Cum alegem patutul unui bebelus? Ce tipuri de patuturi si saltele de bebelusi recomanda medicii?

12 februarie 2020, 10:11

Anne Bebe
Patutul bebelusului trebuie sa fie in primul rand sigur pentru el si abia apoi trebuie sa iei in calcul aspectul, dimensiunea, culoarea si alte detalii ce tin de design.

Patutul va fi primul loc in care bebelusul va incepe sa exploreze nesupravegheat. O va face cand se va trezi si nu te va chema plangand, cand va incepe sa se ridice in picioare agatandu-se de marginea mobila a patutului, cand se va rostogoli si se va “plimba” de colo-colo. Tocmai de aceea trebuie sa te asiguri ca nu veti avea nicio surpriza neplacuta.

Cum alegi un patut sigur pentru bebelusul tau

- gratiile nu ar trebui sa fie la distanta mai mare de 6 cm una de alta

- suportul saltelei trebuie sa fie reglabil pe inaltime, pentru a putea fi coborata cand copilul va creste si se va ridica in picioare si pentru a se evita, astfel, accidentele.

- tabliile de la cap si de la picioare trebuie sa fie solide, de preferat fara sculpturi decorative in care copilul s-ar putea rani; eventualele ornamente pot fi pe fetele exterioare ale tabliilor.

- daca alegeti un patut cu laterale mobile, asigurati-va ca acestea au un sistem de blocare solid si durabil.

Patuturi din lemn pentru bebelusi gasesti pentru toate gusturile si bugetele. Produsele de la Camera Bebelusului by AnneBebe sunt "la zi" cu toate normele de securitate, pe langa faptul ca au un design modern. Culoarea patutului nu este o problema, intrucat la finisarea acestora sunt folosite doar lacuri non toxice, care ofera o siguranta sporita copilului tau.

Cei mai multi parinti aleg patuturi multifunctionale, care se pot modifica pe masura ce copilul creste. Unele sunt atat de polivalente, incat pot fi folosite chiar si dupa ce copilul implineste 4 ani.

Cand vine vorba de materialul din care este realizat patutul bebelusului, cea mai buna alegere este lemnul natural, cum ar fi fagul masiv, deoarece nu se aschiaza si este, astfel, mai sigur pentru piciul tau.

Cum alegi salteaua si accesoriile pentru patut

A doua alegere importanta dupa cea a patutului este salteaua pe care va dormi bebelusul. In primul rand medicii recomanda ca aceasta sa fie ferma, sa nu faca "gropi" sub greutatea copilului, pentru a-i mentine coloana intr-o pozitie corecta in timpul somnului.

Ca element de siguranta, salteaua trebuie sa se incadreze perfect intre peretii patutului, deoarece spatiile goale sunt adevarate capcane pentru cei mici.

Saltele si accesorii pentru patuturi de bebelusi gasesti cate vrei in magazinul Camera Bebelusului. Materialele din care sunt confectionate saltelele sunt hipoalergenice, fie ca este vorba despre cocos hrisca sau spuma. Husele pot fi impermeabile sau din bumbac, la fel ca lenjeriile si aparatorile. Daca vrei sa ii amenajezi bebelusului un coltisor de poveste, poti opta pentru un baldachin care, in plus, il va apara de insecte si de praf.

Tot aici gasesti si o gama variata de perne pentru somn, perne inclinate cu opritor, organizatoare pentru patut, in care poti stoca accesoriile care iti trebuie mereu la indemana, paturici din bumbac bio si multe jucarii care vor inveseli camera copilului tau. Toate produsele sunt testate dermatologic, astfel ca riscurile pentru sanatatea micutului tau sunt inexistente.

Trebuie doar sa stii ca este bine sa eviti sa aglomerezi foarte tare interiorul patutului. Pentru cel mic acesta trebuie sa fie un spatiu in care sa se odihneasca in siguranta. Prea multe jucarii in patut ii pot distrage atentia si exista riscul sa le traga peste el si sa se sufoce. Ai grija sa nu amplasezi patutul langa fereastra sau langa o sursa de caldura si in rest bucura-te impreuna cu cel mic de noua voastra viata.

Anne Bebe 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Castravetele contine 95% apa, varza 90%, piersicile 85% sau bananele 74%.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Niste naufragiati , printre care si Bula pescuiesc pestisorul de aur.
-Am sa va indeplinesc fiecaruia cate o dorinta.
Fiecare cere sa mearga acasa si toti dispar pe rand. Ramane Bula:
-Au plecat toti...
Ma simt cam singur acum. Ia adu-i inapoi pe toti!

› vrei mai mult