Educatie distractiva: Kaspersky creeaza noi resurse pentru a-i invata pe copii despre siguranta pe internet

2 august 2021, 14:49

kaspersky midori kuma

In incercarea de a educa urmatoarea generatie de utilizatori de internet intr-o maniera distractiva si captivanta, compania globala de securitate cibernetica Kaspersky va lansa o pagina web plina de resurse din acest domeniu, in sprijinul cartii „Midori Kuma and a Very Special Race”. Cartea recent publicata, care se adreseaza copiilor de sase pana la unsprezece ani, a fost scrisa de cunoscuta autoare de carti pentru copii si jurnalista Alessia Cruciani. Din Milano, Italia, Cruciani este, de asemenea, cunoscuta pentru activitatea sa la ziarele La Gazzetta dello Sport si Il Corriere della Sera.

 

Cartea urmareste aventurile lui Midori Kuma, un urs verde special, curios, bland si intelept. Midori Kuma este mascota Kaspersky si personajul care ajuta la educarea copiilor cu privire la importanta securitatii cibernetice, oferind acces la un viitor mai bun. In noua carte, Midori Kuma incepe o aventura speciala, impreuna cu prietenii sai Lola si Peter, pentru a descoperi secretele unui circuit de kart. Cartea este ilustrata de respectatul caricaturist Disney si Pixar, Gianfranco Florio.

Noua pagina web speciala pentru copii va include activitati distractive pentru a-i ajuta pe acestia sa invete cum sa se comporte in siguranta in mediul online, de acolo putand fi descarcata si cartea - in engleza, franceza, germana, italiana, portugheza si rusa. Tot pe site e disponibila si o carte de colorat, care poate fi tiparita acasa, impreuna cu un test care, la finalizare, le ofera o licenta speciala Kaspersky Safe Kids. Pagina web include, de asemenea, informatii pentru parinti in aplicatia Kaspersky Safe Kids, care ajuta la mentinerea copiilor in siguranta in mediul online. In timp, site-ul va fi actualizat cu continut si activitati suplimentare pentru copii.

Pe langa cartea in format electronic – text si ilustratie - exista si o carte audio bazata pe poveste, care va fi disponibila pe mai multe platforme online, precum si pe pagina web. In versiunea in limba rusa a audiobook-ului, Eugene Kaspersky citeste o parte din carte, imprumutandu-si vocea unuia dintre personaje, mecanicul intelept care ii ajuta pe copii sa ramana in siguranta in online.

In lumea noastra din ce in ce mai conectata, copiii incep sa utilizeze dispozitive digitale de la o varsta foarte frageda, si de multe ori nu sunt supravegheati de un adult. Desi copiii sunt foarte priceputi sa foloseasca smartphone-uri si tablete, nu inteleg cu adevarat potentialul acestor instrumente si nici la ce amenintari online pot fi expusi. Speram ca atat cartea, cat si site-ul web vor ajuta la indrumarea copiilor in primii pasi in lumea digitala, facandu-i sa se simta in largul lor cu navigarea pe net si oferindu-le toate abilitatile necesare pentru a face fata oricaror riscuri", spune Andrew Winton, Vice President for Global Marketing la Kaspersky.

Kaspersky desfasoara, de asemenea, activitati educationale in mai multe regiuni pentru a ajuta la educarea copiilor cu privire la siguranta online si securitatea cibernetica. De exemplu, in Italia, Kaspersky a colaborat cu Educazione Digitale (Digital Education Platform), o platforma educationala gratuita recunoscuta de Ministerul Educatiei, Universitatii si Cercetarii din Italia (MIUR), pentru a lansa proiectul „Midori Motorsport”, cu scopul de a educa si de a creste gradul de constientizare a problemelor de baza privind securitatea cibernetica in randul copiilor. Kaspersky a facut un apel catre peste 60.000 de profesori italieni inscrisi deja pe platforma, invitandu-i sa participe la initiativa.

Cititorii tineri si parintii lor pot accesa cartea si toate informatiile insotitoare pentru a-i ajuta sa-si foloseasca in siguranta dispozitivele in viitor, pe pagina web.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Music-hall-ul, gen al teatrului muzical, este o inventie americana.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi, o soacra,vrea sa-si testeze cei 3 gineri.
Se arunca intr-o piscina, si striga:
- Ajutor, ajutor, ajutor, ma inec!!
Vine primul ginere. O salveaza. A doua zi gaseste o dacie alba cu un bilet pe care
scria: " Bine faci bine gasesti, semnat MamaSoacra."
A treia zi se intampla acelasi lucru cu cel de-al II-lea ginere.
A patra zi, al III-lea ginere o aude strigand dupa ajutor pe MamaSoacra. Si-si zice:" Ce s-o mai salvez! Nu a fost salvata de 2 ori? Ce-ar fi sa moara?"
A cince zi gaseste un JEEP rosu pe care scria:" Bine faci bine gasesti, semnat TataSocru.

› vrei mai mult