Cum echilibrezi munca de acasa cu copiii

11 august 2020, 10:08

Cum echilibrezi munca de acasa cu copiii
Sa lucrezi de acasa are beneficiile sale si o curba de invatare abrupta, mai ales daca nu esti obisnuit. Adaugati faptul ca acum este vacanta de vara, scolile sunt inchise, iar parintii jongleaza intre educatia copilului si ocuparea fortei de munca, iar viata de zi cu zi incepe sa devina rapid coplesitoare.

Daca aveti posibilitatea sa lucrati de acasa pe fondul pandemiei coronavirusului si va luptati sa gestionati timpul copiiilor si responsabilitatile de munca zilnica, calcul salariu brut va pregatit cateva sfaturi pentru a va conduce pe drumul cel bun.

Setati o rutina si o structura

Ia o pagina din cartile lor si stabileste rutine si structura pe tot parcursul zilei. Incercati sa mentineti lucrurile cat mai normal, cum ar fi sa faceti pranzurile cu o seara inainte sau sa acoperiti anumite subiecte in medii similare, pentru a reusi sa va planificati ziua dupa calendarul dumneavoastra. Structura ar putea fi compusa din mai multe activitati, jocuri prin care copiii sa invete ceva nou, dar si o pauza in care copilul trebuie sa se odihneasca de dupa amiaza. Descoperiti ce va functiona cel mai bine pentru dvs.

Fii sincer si comunica

Ceea ce a fost "tipic" pentru dvs. acum doua sau trei saptamani probabil ca nu mai exista. Desi s-ar putea sa nu fiti intotdeauna dornici sa impartasiti datele personale cu seful sau colegii, este timpul ca toata lumea sa se adapteze la un nou normal. Anuntati toata lumea ca aveti copii acasa si cereti flexibilitate si rabdare. Stabiliti limitele si orele de lucru, precum si orele ideale pentru anumite activitati. Daca sunteti co-parenting sau aveti un sot sau un partener acasa coordonati programele si impartiti sarcinile de a sta cu copilul. Astfel veti putea fi mai productiv si veti putea adauga la salariul de baza sporuri speciale. Afla cum se impoziteaza si care este deducerea personala pentru a fi informat.

Instrumentele tehnice nu sunt doar pentru munca

Pe masura ce orele fericite si evenimentele speciale sunt inlocuite de aplicatia Zoom, foloseste aceste platforme pentru a ajuta la distractia sau educarea copiilor tai. Membrii familiei sunt disponibili prin intermediul unor instrumente video, insa acest lucru nu ar trebui sa va ocupe tot timpul. Exista platforme de invatare electronica sau de invatare la distanta pentru copiii. Aceeasi tehnologie care va mentine productiv va poate ajuta si sa educatii copii financiar. Daca vorbim de varste de peste 12 ani poate ar fi bine sa faceti putina educatie financiara: ce este salariul, impozitele la stat, cum se face o cerere demisie, etc.

Stiti cand sa va opriti

Setati un "sfarsit de zi" pentru toata lumea. Copiii au culcare, iar adultii trebuie sa respecte programul. In aceasta realitate ciudata, este important sa separe munca si scoala de viata de familie, de activitatile de acasa.

Scrieti o lista detaliata de activitati pentru fiecare zi. Oricine are copii mici, inevitabil veti experimenta intreruperi. Pentru a combate acesta situatie, incepeti in fiecare zi notand sarcini de facut si angajandu-va sa le finalizati.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ramesses II a fost faraonul din Cartea Exodului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cand sta o curca intr-un picior?
- Cand il ridica pe celalalt...

› vrei mai mult