Cum poti dezvolta imaginatia copilului tau

28 decembrie 2022, 10:19

copiii si imaginatia

Fiecare copil se dezvolta în propriul ritm si este unic. Cu toate acestea, adultii din viata lui si, mai ales parintii, trebuie sa îi sprijine si sa îi ajute în procesul lor de dezvoltare, ceea ce presupune sa le acordam, în primul rand, timp. Un copil cu imaginatie dezvoltata, este un copil mai activ, mai fericit si capabil sa faca fata situatiilor mai grele pe care le întampina. Imaginatia se dezvolta cu ajutorul jocurilor educative si a activitatilor interactive. Afla din articolul nostru ce poti face, mai exact, pentru a-i dezvolta imaginatia micutului tau:

Activitatile artistice

Sunt atat de multe activitati artistice pe care merita sa le încercati: pictura, muzica, desenul, sculptura sau teatrul. Nu trebuie sa îl înscrieti la cursuri, ci puteti încerca împreuna acasa. De preferat este sa fie el coordonatorul activitatii si sa îi permiteti sa dea frau liber imaginatiei. Ceea ce înseamna ca daca el îsi doreste sa coloreze cerul roz, sa nu îl fortati sa îl faca bleu. Cu siguranta cel mic se va bucura foarte mult ca petreceti astfel timpul împreuna.

Jocurile de societate

Sunt o modalitate perfecta prin care puteti reuni membrii familiei si sa va jucati împreuna. În ceea ce priveste copilul, el îsi va dezvolta imaginatia cautand strategii pentru a castiga jocul si îsi va întari spiritul de echipa. Pe evawoodtoys.ro, magazin de jucarii online, gasesti jocuri de societate din lemn, magnetice sau cu carti. Asigura-te ca alegi jocul potrivit pentru varsta copilului tau, plaseaza comanda si spor la joaca!

Jocurile de constructie

Faptul ca aceste jocuri îi permit copilului sa construiasca de la zero orice îsi imagineaza el, îi starneste interesul. De asemenea, îi dezvolta simtul tactil, atentia la detalii si capacitatea de concentrare. Toate jocurile care presupun un proces de creatie stimuleaza imaginatia copilului, el fiind liber sa aleaga orice îsi doreste si astfel sa se simta stapan si încrezator în sine. În cazul acesta, cel mai bine ar fi sa îl privesti de pe margine si sa intervii doar daca îti cere ajutorul. Ai ocazia sa înveti multe despre el observandu-l cum se joaca.

Citeste-i povesti

Atunci cand asculta o poveste, copilul îsi va imagina tot ceea ce aude. Basmele cu printi si printese sau cu personaje cu puteri magice, sunt o modalitate excelenta de a stimula imaginatia. Daca prichindelul tau stie deja sa citeasca, va puteti face o rutina si sa cititi împreuna în fiecare zi timp de 30 de minute, de exemplu. Astfel îl vei cunoaste si mai bine pentru ca vei observa si ce tip de povesti prefera deoarece va dori sa îi citesti sau sa citeasca el aceeasi poveste de mai multe ori. Cititul nu dezvolta doar imaginatia, ci si vocabularul, limbajul si abilitatile de comunicare.

Cartile educative pentru copii

Intra pe Evawoodtoys.ro, în categoria carti educative pentru copii si alege un set potrivit pentru copilul tau. Acestea sunt create în asa fel încat sa ofere informatii într-un mod cat mai simplu de înteles. Jocurile si exercitiile pe care le cuprind aceste carti influenteaza dezvoltarea psihica a unui copil, îi stimuleaza gandirea, memoria, îi dezvolta imaginatia si contribuie la dezvoltarea vocabularului.

În timp ce îti încurajezi copilul sa îsi dezvolte imaginatia, este posibil sa observi ca si tu poti învata noi moduri de a te raporta la lumea înconjuratoare. Asadar, joaca-te împreuna cu el cat mai des, creati-va o conexiune puternica si dezvoltati-va împreuna.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Mierea nu expira niciodata.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Mami, mami,copiii de la scoala zic ca am dintii mari!
-Cum sa ai dintii mari, draga mea Alinuta?Dar te rog inchide gura ca zgarii podedaua!

› vrei mai mult