Elevii de clasele a XI-a si a XII-a din 10 licee din Bucuresti participa la Ora de Educatie Rutiera la Liceu

21 noiembrie 2018, 17:04

In perioada 21 noiembrie – 5 decembrie se desfasoara prima editie a proiectului “Ora de Educatie Rutiera la Liceu”, în 10 licee din Bucuresti.  

Statisticile spun ca:

► cele mai multe accidente în Bucureºti sunt provocate de tinerii sub 25 de ani: 6,15% dintre acestia au provocat un accident

► cei mai periculosi soferi din Romania sunt bucurestenii, urmati de soferii din Constanta si Iasi

► peste 6% din masinile înmatriculate în Capitala au provocat un accident

Ora de Educatie Rutiera Bucuresti

Astfel, “Ora de Educatie Rutiera la Liceu” se adreseaza adolescentilor de clasele a XI-a si a XII-a, care urmeaza sa îsi ia permisul de conducere sau l-au luat de curand. Timp de doua ore, elevii vor interactiona cu diferiti reprezentanti ai institutiilor direct responsabile de siguranta în trafic, printre care amintim Politia Romana, ISU, dar si cu psihologul proiectului Mirela Stefanescu, cat si cu pilotul Adrian Grigore & invitatii sai: Dani Otil, Ana Maria Branza, Micutzu si LikeCreata.

Pe langa interactiunea din sala de curs, la sfarsitul workshop-ului, elevii vor iesi în curtea liceului unde sunt invitati la o sesiune foto si la prezentarea masinii de raliu a pilotului Adrian Grigore. De asemenea, într-o masina de strada pusa la dispozitie de unul dintre partenerii sai, Honda Trading, pilotul va exemplifica elemente de baza ce tin de siguranta condusului, respectiv pozitia corecta la volan, circulatia corecta a mainilor pe volan, precum si prezentarea sistemelor de siguranta pasive si active ale masinii.

Dupa aproape cinci editii de “Ora de Educatie Rutiera” în scolile din Bucuresti, o prima editie de “Ora de Educatie Rutiera la Gradinita” în 12 judete din tara + Bucuresti, a venit timpul sa ne adresam si viitorilor soferi, adica adolescentilor din clasele a XI-a si a XII-a. Educatie rutiera este importanta pentru toate categoriile de varsta, astfel, prin copii, ajungem si la parinti, adulti, si totodata ne adresam si acestora în mod direct prin interactiunea de la gradinita, scoala si licee”, spune Liviu Zorila, directorul Asociatiei EDIT. 

Liceele participante în proiectul “Ora de Educatie Rutiera la Liceu” sunt: Liceul Miguel Cervantes, Colegiul National Matei Basarab, Liceul Jean Monnet, Liceul Elena Cuza, Colegiul National Spiru Haret, Liceul Economic Nicolae Kretzulescu, Liceul Eugen Lovinescu, Colegiul National Mihai Viteazul, Liceul A.I.Cuza si Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Dumitru Motoc. 

Organizator: Asociatia EDIT (Educatie, Dezvoltare si Implicarea Tineretului)

Parteneri institutionali: Primaria Municipiului Bucuresti prin PROEDUS, Politia Romana, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (ISU),  Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti

Sponsori: Carrefour, Sixt Rent a Car, Bucuresti Mall, Cybex, Generali, Simtop, Rainbow International Distribution

Parteneri media: Romania Libera, Itsy Bitsy, AGERPRES, Adevarul, Rador, Zelist, Clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anii 2000, anual la nivel global, se cheltuiau 13 miliarde $ pentru sanatate si nutritie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce sint oltenii? Evrei refuzati la export

› vrei mai mult