Expozitia si spectacolul interdisciplinar ARcTic, in premiera nationala la Muzeul Antipa

21 octombrie 2020, 11:04

ARcTic
Vineri si sambata (23-24 octombrie 2020),
incepand cu ora 19:00, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" si Departamentul Scenografie si Eveniment Artistic din cadrul Universitatii Nationale de Arte va invita la Spectacolul ARcTic | Save the Blue Planet, un eveniment care se adreseaza publicului de toate varstele!

Spectacolul are loc in gradina Muzelui Antipa si este realizat de o echipa multidisciplinara formata din scenografi, ingineri, programatori, profesori, studenti, regizori, actori.

Printr-o abordare inedita, in care teatrul, dansul si arta scenografiei se imbina cu tehnologia, ARcTic spune povestea a 6 specii din regiunile polare: krilul antarctic, musculita antarctica, caracatita uriasa, pinguinul imperial, cormoranul imperial si meduza gigant, toate afectate de poluarea produsa de om!

Video-proiectii si costume interactive, actionate de tehnologie si animate de miscarile actorilor de la "Compania 9", vor transpune publicul intr-o atmosfera magica, pentru a surprinde pulsul unei lumi pure si fragile, lipsite de aparare in fata actiunilor omului.

Cele 6 personaje au fost construite prin tehnici de reciclare creativa, ce imbina materiale reciclabile, deseuri si materiale neconventionale cu led-uri, senzori de miscare, motoare si mecanisme complexe. Publicul va putea ulterior sa admire si sa interactioneze cu personajele ARcTice care vor fi expuse in interiorul Muzeului Antipa.

Proiectul cultural este co-finantat de AFCN si Universitatea Nationala de Arte.

Participantii la evenimentul din gradina Muzeului Antipa vor respecta pe toata durata spectacolului regulile de preventie sanitara:

 Purtarea mastii de protectie;

 Mentinerea distantei fizice de 1,5 m intre persoane;

 In timpul spectacolului, spectatorii vor ramane asezati pe locurile rezervate. 

Verificarea temperaturii se va face la intrarea in curtea muzeului. in cazul in care temperatura inregistrata depaseste 37,3° C, participarea la eveniment este interzisa.

 

Intrarea este libera iar rezervarile se fac pe adresa www.antipa.ro!

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Antonie van Leeuwenhoek este savantul danez care a observat pentru prima data bacteriile (anul 1676), utilizand un microscop format din doua lentile construit chiar de el.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Taticule, de ce Mos Craciun e barbat si nu femeie?
- Unde ai vazut tu femeie sa poarte aceleasi haine in fiecare an?

› vrei mai mult