Cum va arata urmatorul secol co-imaginat de copii?

11 aprilie 2024, 10:40

Guvernul Copiilor 2

Din 26 aprilie, Guvernul Copiilor 2 vine in premiera in cinematografe

Guvernul Copiilor 2, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine in cinematografe din 26 aprilie si prezinta publicului o lume imaginata de copiii romani, cu varste cuprinse intre 7 si 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievati cu privire la societatea ideala pe care ar cladi-o daca ar deveni lideri. Viziunile lor au fost extinse si aduse la viata de un grup transdisciplinar de artisti, arhitecti, peisagisti, educatori, psihologi, devenind veritabile „utopii tangibile” inserate in film. Rezultatul este un documentar inovator axat pe gandirea creativa a copiilor cu privire la viitorul societatii pe termen lung. Trailerul poate fi urmarit pe: https://youtu.be/ReVlPhDWL6I



Din echipa filmului fac parte profesionisti de exceptie din industria cinematografica precum directorii de imagine Tudor Lucaciu RSC si Zsolt Magyari, editorul Cristian Vieriu, sound designer-ul Irina Bozdog, music mix-ul Lukas Piele, artistul 3D principal Alexandru Pop si compozitorul de muzica Sebastian Androne-Nakanishi care semneaza coloana sonora originala a filmului.

Campania de lansare va include o serie de proiectii speciale si premiere de gala, urmate de dezbateri transdisciplinare cu privire la viitorul societal. La proiectiile speciale va participa echipa proiectului, spectatorii avand astfel ocazia sa afle mai multe despre inceputurile proiectului, descoperiri dupa primii ani de desfasurare si, desigur, planuri viitoare. Premierele de gala sunt programate dupa cum urmeaza:
• la Bucuresti – Cinema Elvire Popesco, vineri, 19 aprilie, ora 18:00 – mai multe informatii si bilete pe: https://fb.me/e/hG49IqbXI
• la Timisoara – Cinema Timis, sambata, 27 aprilie, ora 17:00 – toate informatiile si bilete in event: https://fb.me/e/1QkkivgGi
• la Cluj-Napoca – Cinema Victoria, duminica, 28 aprilie, ora 13:00 – biletele pentru eveniment sunt deja disponibile in event: https://fb.me/e/22if2zukT

Pentru realizarea filmului actual s-au folosit in premiera tehnologii noi valorificate in cadrul jocurilor video sau soft-uri de machine learning si inteligenta artificiala pentru a prototipa un numar restrans de viziuni din film, devenind astfel primul film romanesc care valorifica aceste tehnici. Metodologia de lucru a fost impartasita in trecut in cadrul conferintei TEDxBoldandBrilliant si, de curand, in cadrul Conferintei AI din cadrul CINETic si in cadrul Conferintei AI organizata de Senatul Romaniei.

Universul artistic “Government of Children” a debutat ca prima franciza transmedia din Romania, fiind un proiect artistic initiat in 2017 cu multiple axe de inovare conceptuala si tehnologica, reunind filme, extensii de realitate virtuala multi-premiate, seriale web si workshop-uri axate pe imaginatie civica. Extensiile de realitate virtual au propulsat Romania pe harta mondiala a inovatiei, aducand prima nominalizare la European Metaverse Awards si primul premiu Meta oferit unui proiect european. Primul lung-metraj al universului cinematografic, Guvernul Copiilor I, lansat in 2019, a fost primul documentar din Romania in care s-a folosit tehnologia stereoscopica pentru a augmenta prezenta copiilor pe ecran. Proiectul, in ansamblul sau, defineste un nou gen audio-vizual, definit de Ioana Mischie in lucrarea sa doctorala, noetic fiction sau noe-fi, care isi propune sa ne invite sa ne imaginam viitoruri axate pe evolutia constiintei umane, nu doar pe evolutia tehnologiei, asa cum ne propune genul science-fiction.

„Cred cu tarie ca fiecare dintre noi este un potential ‚arhitect al viitorului’ (Buckminster Fuller) si avem o forta imensa de a co-crea lumi vizionare. Government of Children este unul dintre cele mai ambitioase proiecte holistice pe care le-am initiat, care se concentreaza pe gandire vizionara, imaginatie civica si design societal pe termen lung. Din intregul univers transmedia, filmul actual este poate cea mai sofisticata calatorie cinematografica si una dintre cele mai emotionante pentru ca am avut sansa sa intervievam pentru prima data copii din sfere marginalizate, copii din comunitati care nu au acces la proiecte creative in mod constant. Imi doresc ca acest proiect cinematografic sa ajunga la oameni, sa ii inspire, sa ii motiveze sa creada in ei insisi si in forta lor creativa infinita.” spune Ioana Mischie.

Guvernul Copiilor 2 este co-produs de STUDIOSET PRODUCTION si STORYSCAPES cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Filmul face parte dintr-un proiect transmedia sustinut de: Altex, Mc Cann Romania, CARAT Romania, CKBB, Enel Romania, NHOOD, DEMENTOR, Women in Immersive Technologies, META si a fost sustinut prin servicii sau resurse oferite de: Cutare Film, Cinema Lights, Scoala Buzau, Studio 82, Therapist. Grafica a fost realizata de Studio Shentzu.

Guvernul Copiilor II are premiera pe marile ecrane din Romania pe 26 aprilie si este distribuit de STUDIOSET si ASOCIATIA STORYSCAPES. Proiectul poate fi urmarit pe pagina de Facebook sau de Instagram.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Vei avea parte de o confruntare intensa in cursul acestei zile. Daca vei simti ca adversarul tau nu este dispus sa faca niciun pas inapoi, trebuie sa iti evaluezi sansele de castig intr-un mod cat mai realist, si abia apoi sa actionezi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Crapul este considerat fiinta cu cele mai multe oase de pe Pamant. Crapul are 4386 de oase (omul are in medie aproximativ 223 oase).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Vezi ca inspectorul care a fost luna trecuta a dispus sa fie marcate toate vietuitoarele din ferma. Ai terminat?
- De ieri. Dar a fost greu al dracului.
- Cu taurii, nu?
- Taurii ca taurii, ma asteptam, dar cel mai migalos a fost cu albinele!

› vrei mai mult