ENKIDU CU CARTI SI FILME este saptamana aceasta in Bucuresti, in Sectorul 3

19 septembrie 2022, 14:09

ENKIDU CU CARTI SI FILME

Caravana cu filme si carti se reîntoarce în Bucuresti. Dupa cateva editii pe timp de pandemie si dupa o saptamana petrecuta în Brasov Enkidu revine pentru o saptamana în Sectorul 3.

 

Printre filmele saptamanii vor fi OPINCI în regia lui Anton si Damian Groves, drama animată bazată pe o poveste adevărată, despre un globetrotter şi tată singur care încearcă să-i ofere fiicei sale o lecţie despre moarte, eroism şi absenţa mamei din viaţa lor.
Scurtmetrajul este bazat pe povestea reală a lui Dan Dumitru și realizarea lui incredibilă, cea de a fi primul roman care a făcut înconjurul lumii pe jos. În 1910, în perioada cand studia la Paris, acceptă provocarea creată de Clubul de Turism din Franța: cei ce parcurgeau 100 000 de km cu piciorul în jurul lumii caștigau marele premiu în valoare de 100 000 de franci! Treisprezece ani mai tarziu, Dan caștigă provocarea și primește premiul... dar descoperă că banii s-au devalorizat din 1910.

 

LASUL, productia norvegiana de scurt metraj a ajuns în Romania la peste 30000 de spectatori unici. Filmul de groaza pentru copii care vorbeste cu mult suspans si… umor despre curaj cu siguranta va aduna un numar considerabil de admiratori si de aceasta data.

Idunn are șapte ani și îi este frică de întuneric. Într-o zi de iarnă mama întarzie la serviciu. Even, fratele ei mai mare, refuză să facă pe dădaca și o șicanează cu teama ei de întuneric. În ciuda fricii și a faptului că este supărată pe Even, Idunn rămane singură în casă știind că va petrece cele mai înspăimantătoare ore din viața ei, dar pune la cale și o răzbunare. Este totul așa de înspăimantător pe cat pare? Și cine este de fapt cel laș?

 

Bullingul, una dintre cele mai acute probleme ale generatiilor actuale de copii, este tema principala a filmului CEI MAI DURI DIN CURTEA SCOLII regizat de Christian Lo, unul dintre cei mai apreciati si premiati regizori de film pentru copii din Norvegia.

Modulf, de 11 ani, crede că este un super erou. În fiecare zi el este agresat de cei mai răi băieți din școală. Și asta e bine. Pentru că dacă Modulf este singurul agresat ceilalți copii nu vor fi. Într-o zi, o fată nouă, Lise, se mută alături. Lise nu este de acord cu teoriile lui Modulf. Ei îi pasă și creează dezastru în ierarhiile din școală – și dintr-o dată ea este cea din mijlocul furtunii care trebuie salvată. Modulf este forțat să se confrunte cu propria lui situație și să facă ceva în legătură cu aceasta.

 

Programul ENKIDU CU CARtI sI FILME – Sector 3 este organizat de Asociatia Enkidu, finantat de Primaria Sectorului 3 si în parteneriat cu Ambasada Norvegiei, Institutul Norvegian de Film, Ambasada Suediei, Institutul Cultural Suedez, Institut de Film Suedez, Studio Set si Ambasada Regatului Danemarcei.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Irisul este un muschi. Acesta regleaza cantitatea de lumina care intra.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ion si Maria stateau in pat la care Maria il intreaba pe Ion
-Ioane, dormi?
Ion:
-Nu!
Maria:
-Ioane, ma mai iubesti?
Ion:
-Dorm!

› vrei mai mult