Bacau (Happy Cinema), Bistrita (Cinema Dacia, Happy Cinema), Botosani (Happy Cinema), Buzau (Happy Cinema), Caransebes (Cinema Luna 3D), Cluj-Napoca (Cinema Arta, Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria), Craiova (Cinema Patria, Inspire Mercur), Focsani (Happy Cinema), Oradea (Cinema Palace), Oravita (Cinema 3D), Petrosani (Cinema Serban Ionescu), Piatra Neamt (Cinema Mon Amour), Pitesti (Cinema Trivale), Resita (Cinema Dacia), Sibiu (Cinema Arta, CineGold), Sinaia (Cinema Carpati), Slobozia (Happy Cinema), Targu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Timisoara (Cinema Timis, Cinema Victoria), Vaslui (Happy Cinema) si urmeaza sa fie programat si in alte localitati, printre care: Arad (Cinema Arta), Botosani (Cinema Unirea), Brasov (Centrul Cultural Reduta), Constanta (Centrul Cultural Jean Constantin), Curtea de Arges (in cadrul Stop Cadru Film Festival), Eforie (in cadrul Festivalului Cinemascop) sau Sibiu (in cadrul ESTE filmul de miercuri).

Proiectii speciale in prezenta echipei vor avea loc la:
● Bucuresti, pe 26 aprilie, la Cinema Muzeul Taranului Roman (link bilete: https://bit.ly/3TV7N38)
● Timisoara, pe 27 aprilie, la Cinema Timis (link bilete: https://bit.ly/3UaACZB)
● Cluj-Napoca, pe 28 aprilie, la Cinema Victoria (link bilete: https://bit.ly/3xRVfSE)
● Targu-Jiu, pe 29 aprilie, la Cinema Sergiu Nicolaescu (link event: https://fb.me/e/6EmWedqGJ)
● Iasi, pe 12 mai, la Cinema Ateneu (link event: https://fb.me/e/22z72szmC)
● Brasov, pe 9 iunie, la Centrul Cultural Reduta (link event: https://fb.me/e/3IvobL2xV)

Copiii romani cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, din diverse categorii sociale, au fost intervievati cu privire la societatea ideala pe care ar cladi-o daca ar deveni lideri. Viziunile lor au fost extinse si aduse la viata de un grup transdisciplinar de artisti, arhitecti, peisagisti, educatori, psihologi, devenind veritabile „utopii tangibile” inserate in film. Rezultatul este un documentar inovator axat pe gandirea creativa a copiilor cu privire la viitorul societatii pe termen lung.

Pentru realizarea filmului actual s-au folosit in premiera nationala tehnologii noi specifice jocurilor video sau soft-uri de machine learning si inteligenta artificiala pentru a prototipa un numar restrans de viziuni din film, devenind astfel primul film romanesc care valorifica aceste tehnici. Metodologia de lucru a fost impartasita in trecut in cadrul conferintei TEDxBoldandBrilliant, si, de curand, in cadrul Conferintei AI din cadrul CINETic si in cadrul Conferintei AI organizata de Senatul Romaniei.

Din distributia filmului fac parte copii cu abilitati creative inalte: Maria Alessia Gherasim, Radu Enache, Petru Sebastian Balaceanu, David Andrei Baltatu, Evelina Butnariu, Antonia Ciupelea, Robert Gigiu-Topan, Mihail Jindiceanu, Teodora Lupascu, Teodora Mihalascu, Mina Paraschiva Mocanu, Sofia Onuta, Gabriel Dinu Sebastian, Mario Stefan Stanciu, Razvan Alexandru Stoica, Rares Dragomir Stefan, Adela Maria Imbrea Telega, Livia Toma, Deva Stanca.

Din echipa filmului fac parte profesionisti de exceptie din industria cinematografica precum directorii de imagine Tudor Lucaciu RSC si Zsolt Magyari, art directorul Alexandru Pop, editorul Cristian Vieriu, sound designer-ul Irina Bozdog, music mix-ul Lukas Piele, compozitorul de muzica Sebastian Androne-Nakanishi, echipa de production design Anca Miron si Sonia Constantinescu. Echipa de productie ii aduce impreuna pe Ioana Mischie, Sorin Baican, Irina Petrescu.

Universul artistic “Government of Children” a debutat ca prima franciza transmedia din Romania, fiind un proiect artistic initiat in 2017 de Ioana Mischie, cu multiple axe de inovare conceptuala si tehnologica, reunind filme, extensii de realitate virtuala multi-premiate, seriale web si workshop-uri axate pe imaginatie civica. Extensiile de realitate virtual au propulsat Romania pe harta mondiala a inovatiei, aducand prima nominalizare la European Metaverse Awards si primul premiu Meta oferit unui proiect european. Primul lung-metraj al universului cinematografic, Guvernul Copiilor I (Government of Children I), lansat in 2019, a devenit primul documentar din Romania in care s-a folosit tehnologia stereoscopica pentru a augmenta prezenta copiilor pe ecran.

Proiectul, in ansamblul sau, defineste un nou gen audio-vizual, definit de Ioana Mischie in lucrarea sa doctorala, noetic fiction sau noe-fi, care isi propune sa ne invite sa ne imaginam viitoruri axate pe evolutia constiintei umane, nu doar pe evolutia tehnologiei, asa cum ne propune genul science-fiction. „Government of Children | Guvernul Copiilor a fost de la inceput gandit sa devina un proiect continuu, inca din faza de concept. Am fost dintotdeauna fascinata de universul unui perpetuum mobile si mi-am dorit sa adaptez aceasta tehnica in cinematografie, tinzand spre ceea ce am definit in lucrarea doctorala ca fiind “cinema infinit”. Menirea proiectului este sa arhiveze si sa extinda exponential viziuni pline de insemnatate cu privire la viitorul societal pe termen lung. Prin demersul artistic pe care il avem, amplificam aceste idei initiale ale copiilor prin lumi virtuale state of the art. Ne place sa credem ca acest inventar al viitorurilor va inspira si implementari societale constructive.” marturiseste Ioana Mischie.

Guvernul Copiilor 2

Guvernul Copiilor 2 este co-produs de STUDIOSET si STORYSCAPES cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Filmul face parte dintr-un proiect transmedia sustinut de: Altex, Mc Cann Romania, CARAT Romania, CKBB, Enel Romania, NHOOD, Dementor, Women in Immersive Technologies, META si a fost sustinut prin servicii sau resurse oferite de: Cutare Film, Cinema Lights, Scoala Buzau, Studio 82, Therapist. Grafica a fost realizata de Studio Shentzu.

Guvernul Copiilor 2 (Government of Children 2) va pregateste o calatorie creativa de exceptie si va invitam sa ne insotiti la premiera pe marile ecrane din Romania incepand cu 26 aprilie. Filmul este distribuit de STUDIOSET si ASOCIATIA STORYSCAPES. Proiectul poate fi urmarit pe pagina de Facebook sau de Instagram.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Simti ca cel/cea mai buna/a prieten/a a ta te ignora de o buna bucata de timp. Trebuie sa porti o discutie serioasa pe aceasta tema pentru a afla ce anume o/il supara.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Fotosinteza implica aproximativ saptezeci de reactii chimice distincte.

› vrei mai mult

Bancul zilei

striga Stefan cel Mare:pi cai osteni.dar un ostean:si eu picai maria ta

› vrei mai mult