Cum ii determini pe copii sa invete limba engleza?

17 iunie 2022, 10:06

carti in engleza

Abilitatea copiilor de a asimilia informatiile într-un mod usor si rapid le ofera acestora posibilitatea de a învata o limba straina fara ca procesul de studiu sa se simta ca o obligatie. Învatarea prin joc este una dintre modalitatile cele mai la îndemana pentru a-i ajuta pe cei mici sa dobandeasca unele cunostinte de limba engleza, pe langa multe alte strategii pe care le poti folosi în acest scop.

Descopera în randurile ce urmeaza si alte modalitati distractive prin care îi poti ajuta pe micutii tai sa învete limba engleza, astfel încat aceasta activitate sa se transforme în rutina zilnica:

 

1. Cumparati împreuna carti în engleza


carti in engleza pentru copii

Înca de la o varsta frageda, copiii au capacitatea de a învata atat limba materna cat si o limba straina, astfel ca este recomandat sa le citesti carti în romana, dar si carti în engleza pentru a-i familiariza pe cei mici cu lectura. Mergeti împreuna la un anticariat cu carti în limba engleza sau verificati online oferta de carti disponibile, pentru a le oferi celor mici posibilitatea de a-si alege cartile preferate pe care le veti citi împreuna, cel mai indicat, înainte de a merge la culcare.

 

2. Cititi zilnic carti adecvate varstei lor


povesti in engleza pentru copii

Este important ca cei mici sa citeasca zilnic în limba engleza din cartile lor preferate, astfel încat ei sa-si dezvolte cat mai bine cunostintele în aceasta limba straina. Este recomandat sa le citesti carti pentru copii în limba engleza potrivite varstei lor si care includ personajele lor favorite. În acest fel, vor fi mult mai atrasi sa asculte ceea ce le citesti si, implicit, vor învata limba engleza mult mai usor. La sfarsitul lecturii, poti crea si cateva joculete care sa îi ajute pe cei mici sa retina cuvintele noi întalnite.

 

3. Ascultati împreuna cantece pentru copii


Cei mici îsi dezvolta cel mai bine abilitatile de memorare daca asculta cantecele în limba engleza cu rime usor de retinut. Acestea sunt, de altfel, foarte potrivite si pentru a-i ajuta pe cei mici sa învete elementele de baza ale limbii engleze, cum ar fi: partile corpului uman, formulele de salut, plantele, animalele etc. Pentru a reduce timpul pe care cel mic îl petrece în fata ecranelor, este recomandat sa asculte cantecele sau sa urmareasca alte programe pentru copii, însa nu mai mult de 30 de minute în fiecare zi.

 

4. Învatarea prin joaca


activitati pentru copii sa invete limba engleza 

Creativitatea copiilor nu are margini, astfel ca poti improviza orice joc pe placul celui mic, pentru a-l ajuta sa învete mai usor limba engleza. Poti folosi materialele pe care le ai deja în casa pentru a crea anumite jocuri, cum ar fi: cartonase colorate, carioci sau creioane colorate, figurine ori abtibilduri, toate îl vor atrage pe cel mic.

 

5. Cursuri de limba engleza pentru copii


Un mediu în care se gasesc alti copii de aceeasi varsta îl poate impulsiona pe cel mic sa persevereze în studiul limbii engleze, iar cursurile pentru copii sunt ideale pentru ca cel mic sa dobandeasca noi cunostinte într-un mod interactiv si relaxant.

 

 

De ce este important ca cei mici sa învete limba engleza?

 

  • Este o limba de circulatie internationala – învatarea limbii engleze înca din copilarie este o investitie în viitorul celui mic, engleza fiind utila în orice domeniu;

  • Le îmbunatateste memoria – numeroase studii stiintifice au demonstrat faptul ca persoanele care vorbesc una sau mai multe limbi straine au o capacitate mai buna de memorare;

  • Rezultate academice mai bune – copiii care învata limba engleza de timpuriu vor dezvolta o capacitate de concentrare mai mare, astfel ca si rezultate lor academice vor fi foarte bune;

  • Dezvolta stima de sine a celor mici – învatarea limbii engleze de la o varsta cat mai frageda, le va oferi celor mici o mai mare încredere în propria persoana si astfel vor lega relatii autentice cu cei din jurul lor.

Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care este important sa-l încurajezi pe cel mic sa învete limba engleza, iar daca incluzi si cartile pentru copii în procesul de studiu, cei mici vor putea sa se distreze în timp ce asimileaza noi cunostinte în limba engleza.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Albinele au fire de par pe ochi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un american, constatand ca si-a uitat portomoneul acasa, se hotaraste sa dea un telefon acasa. Mai avea in buzunar 1 dolar.
-Va costa 1 dolar convorbirea, domnule! il anunta telefonista.
-Foarte scump pentru o convorbire cu ai mei, care se afla la o azvarlitura de bat...
-Atunci, era mai simplu sa luati un bat, sa prindeti un biletel de el si sa-l azvarliti pana la dv. acasa, ca sa-i anuntati sa va trimita banii!

› vrei mai mult