Cum ii facem pe cei mici sa indrageasca regulile de igiena

16 iunie 2020, 11:56

Cottonino
Copiilor le place sa se murdareasca! Este o teorie verificata de milioane de parinti din intreaga lume. Dar la fel de mult ar trebui sa le placa sa se si spele, iar acest obicei se poate invata mai usor atunci cand ii tentezi cu produse de igiena "prietenoase".

Pentru cei mici, joaca pare mai joaca atunci cand si-au mozolit mainile si hainutele. Coloratul, desenatul sau pictatul sunt mult mai distractive atunci cand se vede ca au lucrat intens la o opera de arta. Chiar si masa este pentru unii dintre ei un bun prilej sa se mai murdareasca putin. Medici si psihologi deopotriva spun ca e chiar bine si sanatos sa ii lasam pe copii sa se murdareasca, insa sa nu uitam ca trebuie sa-i invatam si sa indrageasca igiena si sa le aratam cat de bine este fii curat dupa ce te-ai murdarit.

Cu produsele din gama Cottonino oricarui parinte ii va fi mai usor sa isi invete copilul sa iubeasca sa fie curat. Produsele pentru ingrijirea si protectia copiilor de orice varsta au fost create cu dragoste si responsabilitate, din cele mai bune ingrediente testate dermatologic. Produsele de igiena pentru copii au formule speciale, imbogatite cu extracte naturale din musetel si lavanda si cu adaos de vitamina E; pentru ca nu doar curatenia conteaza, ci si ingrijirea delicata a pielii copiilor, care va fi hranita, hidratata si parfumata dupa fiecare utilizare.

Prima regula de igiena pe care trebuie sa o invete copilul tau este ca spalatul pe maini este esential pentru sanatate. Mai ales pentru ca traversam o pandemie care a inchis gradinite, scoli, locuri de joaca si industrii intregi, dar nu numai de aceea, copiii trebuie invatati sa se spele corect pe maini, cu apa si sapun, cel putin 20 de secunde.

Reguli de igiena invatate cu ajutorul supereroilor

Cei mici trebuie sa isi creeze reflexul de a-si igieniza mainile dupa ce se intorc de la joaca, inainte de masa, dupa folosirea toaletei, dupa ce au fost la plimbare. Spalatul pe maini trebuie sa devina o continuare sau o finalizare fireasca a oricarei activitati a celui mic si, daca ti se pare imposibil sa ii creezi acest reflex, iti vin in ajutor "prietenii" de la Cottonino. Cu sapunul lichid, copiii vor fi insotiti in procesul de invatare a spalatului pe maini de personajele preferate din desene animate, de unicorni si chiar de supereroi precum Superman sau Wonder Woman. Pentru fetite poti alege sapunul roz, pentru baietei - pe cel albastru, iar aromele speciale de guma de mestecat, capsune sau pepene galben ii vor incanta pe cei mici peste masura si ii vor determina sa isi doreasca sa se spele tot mai des pe maini. In plus, s-ar putea sa te cucereasca si pe tine, ca om mare!

sapun lichid

Cei mici trebuie sa invete ca igiena mainilor este importanta chiar si atunci cand nu ai la indemana apa si sapun. Nu ii poti cere unui copil sa nu se murdareasca pe maini atunci cand se joaca! Nu ii poti cere sa stea cuminte intr-un loc si sa nu atinga nimic pentru ca nu aveti unde sa va spalati pe maini dupa aceea. Pentru asta exista geluri dezinfectante revigorante, cu diverse personaje din desene, sau servetele umede de nelipsit, care vin si in varianta de buzunar. Ambele sunt indispensabile pentru curatarea mainilor dupa activitati in parc sau la locurile de joaca ori chiar la gradinita, atunci cand te joci in curte si nu vrei sa te intrerupi pentru a merge inauntru sa te spali pe maini. Servetelele umede de la Cottonino au la baza o formula inovatoare cu agenti antiiritanti si calmanti (Alantoina, D-Pantenol, Vitamina E), ideala pentru pielea delicata si sensibila a celor mici.

servetele umede

Spalatul parului poate fi o joaca
sampon si gel de dus

Atunci cand vine vorba de igiena copilului, spalatul pe maini sau dusul mai sunt cum mai sunt, dar orice parinte stie ca de obicei spalatul pe cap se lasa cu lacrimi de crocodil. Acestea sunt uneori justificate pentru ca atunci cand samponul ajunge in ochi e posibil sa creeze un disconfort. 

Cu sampoanele No Tears si cu formulele 2 in 1 - sampon si gel de dus, cu ulei de masline, lavanda si alte extracte naturale - dusul si mai ales spalatul pe cap pot deveni o joaca alaturi de eroii preferati ai celor mici. Delicate cu pielea si parul copilului tau, samponul si gelul de dus Cottonino curata cu blandete, iar dupa baita ii puteti rasfata pe cei mici cu un masaj cu ulei de corp care calmeaza si hidrateaza.

Gama Cottonino face parte din portofoliul Grande Gloria, principalul furnizor de servetele umede din Europa Centrala. Produsele de ingrijire si protectie a pielii pentru copii mari si mici din gama Cottonino au formule fara parabeni, alcool sau SLES si tocmai de aceea sunt delicate si prietenoase cu pielea sensibila, oferindu-i ingrijirea speciala pe care o merita puiul tau.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Anual au loc peste 50.000 de cutremure in toata lumea.

› vrei mai mult

Bancul zilei

bula se duce la frizer si intreaba:
-cat este tunsul ?
-100 de mi ....
-da barbieritul ?
-50 de mi
(bula)atunci barbireste-ma in cap

› vrei mai mult