"Drumul unui caine spre casa" ajunge la cinema

23 ianuarie 2019, 10:02

Cinefilii iubitori de animale au motive de bucurie: curand vor putea urmari pe marile ecrane "A Dog’s Way Home" / "Drumul unui caine spre casa" - povestea emotionanta a unei cateluse devotate, gata de orice sacrificiu pentru a-si regasi stapanul pierdut. O aventura pentru întreaga familie, filmul are avanpremiere pe 23 si 24 ianuarie 2019, iar de vineri, 25 ianuarie a.c., va rula în cinematografele din toata tara deopotriva în varianta subtitrata si în cea dublata în limba romana.

 

Isteata si jucausa, Bella se ataseaza rapid de Lucas, tanarul care a salvat-o dintre daramaturile unei cladiri abandonate. Învata trucuri si jocuri, adora cascavalul si înveseleste sedintele de terapie la spitalul unde Lucas, student la medicina, lucreaza ca voluntar. Doar politia locala refuza prezenta catelusei în zona, pe motiv ca ar apartine unei rase interzise, astfel încat familia adoptiva este nevoita sa o trimita departe pentru a-i salva viata.

 

Dar Bella nu se da batuta! 600 de kilometri, doi ani si jumatate, nenumarate peripetii si primejdii trebuie sa înfrunte în drumul sau spre casa - o aventura de proportii, în care învata sa se descurce în cele mai vitrege conditii, îsi face prieteni umani si necuvantatori si devine, la randul sau, familie pentru un pui de puma ramas orfan. Nimic n-o face însa sa renunte la visul sau: acela de a se întoarce acasa, la Lucas, stapanul ei iubit.

 

Producatorii au ales protagonistii canini de la adaposturi tocmai pentru a promova adoptiile. Au ales-o pe Shelby dintr-un centru din Tennessee dupa ce au vazut mii de fotografii, apoi au gasit si dublura Amber. Recrutarea nu a fost deloc usoara, întrucat interpretul Bellei trebuia sa aiba atat carisma, cat si calitatile fizice necesare pentru scenele dinamice din film. "Shelby e foarte haioasa – are o personalitate grozava, e isteata si extrem de expresiva. Nu e timida, ba chiar e extroverta Si cred ca Bella si Shelby au personaliti similare", declara Teresa A. Miller, sefa echipei care s-au ocupat de instruirea cainilor. Miller a adoptat-o pe Shelby din adapost, a integrat-o în familia ei de caini si abia apoi a început sa o dreseze pentru debutul în lumea filmului. si, desi unele cascadorii erau foarte elaborate, echipa de productie a fost surprinsa de performantele patrupedelor care nu demult îsi asteptau în custi viitorii stapani.

 

Regizorul Charles Martin Smith, care a realizat mai multe filme cu animale, a întalnit-o pe Shelby în timpul antrenamentelor de la Los Angeles si a fost dragoste la primul… gudurat. Pe langa scenele dinamice, echipa a avut si provocari tehnice: realizarea digitala a pumei si mai ales interactiunea dintre Big Kitty si caine. Cum unele secvente erau prea periculoase pentru Shelby, a fost creata si o Bella pe calculator.

 

Filmarile s-au realizat la Vancouver, British Columbia, în oraselele Merrit si Hope si în muntii spectaculosi din apropierea acestora, în locuri salbatice precum Squamish Valley sau la gondola Sea to Sky - celebru punct de belvedere.

 

"A Dog’s Way Home" este o productie Pariah prezentata de Columbia Pictures, în asociere cu Bona Film Group Co., Ltd. Din distributie fac parte Ashley Judd, Jonah Hauer-King, Edward James Olmos, Alexandra Shipp, Wes Studi, precum si cainii Shelby si Amber, care o interpreteaza pe Bella, în timp ce vocea catelusei în versiunea originala îi apartine lui Bryce Dallas Howard. Scenariul este semnat chiar de autorul romanului bestseller "A Dog’s Purpose",W. Bruce Cameron, si de sotia acestuia, Cathryn Michon.

 

Filmul dureaza 96 de minute, se adreseaza audientei generale si este distribuit în Romania de InterComFilm Distribution.

Drumul unui caine spre casa

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Azi e o zi a relaxarii. O relaxare alaturi de colegii de scoala sau de cei mai buni prieteni.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Gorila este cea mai mare primata din lume.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua bunici,una de 86 de ani si alta de 99,se plimba printr-un cimitir. Cea de 99 de ani,intreaba:
-Nu mai mergem odata acasa?
Si cealalta raspunde:
-Tu ar trebui sa ramai aici!

› vrei mai mult