Elevii ambasadori ASAP vizioneaza scurtmetraje pe teme de mediu in ultima lor misiune din programul ASAP Romania

14 mai 2024, 10:45

The Invention of Less

Iata selectia propusa de Animest impreuna cu Animation Festival Network
 

ASAP Romania, programul de responsabilitate sociala al fundatiei The Institute, le-a pregatit ca ultima misiune celor 25 de elevi ambasadori ASAP din intreaga tara sa vizioneze 7 scurtmetraje pe teme de mediu. In numar de 5 in acest an scolar, misiunile intregesc scopul programului ASAP si al ambasadorilor deopotriva, de a duce mesajele si actiunile de responsabilitate si grija fata de mediu in toate scolile din Romania, la cat mai multi elevi, profesori, si chiar in familie si catre prieteni.

Extrem de apreciata si anul trecut de catre prima generatie de elevi ambasadori, CINEMASAP revine si in acest an, de data aceasta cu 7 scurtmetraje:Benztown”, Little Stone Worth Gold”,Oh So Convenient”, Orgiastic Hyper-Plastic”, The Invention of Less”, The Lost Garden” si Pig”. Selectia lor a fost realizata de Animest impreuna cu Animation Festival Network, reteaua europeana a festivalurilor de film de animatie.

Misiunea ambasadorilor ASAP consta in a organiza, fiecare in scoala lui, o ora in care sa vizioneze, alaturi de colegii lor, seria de scurtmetraje propusa de ASAP si Animest. Pentru fiecare scurtmetraj, organizatorii le-au pregatit elevilor o fisa care contine informatii despre film, link catre trailer, subiectul filmului, dar si sugestii de dezbateri pentru conversatiile ulterioare cu colegii lor. Un laptop si un videoproiector sunt necesare pentru vizionari. Termenul limita de indeplinire a misiunii este 7 iunie.

Productiile alese sunt recente, realizate prin mai multe tehnici de animatie si cu diverse abordari ale unor teme de mediu. De la obiecte din plastic mai mult sau mai putin utile, la obiceiurile vietii noastre comode care implica folosirea unor materiale greu de reciclat, la problemele oraselor aglomerate si pana la sursele de hrana sanatoasa sau modul in care aruncam lucruri de care ne folosim si al caror drum inapoi in natura ne poate fi daunator, toate se regasesc  printre temele pe care ambasadorii elevi le vor descoperi si apoi dezbate impreuna cu colegii lor.

”Scopul tuturor misiunilor ASAP pentru ambasadori si, implicit pentru comunitatile lor, este sa afle informatii noi despre colectarea separata si protectia mediului prin modalitati interesante si amuzante. Astfel, toate scurtmetrajele propuse in CINEMASAP au aceste subiecte, prezentandu-le uneori intr-o lumina mai distractiva, alteori, intr-o nota mai grava si mai aproape de realitate.

Ambasadorilor le-a placut mult provocarea anul trecut si le-a fost simplu sa se organizeze, pentru ca este o misiune flexibila, care poate fi desfasurata in timpul unei ore de dirigentie sau impartita pe mai multe zile. In plus, e un prilej fantastic de discutie si de schimb de idei, ceea ce ii tine prezenti si curiosi”, a mentionat Mihaela Tutunaru, coordonatorul programului ASAP.

In anul scolar 2023-2024, ASAP Romania a deschis inscrierile pentru a doua generatie de ambasadori ASAP. In numar de 25, din 12 orase ale tarii, elevii au de indeplinit 5 misiuni pe parcursul a 5 luni de zile. „Adevar sau Reciclare” a fost prima misiune, un joc de carti educativ, care i-a antrenat sa lucreze in echipa. A doua - ASAP Yourself. Pornind de la premisa ca fiecare are in sifonier tricouri, hanorace sau pantaloni pe care nu le mai poarta, Ambasadorii ASAP au trebuit sa le transforme, folosindu-se de Trusa de Croitorie ASAP. Cea de-a treia misiunea a fost ASAP Debate. Ambasadorii, avand rolul obligatoriu de Avocatul Plasticului, alaturi de colegi si prieteni, au adus argumente pro si contra, in functie de tema aleasa dintr-o lista oferita in prealabil de echipa ASAP. Misiunea 4 a fost ASAP Mituri despre Reciclare, misiune in cate ambasadorii au adunat mituri de la colegii si familia lor, pe care le-au explicat si “demontat” cu ajutorul echipei ASAP. Ultima misiune, la fel ca anul trecut, este CINEMASAP, cu start in data de 8 mai, in desfasurare pana pe 7 iunie 2024.

Apoi, de la inceputul lunii iunie si pana la finalului lunii iulie, ASAP organizeaza call-ul pentru generatia de elevi ambasadori 2024-2025 si ii asteapta pe tinerii interesati din scolile ASAP din toata tara sa se inscrie si sa-i inspire apoi si pe colegii lor sa afle mai multe despre felul in care pot avea un stil de viata sustenabil la scoala, dar si acasa. Call-ul va fi lansat pe retelele de socializare ASAP si pe canalele directe de comunicare cu scolile din reteaua ASAP.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Azi vrei sa demonstrezi ca iti pasa de familia ta si de aceea vei interactiona cu ei mai mult decat o faci de obicei. Te-ai gandit sa le faci si niste cadouri?

› vrei zodia ta

Cultura generala

Printre pestii cei mai rapizi se numara si pestele velier care seamana cu pestele evantai sau marlinul negru. Pestele velier poate inota cu o viteza de 100-110 km/h.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Culmea pentru o girafa,
-Sa aiba rau de inaltzime!

› vrei mai mult