Cum sa-ti faci parintii fericiti

10 februarie 2016, 12:47

Toti ne iubim parintii chiar daca nu ne intelegem cu ei intotdeauna. Da, mami si tati stiu intotdeauna ce e bine pentru noi, dar regulile lor nu sunt intotdeauna prea placute. Poate n-o sa obtii intotdeauna tot ce vrei de la ei, dar pot incepe sa-i "fericesti" zi de zi si asta te va ajuta pe viitor (cand o sa vrei un telefon nou, cand o sa vrei sa mergi la un party).

Nu stii de unde sa incepi? Avem noi grija de tine! Sa-i faci fericiti pe parintii tai e floare la ureche! Poti sa ne multumesti dupa ce citesti articolul.

1. Surprinde-i cu o masa!

Nu, nu o masa de la Ikea. Ma refer la micul dejun sau cina.
Cum sa-ti faci parintii fericitiNu se spune degeaba ca fericirea trece prin stomac. Nu trebuie sa fii Masterchef ca sa prepari o masa simpla si gustoasa pentru parintii tai. Poti face o pizza repede folosind aluat congelat, ciuperci la conserva si ceva cascaval sau poti cumpara o pizza congelata (cere ajutorul unui adult sau a unui prieten mai mare cand folosesti cuptorul). Efortul tau va fi rasplatit!

2. Fa-ti curatenie in camera!

Nimic nu-i face pe parintii nostri mai fericiti ca ordinea! Ordinea si curatentia din camera noastra pot fi usor obtinute pentru ca o data facute ele trebuie doar mentinute.
Cum sa-ti faci parintii fericitiToti avem scaunul acela pe care ne aruncam cate o haina cand venim de la scoala pentru ca ne e lene sa folosim umerasul din dulap. Renunta la acest obicei! Daca obisnuiesti sa mananci in camera ta si uiti ambalaje, lingurite sau farfurii pe biroul tau, fa-ti o noua regula: nu mananci in camera ta. E simplu, nu?

3. Spune "multumesc" si "te rog"!
Cum sa-ti faci parintii fericitiCand mama ta iti cumpara o haina absolut hidoasa pe care n-ai purta-o in vecii vecilor spune "multumesc". Apreciaza gestul si faptul ca s-a gandit la tine. Daca ai nevoie de ceva spune intotdeauna "te rog".

4. Petrece timp cu ei!
Cum sa-ti faci parintii fericitiProbabil ca prietenii sunt mult mai distractiv ca parintii tai, dar fii intelegator. Uitati-va impreuna la televizor sau mergeti la mall. Aceste activitati o sa va apropie si o sa-i faca mai fericiti (si mai intelegatori).

5. Intreaba-i de copilarie/anii de scoala
Cum sa-ti faci parintii fericitiDa, probabil nu-ti poti imagina ca parintii tai au fost si ei odata copii/adolescenti. Se vor bucura cand ii vei intreba de cum s-au cunoscut, ce materii le placeau la scoala sau ce traznai faceau cand nu se uita nimeni.

6. Fa complimente!
Cum sa-ti faci parintii fericitiSpune-i mamei tale ce bine ii vin noii pantaloni sau tatalui tau ca glumele lui sunt tare amuzante. Nu trebuie sa fii fals! Toata lumea iubeste complimentele sincere! Poti schimba ziua cuiva spunand ceva dragut.

7. Povesteste-le!
Cum sa-ti faci parintii fericitiBine, poate n-ar trebui sa le povestesti chiar totul. Fa un rezumat la zilei tale si povesteste-le parintilor tai. O sa le placa sa auda cum merg lucrurile la scoala si probabil o sa fie interesati si de drama din grupul tau de prieteni. Daca vor sti ce se intampla cu viata ta vor fi mai intelegatori cand va trebui sa le ceri ceva.

Tu cum iti faci parintii fericiti? Te certi mereu cu parintii tai?

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


E posibil sa primesti un pont de cum sa faci niste bani foarte usor. Te vei gandi apoi la cum o sa cheltuiesti banii pe care crezi ca ii vei obtine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Franta este tara cu cea mai mare suprafata din Europa.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Stiti ce este mic, verde si fuge prin padure?
micul verde ce fuge prin padure.

Stiti ce este mic rosu si fuge prin padure?
Micul verde ce fuge prin padure imbracat in trening

› vrei mai mult