Descopera aventurile bravului print Ivandoe!

25 mai 2023, 13:21

Productie europeana la Cartoon Network worldwide
O poveste magica despre valoarea prieteniei si a increderii in sine

Aventurile bravului print Ivandoe

Am stat de vorba cu producatorii unei super productii europene, marca Cartoon Network, prilej prin care am aflat detalii interesante din culisele celei mai noi animatii difuzata in fiecare zi, de la 17:25 si de Cartoon Network Romania. Am aflat, in exclusivitate, cum decurge procesul de creatie pentru desenele pe care le vedem pe micile ecrane, precum si provocarile prin care trec cei care transforma imaginatia in productii de succes, iubite de copii din intreaga lume.
Christian Bøving-Andersen si Eva Lee Wallberg

Lansat pe 13 mai la Cartoon Network, Aventurile bravului print Ivandoe reprezinta cea mai noua si promitatoare productie a televiziunii, ce surprinde interesantele nazbatii si experiente magice de care protagonistul – printul Ivandoe - are parte alaturi de companionul sau, Bert, pe masura ce acestia strabat cele Cinci Regate in cautarea legendarei Pene de Aur a Regelui Vultur cel Fricos.

Cei doi producatori ai acestui serial, Christian Bøving-Andersen si Eva Lee Wallberg, au oferit un interviu in exclusivitate pentru Cartoon Network Romania, prin care au impartasit cu lux de amanunte intreg procesul de creatie si productie: de la momentul zero - imaginarea povestii si a personajelor, pana la punerea in scena a actiunii simpaticei animatii.

Intr-un moment de revolutie animata, Europa isi face simtita prezenta in lumea desenelor animate, iar seria de scurtmetraje indragite cu numele „Ivandoe" nu face exceptie. Dupa un succes fulminant in 2017, productia europeana a primit si o a doua sansa, extinzandu-se intr-o versiune completa si captivanta, care face deja senzatie la Cartoon Network.

Christian Bøving-Andersen, unul dintre creatorii acestui fenomen animat, subliniaza in interviul acordat bucuria de a aduce in prim-plan atat personaje deja consacrate, cat si noi protagonisti, intr-o formula si abordare inedite. Acesta afirma ca animatia imbina cu maiestrie divertismentul, umorul, entuziasmul si actiunea intr-un fir narativ captivant. Cu toate acestea, productia nu se rezuma doar la momente de actiune debordanta, intre personaje, se desfasoara si secvente emotionante, care reusesc sa sensibilizeze telespectatorii mici si mari deopotriva.

Diversitatea elementelor reprezinta o cheie esentiala in crearea acestei productii autentice. Echipa de productie a dorit sa ofere o experienta unica, departe de tiparele clasice ale animatiilor contemporane si cu care ea insasi a fost obisnuita. Eva Lee Wallberg subliniaza ca, eroul principal, Ivandoe, se incadreaza in tiparul unui erou neconventional pentru o astfel de aventura – o calatorie in descoperirea propriului sine, un soi de erou al propriei persoane. Aceasta abordare inedita aduce autenticitate in peisajul animatiilor contemporane. Astfel, „Ivandoe" se dovedeste a fi un prilej de bucurie pentru iubitorii genului animat, oferind totodata o experienta captivanta si inedita.

Conceptul acestui serial a prins contur in mod deosebit datorita personajelor: „Cred ca ceea ce face ca un serial sa fie autentic sunt personajele, nu numai povestea.”, explica Christian Bøving-Andersen. Cei doi producatori au reliefat, pentru inceput, imaginea si caracteristicile principale ale personajelor - cine este protagonistul Ivandoe, cu ce fel de personaje se va duela pe parcursul cautarii legendarei Pene de Aur si ce aliati isi va gasi, si abia apoi au construit povestea, in jurul relatiilor dintre personaje.

„Am creat personalitati ce au o dinamica amuzanta si interactiva cu Ivandoe si Bert.”, a declarat Christian Bøving-Andersen.

Eva Lee Wallberg a amintit de modul in care au luat nastere provocarile pe care cei doi protagonisti le-au intampinat pe parcursul calatoriei acestui fascinant univers al celor Cinci Regate:

„Cum cei doi protagonisti calatoresc atat de mult in cautarea Penei de Aur, acestia cunosc o multime de personaje, unele din ele deja cunoscute din seria de scurtmetraje, unele cu totul si cu totul noi. Astfel, a fost nevoie sa tinem cont de toate aceste noutati atat la nivelul personajelor, cat si din perspectiva locatiilor - in permanenta schimbare, ceea ce a reprezentat o provocare in construirea unei povesti per ansamblu, in timp ce episoadele sa poata fi considerate, de asemenea, de sine statatoare.”

In ciuda faptului ca unele idei se integreaza foarte bine in scenariu, uneori acestea nu pot fi transformate vizual si nu-si pot pasta relevanta si comsistenta, iar acest aspect se dovedeste a fi, de fiecare data, un obstacol. „Este, insa, un efort de echipa si totodata un efort ambitios, sa reusim sa transformam chiar si cele mai nastrusnice idei in actiunea pe care o vedeti pe micul ecran”, afirma Christian Bøving-Andersen.

Seria de scurtmetraje care il are in centru pe tanarul print se distinge printre animatiile din categorie si datorita folosirii unor peisaje din lumea reala. Insa, pentru noua serie au optat pentru cadre imaginare, datorita libertatii de creatie si executie de care s-au bucurat producatorii.

„Am vrut sa extindem acest univers foarte mult. Astfel ca, am ales sa ilustram noi peisajele.”, explica Christian Bøving-Andersen. Totodata, acestia s-au inspirat din basme vechi si productii animate cu cavaleri pentru conceptualizarea cadrelor de proximitate,

Spre deosebire de alte animatii, Aventurile bravului print Ivandoe are o morala aparte si deopotriva esentiala generatiei tinere. Producatorii au dorit sa surprinda importanta increderii in sine, mai presus de toate, dar si a increderii in cei din jur. Cei doi protagonisti, Ivandoe si Bert, au caractere foarte diferite, insa acestia au o dinamica armonioasa, intrucat in lipsa celuilalt nu ar avea acelasi parcurs - „Ivandoe nu ar ajunge atat de departe fara Bert, iar Bert nici macar nu ar porni la un asemenea drum de unul singur”, afirma Christian Bøving-Andersen. „Toate obstacolele pe care le depasesc, le depasesc pentru ca raman unul alaturi de celalalt.” Astfel, serialul este de asemenea un omagiu adus prieteniei si ajutorului neconditionat pe care cei doi si-l acorda ori de cate ori este nevoie.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Desi victima mai multor razboaie civile, Spania nu a participat la niciunul din cele doua mari razboaie mondiale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

profesoara ii da lui bula un bilet sa il duca tatalui sau dar sa nu il citeasca.bula la citit si in bilet scria:'draga!te astept la pomul nostru.bula ii duce biletul tatalui sau ,ia cateva gogosi si sa dus sa se catere in acel copac.cand cei doi sau intalnit au spus ca ar vrea sa aiba un copil dar barbatul a intrebat cine sal creasca.femeia a raspuns ca o sa il creasca cel de sus si bula a zis:'SA MOR DE II DAU VREO GOGOASA!!!

› vrei mai mult