De ce rad copiii de mine?

28 februarie 2022, 13:23

rad de mine

Toti avem de a face la un moment dat cu copii care rad de noi fara niciun motiv. Doare, pentru ca jignesc. Doare si cand se leaga de ceva adevarat (ca porti ochelari, de exemplu), dar si mai tare cand inventeaza lucruri. Te intristeaza peste masura cand le urmeaza si altii exemplul si tu nu poti decat sa te intrebi, ca multi altii aflati in situatia ta, „de ce rad copiii de mine?”.

Am patit-o toti, ba poate chiar ne dam seama ca am facut-o si noi altora, fara sa vrem. Dar una e sa gresesti si alta e sa o faci zilnic, sa iti iei o „tinta” si sa nu o slabesti.

De ce rad copiii de alti copii?

Acesti bullies fac asta pentru ca pot si pentru ca, din pacate, nimeni nu i-a invatat ca nu e frumos. Si nici ca nu au nimic real de castigat din asta.

Reactiile „victimelor” pe care si le aleg ii incurajeaza. Pentru ca de fapt ei asta „vaneaza”: sa iti vada expresia trista, poate chiar speriata uneori; se hranesc cu momentele in care te fac sa te simti umilit/a. Daca ai putea sa tii capul sus si sa pleci, pur si simplu, ai vedea ca la un moment dat te vor lasa in pace. Cand ceea ce fac ei nu mai functioneaza, inceteaza sa mai fie „distractiv”.

Unii o fac si pentru ca asta ii pune in centrul atentiei. Nu au invatat (deocamdata) ca roata se poate intoarce oricand si ca pot sa devina ei „tinte”, din „vanatori”. Atat timp cat vor fi copii care vor „aplauda”, astfel de bullies nu vor inceta sa existe. Ei se simt puternici cand altii se uita la ei si cand obtin reactii. Daca ar fi ignorati, bullying-ul ar disparea foarte curand.

Vrei un raspuns si mai simplu? Rad de tine pentru ca atat pot! Cand un copil nu poate iesi in evidenta prin lucruri si fapte bune, cu siguranta va incerca sa o faca intr-un mod negativ. Scopul sau este atins! Lumea ii da atentie, el se „hraneste” cu asta si se simte puternic. Nu inseamna ca si este!

Ce trebuie sa intelegi tu?

De fapt, atitudinea batjocoritoare a unora nu are nicio legatura cu tine. Nu te face mai putin simpatic, nu inseamna ca esti mai slab/a sau defect/a! Din contra! Inseamna ca si „agresorii” au vazut in tine ceva ce li se pare „amenintator”.

Ia-ti puterea din asta data viitoare cand cineva mai rade de tine si in loc sa raspunzi cu aceeasi moneda sau sa plangi, priveste celalalt copil in ochi si pur si simplu pleaca sau ignora-l. Repeta gestul de cate ori e nevoie si astfel vei distruge puterea pe care o are asupra ta prin glume proaste.

Fii tu si nu lasa batjocura unora sa te afecteze in niciun fel!

Poate acum iti este greu sa crezi ca poti face asta, dar e cel mai bun lucru posibil pentru tine. Stai departe de astfel de copii, nu de frica, ci pentru ca meriti mai mult.

Inconjoara-te de colegi si prieteni care stiu sa te aprecieze. Daca ti se pare ca nimeni nu o face, nicio problema! Este doar pentru ca de fapt nu te cunosc! Infrunta-i pe toti, fara violenta, ci cu puterea nepasarii! Este singura care functioneaza si singura demonstratie pe care o poti face si care poate avea efect.

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea ai putea sa devansezi o parte din ce ti-ai propus si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa-ti suni prietenii sa mai vorbesti cu ei, sa citesti o carte, sau de ce nu, sa vezi un film.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Anglia este considerata tara cu cea mai proasta gastronomie din lume.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce face o blonda in desert ?
Da cu aspiratorul.

› vrei mai mult