Cum te poti vopsi acasa in siguranta si cu un rezultat ca la salon?

9 decembrie 2022, 10:41

vopsitul parului

Stiai ca 3 din 4 femei isi vopsesc parul, iar 8 din 10 femei care aleg aceasta metoda de infrumusetare se vopsesc acasa? Istoria vopsirii parului se intinde pe mai bine de 3500 de ani, iar primii care si-au colorat parul au fost egiptenii. Nobilii egipteni isi colorau parul cu henna pentru a-si ascunde firele de par alb sau gri care reprezentau semne de imbatranire.

Inca de atunci oamenii isi doreau sa ascunda semnele batranetii, iar vopsirea parului era cea mai la indemana metoda. De-a lungul celor trei milenii si jumatate, vopseaua de par a trecut prin lungi procese de transformare pentru a ajunge in forma pe care o stim. Citeste in continuare si afla care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a te vopsi in siguranta acasa si de ce vei avea nevoie pentru un rezultat ca la salon.

Produse necesare pentru vopsirea acasa

In primul rand, vei avea nevoie de vopsea. Chiar daca te vopsesti acasa, iti recomandam sa optezi pentru o vopsea profesionala, spre exemplu, de la brandul Kypro. Astfel, vei obtine rezultate ca la salon, culorile fiind foarte pigmentate, iar rezultatul mentinandu-se mai mult timp. In functie de vopseaua dorita, alege si un oxidant potrivit. Alte accesorii de care vei avea nevoie pentru un vopsit ca la salon:

  • un bol special pentru vopsea (nu din metal, deoarece provoaca oxidarea vopselei)
  • manusi
  • o pensula lata pentru vopsit
  • un pieptene si clame pentru descurcarea parului si impartirea lui in sectiuni
  • o pelerina pentru vopsit sau un prosop mai vechi care sa iti protejeze hainele
  • o boneta de plastic pentru vopsit sau o casca pentru dus pe care sa o porti cat actioneaza vopseaua.

Pasii corecti pentru vopsirea acasa

Indiferent daca te-ai mai vopsit pana acum sau daca este prima data cand iti vei vopsi parul acasa, este important sa urmezi pasii pe care ii vom prezenta in continuare.

  • Testeaza vopseaua de par

 

Alergiile la vopsea sunt mai des intalnite decat iti inchipui si, din pacate, pot aparea oricand, chiar si dupa ani de zile de vopsiri constante. De aceea, cu 48 de ore inainte de a-ti vopsi parul, fa un test. Aplica o cantitate mica din tubul de vopsea, in strat subtire, dupa ureche si lasa-o sa actioneze timp de 45 de minute. Dupa acest interval, spala vopseaua cu apa calduta si timp de 48 de ore analizeaza zona. Daca apare vreun semn de reactie alergica, nu folosi produsul.

  • Pregatirea pentru vopsire

Inainte de a te apuca de vopsire, asigura-te ca parul este pieptanat corect si ca nu exista suvite nedescurcate care pot afecta rezultatul final. Apoi, aplica o crema mai grasa pe pielea din imediata apropiere a liniei parului (urechi, ceafa, linia de crestere a parului). Astfel, nu te vei mai confrunta cu dungi inestetice. Pastreaza la indemana tot ceea ce ai nevoie pentru vopsire si ia-ti tot timpul pentru amestecarea vopselei pana la omogenizare.

  • Aplicarea vopselei

Pentru a aplica vopseaua in mod corect, imparte parul in patru sectiuni, de la spate spre fata. Vopseste suvite subtiri, de maximum 2 cm latime, si asigura-te ca ai aplicat suficienta vopsea. Daca firele de par nu sunt acoperite bine, vor rezulta pete inestetice. Dupa ce ai acoperit tot parul, lasa vopseaua sa actioneze cat este mentionat in instructiuni si apoi spala parul.

  • Ingrijirea dupa vopsire

Dupa ce ai spalat parul, aplica o masca pentru a hidrata parul si pentru a sigila culoarea. Apoi, evita sa speli parul timp de 48 de ore, pentru a-i da culorii sansa sa se fixeze si sa reziste cat mai mult.

Pana la urmatoarea vopsire, este recomandat sa folosesti produse special realizate pentru parul vopsit care ii vor asigura un nivel optim de hidratare si vor proteja culoarea.

Asadar, acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi daca iti doresti o vopsire ca la salon la tine acasa.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Daca ai nevoie de niste bani, nu ezita sa le ceri prietenilor. Acum e momentul sa afli cine iti sare in ajutor!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Aproape 20 pana la 30 de vulcani erup in fiecare an, majoritatea sub mare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un mos merge la doctor. Acesta il intreaba:
- Cum stai cu inima, cu plaminii?
- Foarte bine.
- Dar e ceva care te supara?
- Da, am o problema: cind fac sex, aud fluieraturi in urechi.
- Ce virsta ai mata?
- 83 de ani.
- Pai la 83 de ani ce ai vrea sa auzi, aplauze?

› vrei mai mult