Diodrama acvatica. Viata in plastic

20 martie 2023, 14:16

Diodrama acvatica. Viata in plastic

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia de Mediu-Serviciul Ecologie Urbana, in parteneriat cu Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, Administratia Nationala „Apele Romane” si S.C. Apa Nova S.A. organizeaza in zilele de 22 si 23 martie 2023 proiectul „Aqua Viva”, prilejuit de Ziua Mondiala a Apei.

Tematica evenimentului o reprezinta constientizarea importantei protejarii apei ca element fundamental al vietii, esential in dezvoltarea durabila a habitatelor naturale si urbane in contextul biodiversitatii.

Misiunea Directiei de Mediu implica initierea si promovarea de actiuni/campanii de constientizare a cetatenilor cu privire la importanta problematicii de mediu.

In acest sens, pe data de 22 martie 2023, incepad cu ora 10:00, la Muzeul Antipa va fi dezvaluita publicului „Diodrama acvatica. Viata in plastic”, un peisaj acvatic ce nu ar trebui sa existe in natura. In deschiderea evenimentului vor vorbi dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si Oana Ristea, sefa Laboratorului de Calitate din cadrul Administratiei Nationale „Apele Romane”, sefa Laboratorului de Calitate a Apelor din cadrul Administratiei Nationale „Apele Romane”- Apele Romane Buzau-Ialomita si coordonatoarea din partea Romaniei a proiectului ProtectStreams4Sea.

Sub sloganul „Adu un PETste ca sa vezi un PESTE”, in aceasta zi, accesul vizitatorilor in expozitia permanenta a Muzeului va fi gratuit la schimb cu un ambalaj/recipient de tip PET.

Totodata, in data de 23 martie 2023 este asigurat accesul unor grupuri de elevi si cadre didactice in incinta Uzinei de Tratare si Productie a Apei Potabile „Rosu” prin grija Societatii Apa Nova S.A. si la laboratoarele de calitate a apelor ce apartin de Administratia Nationala „Apele Romane”.

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” este depozitarul unui bogat material legat de fauna Romaniei si cea mondiala. Institutia ramane fidela misiunii de popularizare a cunostintelor de specialitate si de informare a publicului privind problemele actuale legate de protectia mediului si conservarea habitatelor.

Uzina de Tratare si Productie a Apei Potabile „Rosu” este una dintre cele mai importante statii de tratare a apei, aceasta furnizand orasului Bucuresti peste 150.000 m3 de apa, iar capacitatea sa maxima poate ajunge pana la 520.000 m3/zi, in caz de necesitate.

Administratia Nationala „Apele Romane” administreaza apele din domeniul public al statului si infrastructura Sistemului National de Gospodarire a Apelor formata din lacuri de acumulare, diguri de aparare impotriva inundatiilor, canale, derivatii interbazinale, prize de apa si alte lucrari specifice, precum si infrastructura sistemelor nationale de veghe hidrologica, hidrogeologica si de monitorizare a calitatii resurselor de apa aflate in patrimoniul sau, in scopul cunoasterii si a gestionarii unitare pe ansamblul tarii, a resurselor de apa de suprafata si subterane.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Jaguarul este singura felina care rage. Are o varietate de vocalizari, printre care mormaituri, maraituri si grohaituri, si un mieunat bland in perioada de imperechere.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Proful il intreaba pe cel mai rau copil al clasei, pe Bula, care se afla in ultima banca:
- Nu sti cumva, cine mi-a chelit pomul de visine azi noapte?
- Nu aud intrebarea, domnu' profesor!
Proful sta pe ganduri, apoi schimba locul cu copilul.
- Acum intreaba-ma tu ceva, si imediat vom afla daca se aude ceva de aici.
- Domnu profesor, nu stiti cine o pipaia ieri seara in fata portii noastre pe sora mea?
- Intr-adevar, Bula, de aici nu se aude nimic!

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro