Expozitie de benzi desenate si povesti ilustrate

16 iulie 2019, 08:31

Uriasul

Incepand cu 18 iulie, pe gardul de incinta al MNAR dinspre Calea Victoriei, vor fi expuse cele peste 20 de benzi desenate si povesti ilustrate: Mihai T, 10 ani - Razbunarea pe Regele Rosu, Dan C. 11 ani - Viata lui Gumita, Diana R. 12 ani - Robby si neatentia, Tudor M, 9 ani - The Guacamole Guardian between Space and Time, Maya M, 12 ani – Agentul 003, Floriana N, 11 ani - Uriasul, Ioan V, 11 ani - in viata trebuie sa risti si Povestea adevarata a lui Cartofel, Stefan C, 9 ani - Broasca surda, Dragos C, 9 ani - Aventurile lui Bob, Denis O, 10 ani - Echipa perfecta, Vlad F, 9 ani - Echipa perfecta si Cainele, Rares I, 9 ani - Hotul de acadele, Pavel B, 9 ani – Vito, Andreea V, 17 ani - La pescuit, Emanuel Z, 14 ani - Nicolas si Andrei, Valentin B, 14 ani - Visul de a deveni fotbalist, Marius T, 16 ani - Neli si Niki, Daniel S, 18 ani - O zi cu ghinion, Eva C., 9 ani – Ametist.

Viata lui Gumita

Lucrarile sunt realizate de copiii participanti in cadrul proiectului Spune-mi o poveste, organizat de Asociatia Volum Art si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Timp de doua luni (aprilie si mai 2019) tinerii au descoperit si s-au antrenat in tainele dezvoltarii benzilor desenate, ale illustrarii de povesti si ale animatiei in tehnica stop motion, unele dintre cele mai indragite mijloace de comunicare ale povestilor pentru tanara generatie. Super eroii deja consacrati au fost alaturi de ei in calatoria pe care a parcurs-o povestea fiecaruia si i-au inspirat sa scoata la iveala propriile lor povesti, aventuri ale unor eroi inca necunoscuti, care salasluiesc acum doar in imaginatia lor.

Povestile au fost posibile si datorita catorva oameni care i-au insotit si indrumat cu drag si admiratie pe parcursul acestui proiect: Octav Ungureanu, Filip Columbeanu, Maria Murgu, Marius Hodea, Nina Mihaila si Radu Igazsag .

„Proiectul s-a nascut intr-o lume de oameni mari din dorinta de a le oferi copiilor un spatiu unde universul lor interior sa prinda viata, sa dea forma emotiilor lor si viziunii lor despre lumea in care traiesc. Suntem inconjurati de milioane de imagini, mesaje si povesti scrise de altii, asa ca i-am incurajat pe copiii si adolescentii participanti la atelierele din cadrul proiectului sa-si descopere  propria voce. Sa devina liderii propriei lor povesti.”, declara Judit Balint, manager de proiect.

Asociatia VolumArt va prezinta cu bucurie si mandrie, povestile lor. Care e povestea voastra? 

Mai multe informatii despre proiect, precum si animatiile create de copii, sunt disponibile pe site-ul si pagina de Facebook a proiectului.

Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitea beneficiarului finantarii.

Parteneri: MNAR, scoala Ferdinand I, The Social Incubator, UNATC I.L. Caragiale, CINETic

Parteneri media: Scena 9, www.revistacomics.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


In aceasta zi o sa descoperi ca faci anumite lucruri gresite in grupul tau de prieteni. Daca situatia devine tensionata, nu strica sa iti ceri scuze si sa fii mai atent/a pe viitor.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cometa Halley trece pe langa Pamant o data la 76 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un om mergea prin desert. Dintr-o data primeste o palma. Se uita in stanga, in dreapta nimic. Sus senin. Mai priveste o palma. Iarasi se uita in stanga, in dreapta nimic. Sus senin. Mai primeste iarasi o palma iarasi se uita stanga dreapta nimic. Sus senin. Si asa a primit acel om 3 palme din senin!

› vrei mai mult