Cum sa te exprimi fluent si cursiv in limba engleza

22 decembrie 2022, 12:25

Cum sa te exprimi fluent si cursiv in limba engleza

Limba englezã se învațã destul de ușor la aproape orice vârstã, pentru cã ne confruntãm zi de zi cu expresii și cuvinte în cele mai neașteptate locuri. Ba chiar în limbajul curent al românilor sunt folosite tot mai mult cuvinte în limba englezã. Chiar și cei care nu au studiat niciodatã aceastã limbã au un vocabular minim pe care îl utilizeazã în mod curent.

Cei care studiazã sau au studiat engleza știu cã și gramatica este destul de ușoarã. Deci, în teorie, am putea învãța engleza aproape la fel de bine ca limba maternã. Totuși, foarte mulți dintre noi întâmpinã dificultãți cu pronunția, astfel cã abilitãțile de conversație pot fi scãzute, în ciuda cunoștințelor bogate.

Iatã ce te-ar putea ajuta sã te exprimi fluent și cursiv în englezã:

 

Engleza americanã sau britanicã?

Dupã cum probabil știi, existã diferențe ale limbii engleze în funcție de zona în care este vorbitã. Limba englezã a fost adusã în America în secolul XVII, iar aici a evoluat diferit, având și influențele altor popoare care au colonizat continentul. Astfel, sunt diferențe și la vocabular, în cele douã variante existând cuvinte diferite pentru anumite obiecte sau acțiuni, și la gramaticã, și la ortografie, dar mai ales la pronunție și intonație.

În timp ce unii sunt de pãrere cã engleza americanã este mult mai ușor de pronunțat, altora le vine mai ușor sã se exprime în cea britanicã. Prea puțini reușesc sã o facã la fel de bine în ambele variante.

Pentru cã noi intrãm în contact cu ambele variante, mai cu seamã prin intermediul filmelor, creierul primește informații diferite și din acest motiv, exprimarea poate fi mai greoaie uneori.

Deci, sfatul nostru este sã încerci sã mergi pe una din cele douã variante și sã încerci sã-i asimilezi cât mai mult regulile. Conversația se va îmbunãtãți simțitor.

Vizioneazã filme fãrã subtitrare

Existã destul de mulți vorbitori de limbã englezã, cu un nivel satisfãcãtor de cunoștințe, care, de fapt, au studiat alte limbi strãine la școalã, iar engleza au învãțat-o singuri, uitându-se la filme, apoi verificând expresii și cuvinte în dicționare. Vizionarea de filme este un exercițiu bun și pentru pronunție, cu condiția sã scoți subtitrarea ca sã ai atenția îndreptatã exclusiv asupra dialogului. Creierul tãu va înregistra toate aceste informații. Poți, de asemenea, sã pui pauzã și sã repeți cuvinte sau expresii care îți dau bãtãi de cap.

Uitã de grijile cu privire la gramaticã

Conversația este cel mai bun exercițiu pentru exprimarea fluentã, dar în multe situații ne blocãm pentru cã ne dãm seama cã ne mai dau de furcã regulile de gramaticã. Potrivit Getmorevocab, chiar și pentru nativi, foarte multe reguli gramaticale sunt o mare necunoscutã. Prin urmare, mai fac și ei greșeli în exprimare sau pur și simplu intervine intuiția lingvisticã și se exprimã bine fãrã sã știe de ce. Totuși, intuiția lingvisticã se dezvoltã cu exercițiu. Așa cã, dacã vrei sã vorbești cursiv la un moment dat în englezã, lasã deoparte grijile cu gramatica și leagã conversații ori de câte ori ai ocazia.

 

Foto: Pexels

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Delfinii dorm cu un ochi deschis. Isi pot misca ochii in separat ului de celalalt, uitandu-se cu unul intr-o directie si cu celalalt in alta directie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

care e culmea zgarceniei? sa dai beep la pompieri!!!

› vrei mai mult