De ce sa alergi la Crosul Padurii

18 februarie 2016, 14:47

Imbunatatirea starii de sanatate, eliberarea de stres, stimularea bunei dispozitii, antrenarea mintii si imbunatatirea coordonarii corporale sunt doar cateva dintre beneficiile alergatului.  Daca nu esti, inca, o fana a alergatului ar trebui sa faci un exercitiu de imaginatie si sa te reintorci in copilarie cand cel mai mare impediment in calea alergatului era momentul cand te chema mama in casa sa mananci sau sa faci teme. Da, asa este, alergatul face parte din ADN-ul nostru, doar trebuie reactivat incet, incet pana devine un mod de viata.

Pentru inceput cumpara-ti o pereche de incaltari destinate acestei activitati sportive, pentru noi fetele este importanta si sustinerea sanilor, de aceea o bustiera special creata pentru sport nu trebuie sa lipseasca din echipamentul tau. Aplicatiile mobile te pot ajuta sa iti calculezi distanta, numarul de calorii consumate, viteza si mai mult poti monitoriza evolutia pe care o ai in timp. Important este sa te hranesti si sa te hidratezi corespunzator si mai ales sa fii atenta la semnalele pe care ti le da organismul dupa antrenamente.

Acum ca ti-am dat cateva sfaturi despre ce ai nevoie pentru a incepe treaba mai ai nevoie de putina vointa si de o motivatie serioasa, pentru asta poti participa la unul dintre crosurile care se organizeaza in perioada urmatoare. Pe langa satisfactia ca iti vei depasi propriile limite, vei sustine si o cauza sociala.

De ce sa alergi la  Crosul Padurii ...

Crosul Padurii este un eveniment marca Padurea copiilor, prima editie avand loc in anul 2009 si de atunci continuam traditia an de an cu dorinta de a aduna laolalta iubitori ai sporturilor in aer liber si ai naturii deopotriva. Cu timpul crosul a devenit cel mai mare eveniment sportiv caritabil pentru mediu din Romania.

Anul acesta, sambata pe 16 aprilie, sub deviza „alearga si impadureste romaneste!” vom da startul noii editii a crosului, cu probele de 500 si 1000m. Mamicile sunt invitate sa le ofere copiilor (de la 4 la 14 ani) o cursa de alergare sub coroanele arborilor inverziti. Ziua se va termina cu multe activitati educationale si creative. Duminica 17 aprilie, vor avea loc cele trei curse pentru adulti de 5, 10 si 15km cu o tema a crosului inspirata din traditia romaneasca, un element de noutate fiind echipamentul recomandat in care vor putea alerga participantii: opinci, brau, ie.

Persoanele ce doresc sa fie alaturi de noi se pot inscrie pana la data de 31 martie 2016. Intreaga suma stransa din taxele de participare se va transforma in puieti care vor fi plantati in Padurea copiilor, pe terenuri agricole degradate din sudul tarii.

Alergi si alegi sa impaduresti romaneste!

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Atmosfera in grupul tau de prieteni e mai relaxanta ca niciodata, iar pe tine nu poate decat sa te bucure aceasta situatie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In centrul Pamantului gravitatia este zero.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda statea pe un mal si alta pe celalalt mal al unui rau. Prima o intreaba pe cealalta: "Cum sa fac sa ajung pe malul celalalt?" A doua blonda raspunde: "Draga, dar tu esti deja pe malul celalalt.

› vrei mai mult